YENİ UYGULAMALAR ALTSO’DA ANLATILDI

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ALSMO) iş birliğinde ‘Elektronik Belge ve Defter Uygulamalarındaki Yenilikler’ konulu bilgilendirme semineri ALTSO Konferans Salonu’nda...

Yayınlanma:
YENİ UYGULAMALAR ALTSO’DA ANLATILDI

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ALSMO) iş birliğinde ‘Elektronik Belge ve Defter Uygulamalarındaki Yenilikler’ konulu bilgilendirme semineri ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Antalya Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, ALTSO Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu, Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan, Vergi Dairesi Müdürü Şinası Çulha, Gelir Uzmanı Hüdaver Şimşek, oda başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkan Yardımcısı Ali Kamburoğlu, ALTSO olarak ALSMO ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade ederek,  “Bugüne kadar ALTSO ile çok sayıda eğitim ve seminer düzenledik. Bugün de Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca 1 Ocak 2020’den itibaren zorunlu hale gelecek e-fatura ve e-arşiv uygulamaları bilgilendirme toplantısı için bir araya geldik “ dedi.

“DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK ZORUNDA”

Bilgi ve teknoloji çağının bir gereği olarak mali kayıtların ve işlemlerin değişime ayak uydurmak zorunda olduğunu belirten Kamburoğlu, “Bakanlık tarafından yapılan Elektronik Belge ve Defter Uygulamalarındaki Yenilikleri, günlük mali işleri kolaylaştırırken, vergi adaletinin sağlanması için yapılması gereken düzenlemeler olarak görüyoruz. Aslında toplumun her kesimini ilgilendiren e-fatura ve diğer değişikliklerin her tacirin bilmesi gereken önemli konular olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kağıt ortamından elektronik ortama geçen e-fatura, e-arşiv belgesi sayesinde mükelleflerin tasarruf yapacağı yetkililer tarafından ifade ediliyor. Her yeni sistem beraberinde sıkıntılar getirse de mali müşavirlerle, işletmelerimizin özverili çalışmasıyla bunları en kısa zamanda aşacaklarına inanıyorum” dedi.

Kamburoğlu’ndan sonra konuşan ALSMO Başkanı Kerim Gökçeoğlu ise yeni uygulamalarla ilgili olarak gerekli bilgilendirmeyi esnaflara yaptıklarını söyledi. Başkan Gökçeoğlu, “1 Ocak 2020’den itibaren zorunlu hale gelecek uygumalar kapsamında mali müşavirlerimiz konuyla ilgili kendi ofislerinde fatura düzenleyemeyecek. Ama iş insanlarımızın iş yerlerine giderek danışmanlık yapabileceklerdir. Esnaflarımıza iş yerlerinde her türlü bilgiyi verip, yardımcı olacaklar. Ben buradan toplantıya katılan Vergi Dairesi Başkanımıza, uzmanlarımıza ve bize bu imkanı sağlayan ALTSO Başkanımız Mehmet beye ve ALTSO yönetimine teşekkür ederim” dedi.

YENİ UYGULAMA NELER GETİRİYOR?

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun ise yaptığı konuşmada ‘Elektronik Belge ve Defter Uygulamalarındaki Yenilikler’ konulu bilgilendirme toplantısı sebebiyle ALTSO’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında, 1 Ocak 2020’den itibaren zorunlu hale gelecek uygulamaların getireceği kolaylıklardan bahseden Başkan Uzun, “Yeni uygulamalar bize zaman açısından büyük kolaylık sağlayacak. Önceki uygulamalarda yaşanan kolaylıklar bu uygulamalarda aynı şekilde devam edecek. Ayrıca belli maliyetler azalacak ve tasarruf sağlanacak. Hizmet kalitesi üst seviyeye taşınacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Vergi Dairesi Müdürü Şinası Çulha ve Gelir Uzmanı Hüdaver Şimşek tarafından katılımcılara yeni uygulamalar konusunda bilgilendirme yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet