Yerli üretici Avrupa turuna çıkarak ayakkabı sektörüne girecek

Pandemiyi fırsata dönüştüren hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, 20 milyar dolarlık ihracata koşuyor. Mooi Butik Kurucusu Kübra Kalkan, “2017’de bir apartman dairesinde temellerini attığımız markamız 4 yılda %600, yalnızca...

Yayınlanma:
Yerli üretici Avrupa turuna çıkarak ayakkabı sektörüne girecek

Pandemiyi fırsata dönüştüren hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, 20 milyar dolarlık ihracata koşuyor. Mooi Butik Kurucusu Kübra Kalkan, “2017’de bir apartman dairesinde temellerini attığımız markamız 4 yılda %600, yalnızca 2021’de ise %100 büyüdü. 2022’de Avrupa’da yatırım turuna çıkarak mağazalaşmaya odaklanacağız. Mooi Shoes markasıyla ayakkabı sektörüne de gireceğiz” dedi.

Pandemi ile tedarik zincirlerindeki değişim, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün ihracatını artırdı. Avrupa’nın hazır giyim ihtiyacını yakın coğrafyalardan karşılama arayışı, sektöre ihracat odaklı büyüme performansı kazandırdı. İHKİB’in verilerine göre, Türkiye’nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı, 2021’in 11 aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %19,3 oranında artarak 18,4 milyar dolar seviyesine çıktı. Bu dönemde Almanya, İspanya, İngiltere ve İsrail gibi ülkelerin yer aldığı en fazla ihracat yapılan coğrafyalarda %50’ye varan artışlar elde edildi. Pandeminin yarattığı yeni dünya düzeninin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatına açılım getirdiğini belirten Mooi Butik Kurucusu Kübra Kalkan, “Bu yıl 10 milyon dolarlık üretimimizin 3 milyon dolarlık kısmını ihraç ettik. 2022’de 3 kat büyüyerek üretimimizi 30 milyon dolara, ihracatımızı da 5 kat artırarak 15 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Avrupa’daki faaliyetlerimizi, ihracatın yanı sıra mağazalaşma çalışmalarımızla da hızlandıracağız. Avrupa ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler, ihracatta hedef pazarlarımız arasında yer alıyor” dedi.

Avrupa’da yatırım turuna çıkacak

2022’de Avrupa’da yatırım turuna çıkmaya hazırlandıklarını söyleyen Kübra Kalkan, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Bu yılın son çeyreğinde Kosova’nın en büyük perakende markasıyla ortaklık kurarak açtığımız mağaza aracılığıyla Avrupa’daki ihracat odaklı faaliyetlerimize yeni bir boyut getirdik. Yatırım turu ile oldukça yüksek bir yatırım almayı, ürün çeşitliğimizi artırarak Avrupa, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerde mağaza zincirleri kurmayı hedefliyoruz. Ayakkabı, terlik, bot, sandalet ve çizme imalatına başlayarak Mooi Shoes markasıyla ayakkabı sektörüne de girmeyi planlıyoruz”

Ürün yelpazesini genişleterek “Made in Türkiye” etiketli ürünlere talebi artıracak

Türk stilistlerin imzasını taşıyan yenilikçi ürünlerle hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün Avrupa’daki temsil gücünü artıracaklarını belirten Mooi Butik Kurucusu Kübra Kalkan, “2 yıldır sürdürdüğümüz ihracat faaliyetlerimizde Balkan ülkeleri büyük bir pay alıyor. Kosova jean ve sweatshirtleri, Arnavutluk, Sırbistan ve Bulgaristan elbise çeşitlerini tercih ediyor. Ürün yelpazemizi genişleterek ‘Made in Türkiye’ etiketli ürünlere talebi artıracağız” diye ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet