4. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, bu yıl “Psikolojik Sağlamlık” konusunu ele alacak
Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, 18-19 Mart 2022 tarihlerinde fi-jital olarak gerçekleştirilecek.
Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, 18-19 Mart 2022 tarihlerinde fi-jital olarak gerçekleştirilecek. Bu yılki teması, “Psikolojik Sağlamlık” olarak belirlenen kongre, dünyadan ve ülkemizden bu alanda önemli çalışmaları bulunan isimleri bir araya getirecek. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın “Çocuk Yetiştirmede Duygusal Zeka” başlıklı konuşmasının da yer alacağı kongrede, pozitif klinik psikoloji ve pozitif psikoterapi alanında çalışmaları bulunan psikolog Dr. Tayyab Rashid açılış konferansı verecek. Almanya Pozitif Psikoterapi Enstitüsü’nden Dr. Gunther Hübner’ın de konferans vereceği kongrenin diğer konuşmacıları arasında Prof. Dr. Deniz Altınay, Prof. Dr. Sırrı Akbaba, Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Gökben Hızlı Sayar, Prof. Dr. Sinan Canan da yer alacak.
Üsküdar Üniversitesi 4. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, bu alanda çalışma yapan uzman isimleri bir araya getirecek. Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nde 18-19 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek kongre, pandemi önlemleri kapsamında fi-jital olarak düzenlenecek.
Psikolojik sağlamlık her yönüyle ele alınacak
Son iki yıldır hayatımızda yer alan ve yaşamımızın pek çok alanında değişiklikler yapmamıza neden olan salgının da etkisiyle kongrenin bu yılki teması “Psikolojik Sağlamlık” olarak belirlendi. Kongre pozitif psikoloji alanında çalışmalar yapan ve alana önemli katkılarda bulunan, ulusal ve uluslararası yetkin isimlere ev sahipliği yapacak.
Kanada ve Almanya’dan uzmanlar katılacak
Kanada Toronto Üniversitesi’nden pozitif klinik psikoloji ve pozitif psikoterapi alanında çalışmaları bulunan psikolog Dr. Tayyab Rashid’in konuşmacı olarak katılacağı kongreye Almanya Pozitif Psikoterapi Enstitüsü’nden Dr. Gunther Hübner, “Pozitif Psikoterapiye Dayalı Belirtiler ve Anlamı” başlıklı sunumuyla katkıda bulunacak.
Kongrenin konuşmacıları arasında yer alan Uzman Psikolojik Danışman, İstanbul Psikodrama Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Deniz Altınay, “Psikodramatik Kuramlar ve An Felsefesi bağlamında Psikolojik Sağlamlık” başlıklı sunumuyla katılacak.
Prof. Dr. Gökben Hızlı Sayar: Pandemide psikolojik sağlamlık
Kongrede Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sırrı Akbaba, “Eğitimde Duygusal Zeka” başlıklı konuşmasıyla katkıda bulunacak. Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ABD, NP Feneryolu Tıp Merkezi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Gökben Hızlı Sayar’ın “Pandemi Döneminde Psikolojik Sağlamlık” başlıklı sunumuyla katılacağı kongrede Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sinan Canan ise “Yapmak Yerine Olmak” başlıklı konuşmalarıyla yer alacak.
Alanında uzman pek çok ismin de katılacağı kongre programı, pozitif psikoloji ile ilgili konferanslar, paneller, çalışma grupları, bildiri ve poster sunumlarından oluşacak.
Tarhan: “Pozitif psikolojiye çok daha fazla ihtiyacımız var.”
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü aynı zamanda da kongre başkanı olan olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan kongrenin önemine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
“Yeniden çok önemli olan uluslararası bir programa ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Pozitif psikoloji, mutluluk bilimi kavramı çok önemli. Uluslararası arenada bir çok üniversitelerde Pozitif Psikoloji ders olarak okutulmaya başlandı. 2015 yılında Harvard, 2018 yılında Yale, 2019 yılında Bristol Üniversitesi ders olarak okutmaya başladı. Üsküdar Üniversitesi ise bu üniversitelerden çok daha önce, 2013 yılında rektörlük dersi olarak Pozitif Psikolojiyi öğrencileriyle buluşturdu. Gördük ki pandemi sonrasında buna ihtiyaç çok daha arttı. Pandemi sonrası küresel manada ‘great reset’ yani büyük sıfırlama konuşuluyor. Artık yeni normalleşme yaşıyoruz. Şimdi sorun odaklı yaşam yerine çözüm odaklı yaşamı benimsememiz gerekiyor. Bu bağlamda Psikolojik sağlamlığın önemi ortaya çıkıyor. İnsanların hastalığı sonrası hastalığın yeniden nüksetmemesi kadar koruyucu boyut da çok önemli. İşte ‘Psikolojik sağlamlık’ ana temasıyla bir araya gelinecek olan kongrede dayanıklılık eğitimi, doyum erteleme becerileri başlıklarında çok önemli isimler bir araya gelecek. Pek çok kişinin sosyal ilişkilerde ilişki yönetimi, uzlaşmacılık, minnettarlık eğitimİ, bağışlayıcılık, empati gibi kavramlar psikolojik sağlamlık bağlamında ele alınacak. Kongreye katılım gösterenlerin çok şey kazanacağını düşünüyorum.”
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.