Yemeksepeti, bulut mutfak yatırımlarının öncü çözüm ortağı

Türkiye’nin hızlı ticaret platformu Yemeksepeti, restoran işletmeciliğinde yeni nesli temsil eden bulut mutfak yatırımlarının çözüm ortağı oluyor.

Yayınlanma:
Yemeksepeti, bulut mutfak yatırımlarının öncü çözüm ortağı

Türkiye’nin hızlı ticaret platformu Yemeksepeti, restoran işletmeciliğinde yeni nesli temsil eden bulut mutfak yatırımlarının çözüm ortağı oluyor. Yemeksepeti, sadece paket servis ile hizmet veren ‘sanal’ restoran ve kafeleri, 27 milyonu aşkın kullanıcı ve sektöre öncülük eden dijital çözümlerle buluşturuyor. 

Kısa sürede, 14 bulut mutfak kapsamında 100’ü aşkın marka ve 150’ye yakın restoran ile iş ortaklığı gerçekleştiren Yemeksepeti, hızlı ve güvenilir hizmetleri ile Türkiye’de bu alandaki girişimlerin gelişiminde öncü bir rol üstleniyor. Yemeksepeti, 2021 yılında yaklaşık 3 kat büyüyen bulut mutfak iş birliklerinin hızlı ve istikrarlı gelişimi için çalışmalarını sürdürüyor

 

Yemeksepeti, Türkiye’de hızlı ticaret ve girişimcilik ağının gelişimi için çalışmalarını bulut mutfak (cloud kitchen) girişimlerinin çözüm ortağı olarak sürdürüyor. Şimdiye dek 14 bulut mutfak firması ile 100’ü aşkın marka ve 150’ye yakın restoran iş birliğine imza atan Yemeksepeti, sunduğu yenilikçi hizmetler ve teknolojik altyapısı ile bu girişimlerin gelişimini destekliyor. İş birliği yaptığı markaların yarısı sıfırdan doğan markalar ile, diğer yarısı ise var olan markaların bir araya geldiği bir konsept ile bulut mutfak olarak hizmet veriyor. Yemeksepeti, 2021 yılında yaklaşık 3 kat büyüyen bulut mutfak iş birliklerinin hızlı ve istikrarlı gelişimi için çalışmalarını sürdürüyor.

2019-2020 döneminde küresel çapta 150 artış gösteren yemek siparişlerinin gelecek 10 yılda 10 kat büyümesi bekleniyor. Pandeminin getirdiği kısıtlamalarla beraber restoran ve kafelerin neredeyse tamamen online sipariş ve paket servis modelini benimsemesi ise yeni iş modellerinin doğmasını teşvik etmeye devam ediyor.

 

Tek bir mutfakta onlarca yeme-içme markası aynı anda hizmet verebiliyor

Bu kapsamda hayat bulan bulut mutfak konsepti, kullanıcıların hızlı ve güvenilir yemek siparişi taleplerini karşılama ve işletme sahiplerine yüksek verimlilik ve kârlılık sağlama anlamında öne çıkıyor. Bu işletmelerde, yemek yeme alanı yer almıyor; yalnızca paket servis ile hizmet sunuluyor. Tek bir bulut mutfakta, onlarca yeme-içme markası için birden fazla işletme ya da şef hizmet verebiliyor. Böylece ham madde ve bitmiş ürün israfı ortadan kaldırılıyor, çok daha az iş gücü ile maksimum verimlilik ve esneklik sağlanıyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yatırımların hızla arttığı bulut mutfak işletmelerinin 2020-2026 döneminde 3 kat büyüyeceği ve 3 milyar dolar değerinde bir pazar yaratacağı tahmin ediliyor. Küresel çapta ise 2021 yılı sonunda 56.71 milyar dolar değere ulaşan pazarın 2027 yılında bu değeri iki katına yükselteceği öngörülüyor. 

 

Yemeksepeti’nden kısa sürede İstanbul, İzmir ve Isparta olmak üzere 3 ilde, 100’ü aşkın markayla iş birliği

Gelişmekte olan bu alanı dijital çözümleri ve geniş müşteri ağı ile destekleyen Yemeksepeti, kısa sürede İstanbul, İzmir ve Isparta olmak üzere 3 ilde, 100’ü aşkın markayla iş birliği gerçekleştirdi. Bulut mutfaklar aracılığıyla Yemeksepeti, balık ve deniz ürünleri, çiğköfte, Uzak Doğu mutfağı yemekleri, hamburger, döner, meze, tatlı gibi pek çok farklı lezzeti müşterileri ile buluşturuyor. 

Ayrıca Yemeksepeti, kendi bünyesinde ekibi bulunmayan girişimler için sipariş teslimat hizmeti sunarak bulut mutfak yatırımlarına önemli bir destek sağlıyor. Yemeksepeti çözüm ortaklığında bulut mutfak iş modeli hem yeni işletmeler hem de uygun maliyetle zincirleşmek isteyen restoranlar için önemli bir iş fırsatı yaratıyor. 

 

Yemeksepeti hakkında

Hızlı ticaret platformu Yemeksepeti, 2001 yılında Türkiye’nin ilk online yemek siparişi sitesi olarak kuruldu. Yemeksepeti, bugün 81 il ve KKTC'de 27 milyonu aşkın kullanıcısına 60 bin iş ortağı restoran, Yemeksepeti Mahalle üzerinden 8 bin iş ortağı mahalle esnafı ve yüzlerce Yemeksepeti Banabi hizmet noktasıyla hizmet veriyor. Sektör trendleri ve kullanıcı beklentileri doğrultusunda hizmet yelpazesini durmadan genişleten ve kendini yenileyen Yemeksepeti hızlı ticaret sektöründeki lider konumunu sürdürüyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet