VALİ YAZICI, ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANINA ORTAK OLDU

Vali Ersin Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında hamisi olduğu İnönü Ortaokulu’ndaki karne dağıtım törenine katılarak öğrencilere karnelerini ve hediyelerini verdi. Karne dağıtım töreninde öğrencilerle yakından ilgilenip sohbet...

Yayınlanma:
VALİ YAZICI, ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANINA ORTAK OLDU

Vali Ersin Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında hamisi olduğu İnönü Ortaokulu’ndaki karne dağıtım törenine katılarak öğrencilere karnelerini ve hediyelerini verdi. Karne dağıtım töreninde öğrencilerle yakından ilgilenip sohbet eden Vali Yazıcı, tatilde iyi dinlenmelerini ve dinlenirken de kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Vali Ersin Yazıcı, Muratpaşa’da bulunan ve AHENK Projesi kapsamında hamisi olduğu İnönü Ortaokulu’ndaki karne dağıtım törenine katıldı. Karne dağıtım töreninde Vali Yazıcı’ya Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er eşlik etti.

Karne dağıtım töreni için gittiği İnönü Ortaokulu’nda Vali Yazıcı’yı kemanıyla karşılayarak müzik şöleni sunan 5-B sınıfından Feridun Pür’e teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Öğrencilerin karne heyecanına ortak olarak anasınıfı, 5 ve 8’inci sınıflara karnelerini dağıtan Vali Yazıcı, öğrencilere kitap ve oyuncak hediye etti. Öğrencilerle sohbet edip tatilde ne yapacaklarını soran Vali Yazıcı, öğrencilere tatilde iyi dinlenmelerini ve dinlenirken de kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. 2021-2022 yarıyıl eğitim öğretim dönemini sıkıntısız bir şekilde tamamladıklarını ve başarılı bir eğitim öğretim dönemi yaşadıklarını belirten Vali Yazıcı; “Eğitim camiamıza öğretmenlerimize, müdürlerimize, okul idarecilerimize, milli eğitim yöneticilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Çocuklarımız Tatilde Bir Kitapta Vali Amcaları İçin Okusun

Karne dağıtım töreni çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Bugün AHENK Projemiz kapsamında hamisi olduğum İnönü Ortaokulu’nda geleceğimizin teminatı çocuklarımızın karne sevincine ortak olmaya geldik. Pandemiye rağmen aldığımız önlemlerle yarıyıl tatiline kadar olan eğitim öğretim dönemini tamamladık. Çocuklarımızın bu tatilde bolca dinlenmelerini, iyi bir tatil geçirmelerini diliyor Vali amcaları için de bir kitap okumalarını rica ediyorum. Bunu hem İnönü Ortaokulu öğrencilerinden istiyorum hem de Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tüm çocuklarımızdan istiyorum. Bugün karne alan tüm öğrencilerimizin ve ailelerinin heyecanını paylaşıyor, herkese sağlıklı ve bol eğlenceli bir yarıyıl tatili diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Çocuklarımızı Daha Çok Sporla Buluşturacağız

Çocuklarla ilgili projelere devam edeceklerini ve çok yakında okullarda çocukların sporla buluşması adına yeni bir projeye stat vereceklerini aktaran Vali Yazıcı; “ASİST diye bir proje geliştiriyoruz. Bu projemiz çocuklarımızı okullarda spor yaptırmaya yönelik bir proje. Dün çalıştayımızı tamamladık. Katılan arkadaşlarımızın önerilerini aldık. Projemizde 4-5 ana başlık var. Ama benim esas üzerinde durduğum alt gelir gruplarındaki çocuklarımızı sporla buluşturarak spor yapmalarını sağlamak. Bütün bireysel malzemelerini devlet olarak biz karşılayacağız. Çocuklarımızın sporla buluşarak hayatlarını daha düzenli daha disiplinli hale getirmelerini sağlayacağız. Projenin ağırlıklı olarak uygulanacağı bölge Kepez bölgesindeki okullarımız. Ama toplamda Akseki’den Elmalı’ya kadar bütün ilçelerimizde alt gelir grubundaki okullardan başlayarak çocuklarımızın spor yapmalarını öncelikleyen bu projeye start vereceğiz.” diye konuştu.

Çocuklarımızın Her Daim Yanında Olmak Birinci Görevimiz

Projenin okul sporlarındaki başarıya olumlu katkılar sunacağına inandığını dile getiren Vali Yazıcı; “Projemizle okul sporlarındaki başarı oranının arttığını hep birlikte gözlemleyeceğiz. Çocuklarımızın beden sağlığını vücut sağlığını da sporla korumuş olacağız. Çocuklarımızla her daim ilgilenmek yanlarında olmak onları geleceğe hazırlamak bizlerin birinci görevi. Bu manada da il paydaşları olarak diğer kurumlarımızla birlikte çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Ben de ilin Valisi olarak bu çalışmalarda her zaman en önde koşturmaya devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

Karne dağıtım töreninin ardından Vali Yazıcı, öğrenci ve öğrencilere iyi tatiller diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet