VALİ YAZICI, ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU HAZIRLIK TOPLANTISI’NA KATILDI

Vali Ersin Yazıcı, Antalya’da gerçekleştirilecek olan “Antalya Diplomasi Forumu” (ADF) için yapılan hazırlıkları ve alınan güvenlik tedbirlerini yerinde inceleyerek, Antalya Diplomasi Forumu Hazırlık Toplantısına başkanlık...

Yayınlanma:
VALİ YAZICI, ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU HAZIRLIK TOPLANTISI’NA KATILDI

Vali Ersin Yazıcı, Antalyada gerçekleştirilecek olan Antalya Diplomasi Forumu” (ADF) için yapılan hazırlıkları ve alınan güvenlik tedbirlerini yerinde inceleyerek, Antalya Diplomasi Forumu Hazırlık Toplantısına başkanlık etti. 

Vali Ersin Yazıcı, Antalya’da gerçekleştirilecek olan “Antalya Diplomasi Forumu” (ADF) için yapılan hazırlıkları ve alınan güvenlik tedbirlerini yerinde inceledi. İncelemeler sırasında Vali Yazıcı’ya Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi ve Büyükelçi Deha Erpek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yavuz Özfidan, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yrb. Murat Sezgin, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Hep Birlikte Bu İşi Başaracağız

İncelemelerine Antalya Havalimanı’ndan başlayan Vali Yazıcı, ardından etkinliğin gerçekleştirileceği Kongre Merkezi’nde son kontrolleri yaparak yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerin ardından Vali Yardımcıları, Kaymakam, Kolluk Kuvvetleri, Belediye ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımı ile Antalya Diplomasi Forumu Hazırlık Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı; “Şehrimiz ve ülkemiz adına çok önemli bir organizasyona 2’nci kez ev sahipliği yapacağız. Dünyanın önde gelen liderlerini bir araya getireceğiz. Ayrıca bu yıl, Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanları Antalya’da görüşme sağlayacaklar. Tüm dünyanın gözü Antalya Diplomasi Forumu’nda dolayısı ile de Antalya’da olacak. Bu konuda tüm çalışma arkadaşlarıma güveniyorum. Antalya Diplomasi Forumu’nun Dışişleri Bakanımızın Antalya’mıza kazandırdığı en büyük hediyelerden biri olarak değerlendiriyorum. Antalya Diplomasi Forumu, şehrimizin geleceği için çok önemli bir yer tutuyor. Davos gibi bir yere konumlanacak gibi duruyor ve Antalya’nın adını bu forumla dünyaya duyurmak istiyoruz. Dolayısıyla yapacağımız ve alacağımız her türlü tedbir bu manada çok önemli. Herkesin işinde ne kadar profesyonel olduğunu biliyorum. Hep birlikte bu işi başaracağız. Hepinize kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde yapılacak olan ve bu yılki ana teması "Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak" olarak belirlenen Antalya Diplomasi Forumu 11-13 Mart’ta gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet