Yeni Şakran’ın Kanalizasyon yatırımı yılan hikâyesine döndü

Yeni Şakran’ın Kanalizasyon yatırımı yılan hikâyesine döndü.

Yayınlanma:
Yeni Şakran’ın Kanalizasyon yatırımı yılan hikâyesine döndü

Yeni Şakran’ın Kanalizasyon yatırımı yılan hikâyesine döndü. Vatandaş İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kanalizasyonun yapılmasını istiyor.

-Yeni Şakran’da Vidanjör ve Kanalizasyon isyanı.

Vatandaşın kanalizasyon talebi: “Daha Ne Kadar Bekleyeceğiz”

İzmir- Çanakkale yolu üzerinde bulunan ve İzmir’in en çok tercih edilen sayfiye mahallelerinden Aliağa’nın Yeni Şakran Mahallesi’nde vatandaşlar uzun yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kanalizasyon yatırımı bekliyor. Mahalle Muhtarı Metin Yıldız, “Tunç Soyer Başkanımız 2 yıl önce Aliağa’da yapılan Muhtarlar toplantısında Yeni Şakran’ın Kanalizayon altyapısının en fazla 2 yıl içinde yapılacağını söyledi. Ancak 2 yıl da bitti yapılmadı. Daha ne kadar bekleyeceğiz?” diye konuştu.

Başkan Tunç Soyer “2022 Şubatta Kazmayı Vuracağız” demişti.

Geniş Zeytinlikleri, masmavi denizi ve yılın 12 ayında uygun iklimiyle İzmir’in kuzeyinde önemli bir sayfiye mahallesi olan Yeni Şakran’da İZSU tarafından yapılması beklenen Kanalizasyon yatırımı yılan hikâyesine döndü. Son olarak 2 yıl önce Aliağa’da Muhtarlarla bir toplantı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “En geç 2022 Şubatına kadar kazmayı vuracağız” dediği kanalizasyon yatırımından ses çıkmazken, Mahalle Muhtarı Metin Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ilgili kurumları dilekçe yağmuruna tuttu.

Kanalizasyon olmadığından vidanjör ücretlerinin vatandaşın belini büktüğünü söyleyen Muhtar Yıldız, Büyükşehir’den soruna çözüm bulmasını ve Kanalizasyon yatırımına başlaması çağrısında bulundu.

Muhtar Yıldız, “kanalizasyon için daha ne kadar bekleyeceğiz?”

Yeni Şakran Mahallesi Muhtarı Metin Yıldız, İzmir’in önemli turizm beldelerinden olan mahallede Kanalizasyonun olmamasının vatandaşı isyan ettirdiğini söyledi. Yıllardır Kanalizasyon yatırımı beklediklerini kaydeden Muhtar Yıldız, “Kanalizasyon yatırımının biran önce yapılmasını istiyoruz. Vatandaşımız bu konuda çok mağdur ve rahatsız. Aziz Kocaoğlu başkanımız kazma vurulacak, yapacağız demişti. Ancak yapılmadı. Aziz başkan 3 yıl önce görevden gitti. Tunç Soyer Başkanımız 2 yıl önce Aliağa’da yapılan Muhtarlar toplantısında Yeni Şakran’ın Kanalizayon altyapısının en fazla 2 yıl içinde yapılacağını söyledi. Ancak 2 yıl da bitti yapılmadı. Daha ne kadar bekleyeceğiz? En geç 2022 Şubata kadar kazmayı vuracağız demişti. Şubat bitti, kazma falan vurulmadı. Biz artık verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Vatandaşımızın büyük mağduriyeti var. Vidanjör hizmetlerinin maliyeti çok yüksek. Kanalizayon olmaması Emeklilerimizin yoğun olarak yaşadığı mahallemizde büyük bir ekonomik sosyal soruna neden oluyor. Kanalizasyon altyapısının İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından Biran önce yapılarak Yeni Şakran Mahallemizin hakettiği modern bir turizm beldesine dönüşmesini bekliyoruz.” dedi.

Tunç Soyer Başkan Mahallemize hiç gelmedi.

Mahalle Sakinlerinden Bekir Bektaş  verilen sözlerin yerine getirilerek vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini isteyerek “2019 senesinde Belediye seçimlerinde Tunç Soyer’in aday olduğunda Başkan Aziz Kocaoğlu Yeni Şakran’a kanalizasyonun yapılması konusunda mahalle halkımıza söz verdiler. Fakat bugüne kadar bu sözler gerçekleşmedi. Tunç Soyer Başkan bugüne kadar mahallemize gelerek bu konuda mahalle sakinlerinden bir bilgi almadı. Bizim nüfusumuz artıyor, altyapı sorunlarımız sürekli büyüyor. İzmir Büyükşehir Belediyemizden biran önce Kanalizasyon sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz. dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet