Adını Göklere Yazdıran Festival TEKNOFEST’ten Muhteşem Final
Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in altı gün süren görkemli şöleni muhteşem bir kapanış töreni ile tamamlandı.
Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in altı gün süren görkemli şöleni muhteşem bir kapanış töreni ile tamamlandı. Atatürk Havalimanında 21-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen festival, hafızalarda ve kalplerde unutulmayacak anılar bıraktı. Dünyaca ünlü isimlerin konuk olduğu, altı gün boyunca teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, ödül törenleri, sahne gösterileri ve etkinliklerle dopdolu, coşku ve heyecanın bir an olsun eksilmediği festivale yüzbinlerce vatandaş akın etti.
TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin de olduğu 72 paydaş kurum tarafından birlikte düzenlendi. Bu yıl 35 farklı kategoride gerçekleştirilen teknoloji yarışmalarına 81 il, 111 ülkeden 44.912 takım ve 200.000 kişi başvurdu. Yarışma başvuruları arasından 2.200 finalist takım ile 13.000 finalist şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti. Yarışmada dereceye giren takımlara toplam 5 milyon TL’lik nakdi ödülün yanı sıra 7 milyon TL’lik malzeme desteği sağlandı. Milli Teknoloji Hamlesi ateşini gittiği her yerde tutuşturan TEKNOFEST’e Türkiye’nin parlak geleceğinde öncülük edecek nitelikli gençlerimiz bu yıl da çok büyük ilgi gösterdi.
TEKNOFEST 2022 Ateşi Milli Mücadele Meşalesinin Yandığı Yerde…
Festivalin kapanış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı & Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı & TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Haluk Bayraktar, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu, Tüm Paydaş Kurumlar, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.
Bayraktar: "TEKNOFEST 2022'yi, milli mücadele meşalesinin yandığı, bir ulusun kahramanlık destanının başlangıcı olan Samsun'da düzenleyeceğiz.”
Kapanış konuşmasını gerçekleştiren TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı & Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “Bir TEKNOFEST daha adeta iklim değiştirir gibi, büyük bir fırtına gibi esti geçti. Ve büyük bir coşkuyla şenlik havasında tamamladık. Bir kez daha yitik sevdasına kavuşmak için milletimizle, yüzbinlerle burada buluştuk. Her TEKNOFEST’te olduğu gibi yine büyük bir umutla dolduk. Ülkemizin yarınlarını oluşturacak, geleceğin, teknolojinin şampiyonlarıyla, onların projeleriyle tanıştık. Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizin gururu Nobel ödüllü Aziz Sancar Hocamız, bunun yanında tüm devlet erkânı geldi. Genç kardeşlerimize burada yüzbinlerin önünde ödüllerini verdi. Sizler de sağ olun. Nasıl ki marifet iltifata tabiyse, onlara tüm desteğinizi verdiniz. Ülkemizin aydınlık, parlak yarınları için.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin her bölgesinde teknoloji tutkunlarıyla buluşan TEKNOFEST’in önümüzdeki yıl Samsun’da yapılacağını müjdeleyen Sn. Bayraktar, “Bildiğiniz üzere TEKNOFEST, adeta Anadolu’yu baştan başa kuşatan bir şenlik. TEKNOFEST adeta Anadolu’nun kendisi gibi. Anadolu’nun Milli Teknoloji Hamlesi çağrısına sessiz kalamazdık. Ve iki yıl önce verdiğimiz bir kararla TEKNOFEST İstanbul’u bir yıl Anadolu’da, bir yıl da İstanbul’da düzenlemek üzere karar aldık. İcra kurulumuzla verdiğimiz kararla geçtiğimiz sene TEKNOFEST 2020’yi Güneydoğu’nun parlayan yıldızı, milli mücadelemizin gazi şehri Gaziantep’te büyük bir coşku ile gerçekleştirdik. TEKNOFEST 2022’yi ise milli mücadele meşalesinin yandığı, bir ulusun kahramanlık destanının başlangıcı olan, Samsun’da düzenleyeceğiz. TEKNOFEST 2022’de Samsun merkezli olarak Karadeniz’in yeşil ve mavinin her tonuna sahip muhteşem güzelliklere haiz şehirlerimizde gerçekleştirilecek.” açıklamasını yaptı.
TEKNOFEST’in tüm ülkemizi kuşattığı gibi ülkemizin sınırlarını da aştığını ifade eden Sn. Bayraktar, “Şimdiden KKTC, Ukrayna ve Endonezya’nın arasında bulunduğu birçok ülke TEKNOFEST’i kendi topraklarında düzenlemek istiyor. İnşallah, önümüzdeki yıl yurtdışındaki ilk TEKNOFEST’i kardeş toprağımız can Azerbaycan’da gerçekleştireceğiz.” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank ise yaptığı konuşmada “Türkiye’yi sadece teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi geliştiren, teknolojiyi üreten ve teknolojiyi ihraç eden bir ülke konumuna getirmek için Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla hayata geçirdiğimiz uygulamalardan biri olan TEKNOFEST’in sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu sene TEKNOFEST’teki coşku, bu sene TEKNOFEST’teki çocuklarımızın heyecanı gerçekten görmeye değerdi. Siz değerli misafirimizle, çocuklarımızın, gençlerimizin aileleriyle birlikte çok güzel bir TEKNOFEST geçirdik. TEKNOFEST ile geleceğin bilimi insanlarını, mühendislerini, teknisyenlerini yetiştirmek üzere gerçekten büyük bir gayret gösteriyoruz. İşte bu sene yaptığımız yeniliklerden bir tanesi dünyada saygın bilim insanlarını TEKNOFEST’te davet etmek oldu. Aziz Sancar Hocamız o yaşına rağmen sadece TEKNOFEST’e gelerek gençlerimize örnek olmak, onlara rol model olmak için bizimle vakit geçirdi. Onlara yoldaşlık etti. İşte TEKNOFEST’te katılan her bir gencimiz, her bir çocuğumuz, her bir öğrencimiz aslında geleceğin Aziz Sancar’ları olacaklar, geleceğin Selçuk Bayraktar’ları olacaklar.” dedi. Program, TEKNOFEST 2022 Karadeniz için Samsun Valisi Sn. Zülkif Dağlı’ya TEKNOFEST Sancağının devir teslimi ile son buldu.
TEKNOFEST 2021’in Teknoloji Şampiyonlarına Ödüller Dağıtıldı
Bu yıl düzenlenen 35 Farklı Teknoloji Yarışmasının ödül töreni festivalin son günü de devam etti. Dereceye giren finalistler ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı & Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı & TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Fatih Kacır ve teknoloji yarışmalarının yürütücüsü paydaş kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Güçlü Türkiye ve pilot selamı ile tamamlanan ödül töreninde gençlerin mutlulukları fotoğraf karelerine yansıdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’teydi
Ayakları yere basmayan festivalde Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, bilime, ilime ve araştırmaya gönül veren gençleri festival alanında ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Nobel ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile birlikte takdim etti. Türkiye’nin yarınlarına yön verecek isimlerin TEKNOFEST’ten çıkacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEKNOFEST çok genç bir organizasyon olmasına rağmen şimdiden bölgemizde ve dünyada kendinden söz ettirmeyi başardı. 88 ülkeden yüzlerce öğrencinin, girişimcinin bu organizasyona katılımı aslında sahip olduğumuz küresel potansiyelinde ispatıdır.” dedi.
Geleceğin Teknoloji Yıldızları TEKNOFEST’te Mezun Oldu
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı bünyesinde 2017 yılından itibaren geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla “Geleceğin Teknoloji Yıldızları” programı kapsamında gerçekleştirilen Deneyap Teknoloji Atölyeleri coşkulu bir tören ile ikinci mezunlarını verdi. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında Atatürk Havalimanında gerçekleşen mezuniyet töreninde 1000 Deneyap öğrencisi Deneyap Teknoloji Atölyelerinden mezun oldu. Mezuniyet töreni öncesi öğrencilere teknoloji yarışmaları kapsamında bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Aziz Sancar, ardından TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı & Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı & TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ile sahnede bir araya geldi.
Aziz Sancar: “Gelecek Nobeller TEKNOFEST’ten Çıkabilir”
Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar TEKNOFEST’te öğrencilerle buluştu. Ülkemiz için gurur kaynağı olan ve gençlere ilham veren Aziz Sancar, “Çok çalışın. İşler iyi gitmediğinde inatçı olun. Fatih Sultan Mehmet’in dediği gibi ‘Ya ben onu alırım ya o beni alır’ o düşünce ile iş yapın. Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmadan bir şey yapılmaz.” açıklamasıyla gençlere tavsiyelerde bulundu.
Milli Üretim Uçaklar TEKNOFEST’te Destan Yazdı
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde vatandaşlar gözünü bir an olsun gökyüzünden ayırmadı. Festival boyunca İstanbul semalarını süsleyen havacılığın nefes kesen görüntüleri vatandaşları gururlandırırken, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Gökyüzünde heyecan ve adrenalinin bir an olsun eksilmediği festivalde tamamı yerli üretim olan Milli Kanatlar’ın gösteri uçuşları, AKINCI Taaruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Bayraktar TB2, Hürkuş, Atak Helikopteri, Gökbey Helikopteri, Aksungur ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait F-16 uçakları ile Solo Türk’ün uçuşları Türkiye’nin gurur tablosunu yarattı. Festivalin son gününde Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait uçaklar gösteri uçuşları ile gün boyunca gökyüzünde süzüldü. Türk istikbalinin göklerdeki sahibi, milli gururumuz Türk Yıldızları baş döndüren uçuş gösterileri ile gökyüzüne imzasını attı.
Geleceğin Girişim Fikirlerine Ödüller TEKNOFEST’te Verildi
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde gerçekleştirilen Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi ile Türkiye’den ve dünyadan geleceğe yön veren teknoloji liderleri, alanında uzman mentorler, çok uluslu şirketler ve girişim ekosisteminin tüm paydaşları TEKNOFEST’te buluştu.
Sektörün öncü isimlerini ağırlayan zirvede BAYKAR Teknoloji Lideri ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı & Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı & TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, BAYKAR Genel Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ile Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş ilham veren konuşmalar gerçekleştirdi. Yurtdışından ve yurtiçinden başvuruların gerçekleştirildiği girişim zirvesinde dereceye giren girişimler arasında 20 bin dolar değerindeki birincilik ödülünü Colobro kazanırken, zirvede ikinci olan Classnotes 10 bin dolar, üçüncü olan Servissoft ise 5 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.
Türkiye ve Azerbaycan İş Birliği Protokolü TEKNOFEST’te İmzalandı
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bağlı Kamu Hizmetleri ve Sosyal İnovasyon Devlet Ajansı arasında Bilim Türkiye ve Deneyap Eğitim Programlarının Azerbaycan’da uygulanmasına yönelik Ortak Hizmet Protokolü bugün TEKNOFEST’te imzalandı. Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından 2020 yılında hayata geçirilen Bilim Türkiye Projesi ve 2017 yılında hayata geçirilen Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı Deneyap Teknoloji Atölyeleri bu yıl ilk defa ülke dışında uygulanmaya başlayacak. Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla hayata geçirilecek Bilim Bakü için imza töreninde Türkiye Teknoloji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ile Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına Bağlı Kamu Hizmetleri ve Sosyal İnovasyon Devlet Ajansı Başkanı Ulvi Mehdiyev bir araya geldi.
Teknoloji Tutkuları TEKNOFEST’te Hem Üretti Hem de Eğlendi
TEKNOFEST heyecanına ortak olan tüm ziyaretçiler altı gün boyunca ana sahnede düzenlenen konserler ile festival coşkusunu ikiye katladı. Festival kapsamında düzenlenen Sahne Senin Etkinliği gençlerin eğlencesine ortak olurken, eğitici atölyelerde öğrenciler; bilim, teknoloji ve uzay ile dolu bir serüven yaşadı. Bilim Merkezi, Bilim Türkiye ve Deneyap Atölyeleri ile geleceğin teknolojilerine hazırlanan öğrenciler Roketimi Tasarlıyorum Atölyesi’nde uzay keşfine çıktı. Festival boyunca devam eden Rüzgâr Tüneli ve Planetaryum öğrenciler tarafından yoğun ilgi görürken, ana sahnede düzenlenen ve tüm ziyaretçilerin katılabildiği ödüllü bilgi yarışmalarında öğrenciler hem yarıştı hem de eğlencenin tadını çıkardı. TEKNOFEST kapsamında Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen yirmiden fazla teknoloji yarışmasında takımların kıyasıya mücadelesi heyecan yaratırken teknoloji yarışmalarında öğrencilerin uzun bir hazırlık sürecinin ardından tasarladıkları projeler, festival boyunca sergi alanında ziyaretçiler ile buluştu.
Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı TEKNOFEST’te Uçtu
Ülkemizi gururlandıran başarılara imza atan Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımımızın yıldız sporcuları da TEKNOFEST semalarında özel bir uçuş gerçekleştirdi. TEKNOFEST 2021’in ilk gününde İstanbul semalarında gösteri uçuşu yapan Türk Yıldızları, boğaz üzerinde gerçekleştirdikleri uçuşlarını Gaziler Gününde tarih yazarak Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımımıza armağan etmişti. TEKNOFEST’in son gününde ise milli takımın sporcuları festival kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait helikopterlerle uçuşa katıldı.
TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmalarında Dereceye Giren & Ödül Alan Takımlar
- İnsansız Su Altı Sistemleri - Temel Kategori
- Birinci: CALROV - CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ
- İkinci: DEEP IMPACT GIFTED CODER - MERSİN İSTEK OKULLARI
- Üçüncü: HEMDEM - BAFRA FENLİSESİ
- İletişim Teknolojileri Yarışması
- Birinci: FSMAYTEAM - FATIH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNIVERSİTESİ
- İkinci: Mavi Alp Bilgi Teknolojileri - KARADENIZ TEKNIK ÜNIVERSİTESİ
- Üçüncü: SofTex Team - İSTANBUL TEKNIK ÜNIVERSITESI
- Roket Yarışması - Orta İrtifa
- Birinci: TANYELİ ROKET TAKIMI - SAMSUN ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: İPEKYOLU ROKET TAKIMI - Elazığ İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi
- Üçüncü: GÖKOVA ROKET - Gökova Adile Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
- Roket Yarışması - Yüksek İrtifa
- Birinci: 1,5 ADANA – WOF - ÇUKUROVA ÜNIVERSITESI
- İkinci: GENÇ MİMAR SİNAN VEFA ROKET TAKIMI - İSTANBUL TEKNIK ÜNIVERSITESI
- Üçüncü: TROKET TAKIMI - FIRAT ÜNIVERSITESI
- Üçüncü: SAMSUN ROKET TAKIMI - SAMSUN ÜNİVERSİTESİ
- Roket Yarışması – Lise Kategorisi
- Birinci: ERYURT - Adana Bilim ve Sanat Merkezi
- Sanayide Dijital Teknolojileri Yarışması Temel Kategori
- Birinci: RoboMOSB - Özel MOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
- İkinci: HAFIZ İHO STEAM 4.0 - MEHMET AKİF İNAN HAFIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
- Üçüncü: ÇOROBOT - TOBB-OSB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
- Savaşan İnsansız Hava Aracı Yarışması -Sabit Kanat
- Birinci: YTÜ LAGARİ - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: ANATEK HU-35X - ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: İTÜNOM - İSTANBUL TEKNIK ÜNIVERSITESI
- Savaşan İnsansız Hava Aracı Yarışması -Döner Kanat
- Mansiyon: BTU_ÖZTÜRK - BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- Mansiyon: AVIATOR - AKÇAABAT FEN LİSESİ
- Mansiyon: GÖKORDU - BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
- Uçan Araba Tasarım Yarışması
- Birinci: Marmarair - MARMARA ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: SKYLINE - SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: Techlab - GAZI ÜNIVERSITESI
- Türkiye Drone Şampiyonu
- Birinci: Atakan Mercimek - Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi
- İkinci: Doruk Cengiz - Germiyan Bilge ortaokulu
- Üçüncü: Batu Erilkun - Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği
- World Drone Cup
- Birinci: Evan Turner - Amerika
- İkinci: Marvin Schapper - Lichtenstein
- Üçüncü: Killian Rousseau – Fransa
- Hack İstanbul
- Birinci: 0ldbutg0ld - Anadolu Üniversitesi
- İkinci: Philoviridis - ORTA DOĞU TEKNIK ÜNIVERSITESI
- Üçüncü: zer0pts - Ankara Universitesi
- Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması
- Birinci: TDD - Koç Üniversitesi
- İkinci: TurQuest - Pınar Koleji Fen Lisesi
- Üçüncü: Bilirkişi - İstanbul Teknik Üniversitesi
- Pardus 21 Hata Bulma ve Öneri Yarışması
- Birinci: Fatma Hatipoğlu
- İkinci: Süleyman Poyraz - Abdullah Gül Üniversitesi
- Robotaksi - Binek Otonom Araç Yarışması - Özgün Araç Kategorisi
- Birinci: YTÜ AESK - Yıldız Teknik Üniversitesi
- İkinci: SAİTEM - Sakarya Üniversitesi
- Mansiyon: İTÜ-GÜNEŞ ARABASI - İstanbul Teknik Üniversitesi
- Sürü İnsansız Hava Aracı Yarışması
- Birinci: Zerowing - İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: ODTÜ Göksat Space Team - ORTA DOĞU TEKNIK ÜNIVERSITESI
- Üçüncü: Uçan Andalar - FIRAT ÜNIVERSITESI
- Karma Sürü Simülasyon Yarışması
- Birinci: Mucithane - MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: ARKUS - BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: FACE-R - ÖZYEĞIN ÜNIVERSITESI
- Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması - Canlı Bilimleri
- İkinci: PETO PARADOKSUNA BİYOİNFORMATİK YAKLAŞIM - ÇANAKKALE ÖZEL BİGA DOĞA FEN LİSESİ
- Üçüncü: BİYOTİKA BİLİM ÜSSÜ - ATAKUM FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ
- Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması - Fiziki Bilimler
- Birinci: KUTUP KAŞİFİ BİRUNİ - ADIYAMAN TİCARET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
- İkinci: METEOR AVCISI 26 (MA-26) - ESKİŞEHİR SABİHA GÖKÇEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
- İkinci: ANTARKTİKA ATMOSFERİNDE UV IŞIĞININ OZON KONSANTANTRASYONU ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN ÖLÇÜLMESİ (PIRICET) - İSTANBUL ÖZEL TUZLA DOĞA ANADOLU LİSESİ
- Üçüncü: MOBİL ROBOTİK SONDA VE VERİ TOPLAMA PLATFORMU – MORSVET - İZMİR ARKAS BİLİM VE SANAT MERKEZİ
- Üçüncü: MERGEN - SALINCAK (BOGİE) MEKANİZMASI KULLANAN ÇOK AMAÇLI ARAMA VE KEŞİF ARACI - İSTANBUL ÖZEL BEYLİKDÜZÜ MODERN EĞİTİM KOLEJİ FEN LİSESİ
- Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması - Sosyal ve Beşeri Bilimler
- Birinci: BİR KUTU OYUNU TASARIMI: ARKTİK BÖLGEDE NELER OLUYOR? - ÖZEL SAMSUN TAKEV ANADOLU LİSESİ
- İkinci: KUTUP BÖLGELERİ VE ÇİZGİ FİLM: KUTUP BİLİNCİ OLUŞTURMA ÇERÇEVESİNDE YERLİ VE YABANCI YAPIM ÇİZGİ FİLMLERİN KARŞILAŞTIRILMALI İNCELENMESİ - VAN GÜZEL SANATLAR LİSESİ
- Üçüncü: ARKTİK BÖLGESİNDE ÇEVRESEL ÖZYETERLİLİK VE DEPRESYON İLİŞKİSİ - İSTANBUL FUAT SEZGİN BİLİM VE SANAT MERKEZİ
- Üçüncü: KUZEY ARKADAŞLIĞI PLATFORMU - İZMİR ÖZEL İZMİR ATATÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ NEDİM UYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
- Üçüncü: KUTUP HİKâYEMİZ - MERSİN YUSUF KALKAVAN ANADOLU LİSESİ
- Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması - Yer Bilimleri
- Birinci: ANTARKTİKA'DA METEORİT ARAMA-TESPİT FAALİYETLERİNE YARDIMCI İHA FAYDALI YÜKÜ - İSTANBUL ÖZEL BAHÇEŞEHİR FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ
- İkinci: UYDULARIN GÖZÜNDEN THWAİTES BUZULU (UZAKTAN ALGILAMA VE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ KULLANILARAK THWAİTES BUZUL KÜTLESİNİN ZAMANSAL DEĞİŞİMİNİN BELİRLENMESİ) - ANKARA PROF.DR.NECMETTİN ERBAKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
- Üçüncü: BERLESE HUNİSİ KULLANARAK YERKÜRE MANYETİK ALAN ÇİZGİLERİNİN TOPRAK EKOSİSTEMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ - BURSA BTSO KAMİL TOLON BİLİM VE SANAT MERKEZİ
- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları-Akıllı Şehirler ve Ulaşım
- Birinci: YARI OTONOM ARAÇLARDA SÜRÜCÜ DAVRANIŞ ANALİZİ, MODELLEMESİ VE SÜRÜŞ KONTROLÜ - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: ELEKTRİKLİ ARAÇ AKILLI ŞARJ SİSTEMLERİNDE SÜRÜCÜ BAZLI DİNAMİK ROTALAMA İLE YOLCULUK SÜRESİ MİNİMİZASYONU - TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: MAGLEV ASANSÖR - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları-Bilgi ve İletişim Teknolojileri
- İkinci: BİYOMEDİKAL ULTRASONİK ÇEVİRGEÇLERİN MODELLENMESİ VE KARAKTERİZASYONU - ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: MAKİNE ÖĞRENMESİ YÖNTEMLERİ KULLANILARAK DİFÜZYON TİPİ MOLEKÜLER HABERLEŞME İÇİN MODEL TASARIMI - BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları-Eğitim
- Birinci: COVİD-19 VE SONRASI UZAKTAN EĞİTİMDE TASARIM BÖLÜMLERİ PROJE DERSLERİNİN AR/VR/MR/XR ARACILIĞI İLE 3B ETKİLEŞİMLİ ORTAMDA YAPILABİLMESİNİ SAĞLAYAN SANAL STÜDYO SİSTEMİ TASARIMI PROJESİ: TOGATHER - ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: EN İYİ ÖĞRENCİLER EN İYİ ÜNİVERSİTELERE Mİ GİDİYOR? TÜRKİYE'DE SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN DEVLET LİSELERİNİN ANALİZİ - KOÇ ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: PANDEMİ KOŞULLARI ALTINDA SINAV ÇİZELGELEME PROBLEMİ İÇİN ÇÖZÜM YAKLAŞIMI - ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları-Enerji ve Çevre
- Birinci: SÜRDÜREBİLİR VE YERLİ SELÜLOZ KAYNAKLARI KULLANARAK BARİYER ÖZELLİĞİ GELİŞTİRİLMİŞ BİYOBAZLI KAĞIT AMBALAJ ÜRETİMİ VE KARAKTERİZASYONU - YALOVA ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: GES'E YÖNELİK, HAVADAN, PANEL BAZINDA ISIL GÜVENLİK BİRİMİ - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları-Gıda ve Tarım
- Birinci: ROBOTANİK - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: MANGANIN YASEMİN ÇAYI VE İÇME SUYU ÖRNEKLERİNDE PLASTİK ELEK BAĞLATILI ÇİFT ŞIRINGA DESTEKLİ MANYETİK NANOAKIŞKAN ESASLI DKFE YÖNTEMİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ SONRASI AAAS İLE ESER SEVİYELERDE TAYİNİ - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: OTONOM İŞÇİM - ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları-Makine İmalatı ve Otomotiv
- Birinci: KUYRUK MEKANİZMASINA SAHİP KENDİNİ DENGELEYEN ROBOT: THEMIS - DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: PROGRAMLANABİLİR METAL YÜZEY TEMİZLİK ROBOTU - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: DESIGN AND PRODUCTION OF MULTI MATERIAL 3D PRINTER FOR SOFT ROBOTIC STRUCTURAL ELEMENTS - ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ
- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları-Sağlık
- İkinci: ENDOSKOPİ SIRASINDA BAKTERİ TEŞHİSİNDE NANOPARTİKÜL TEMELLİ TANI TESTLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ - ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: ORAL YOLLA ALINAN İLACIN KARACİĞER TÜMÖRÜNE HEDEFLENDİRİLMESİNİN MODELLEMESİ VE 3B SFEROİD TEMELLİ ÇİP-ÜSTÜ-KARACİĞER PLATFORMU İLE VALİDASYONU - EGE ÜNİVERSİTESİ
- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları-Savunma, Uzay ve Havacılık
- Birinci: ALKA AVCI RAAS - HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: KAŞİF-1 - KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: SUALTI MAYINLARININ TESPİTİ VE İMHASI İÇİN TASARLANMIŞ SÜRDÜRÜLEBİLİR SUALTI ARACI - GAZİ ÜNİVERSİTESİ
- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları-Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik
- Birinci: DERİN ÖĞRENME ALGORİTMALARI KULLANILARAK NÖRAL MAKİNE ÇEVİRİSİ İLE TÜRKÇE METNİ TÜRK İŞARET DİLİNE ÇEVİREN ÇEVİRİ UYGULAMASI - MARMARA ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: RADYO FREKANS İLE UZAKTAN KONTROLLÜ SÜRÜNGEN KEŞİF ROBOTU - ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: DERİN ÖĞRENME İLE ENGELSİZ İLETİŞİM - BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
- İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI SABİT KANAT
- Birinci: KAYGUSUZ - MANİSA CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: ATA TAKIMI - İSTANBUL TEKNIK ÜNIVERSITESI
- Üçüncü: BTU LAGARİ - BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI DÖNER KANAT
- Birinci: GTU-AQUA - GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: SİMULAB İHA - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: GTU AVES - GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- LİSELER ARASI İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI SABİT KANAT
- Birinci: CREW OF SKY - SABİHA GÖKÇEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
- İkinci: NOVA - Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi
- Üçüncü: SIMURG - ŞEHİT MEHMET ŞENGÜL FEN LİSESİ
- LİSELER ARASI İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI DÖNER KANAT
- Birinci: KITT ALACA DOĞAN - KADIKÖY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
- İkinci: ROBİLSA - Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi
- Üçüncü: SİVAS BİLİŞİM ERB - SİVAS BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
- Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması
- Birinci: Vefa Havacılık - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: Mekatronikci Tayfam - AĞRı İBRAHIM ÇEÇEN ÜNIVERSITESI
- Üçüncü: White Eagle - Poznan Unviersity of Technology
- EFFİCİENCY CHALLENGE ELEKTRİKLİ ARAÇ YARIŞLARI ELEKTROMOBİL
- Birinci: YOMRA GENÇLİK MERKEZİ ENERJİ TEKNOLOJİLERİ TOPLULUĞU - Karadeniz Teknik Üniversitesi
- İkinci: SAMÜELAR - Samsun Üniversitesi
- İkinci: SAITEM - Sakarya Üniversitesi
- Üçüncü: EVA TEAM - Altınbaş Üniversitesi
- EFFİCİENCY CHALLENGE ELEKTRİKLİ ARAÇ YARIŞLARI HİDROMOBİL
- Birinci: YTÜ-AESK_H - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- LİSELER ARASI EFFİCİENCY CHALLENGE ELEKTRİKLİ ARAÇ
- Birinci: YEŞİLYURT BİLGİ EVİ - ADANA SEYHAN ŞEHİT BORA SÜELKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
- İkinci: E-CARETTA - LEFKOŞA SEDAT SİMAVİ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
- Üçüncü: NÖTRİNO-88 - HÜMEYRA ÖKTEN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
- Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması- Fikir Kategorisi- Lise Seviyesi
- Birinci: SARS-CoV-2 Bulaşıcılık Tahmin Takımı - BUCA FATMA SAYGIN ANADOLU LİSESİ
- İkinci: GSÖB - BORNOVA ANADOLU LİSESİ
- Üçüncü: GKV BİYOMEDİKAL - GAZİANTEP KOLEJİ VAKFI ÖZEL FEN LİSESİ
- Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması - Fikir Kategorisi- Üniversite ve Üzeri Seviyesi
- Birinci: Hesperos - Karatay Üniversitesi
- İkinci: Cancer BioTech - BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: BrugadAI - SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
- Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması - Proje Kategorisi
- Birinci: TexRobots Team - İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: Enzim - YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: PharmaScar - PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
- Model Uydu Yarışması
- Birinci: B Dispate - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
- İkinci: İtü Apis Arge 10 B - İstanbul Teknik Üniversitesi
- Üçüncü: Huma Model Uydu Takımı - Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Tarım Teknolojileri Yarışması Lise Seviyesi
- Birinci: MezzoMorto TARTEK - MANİSA/YUNUSEMRE - MANİSA FEN LİSESİ
- İkinci: Börü Takımı - İSTANBUL ARAŞTIRMA GELİŞTİRME UYGULAMA MERKEZİ LİSESİ
- Üçüncü: RoboPal Takımı - PİRELLİ ANADOLU LİSESİ
- Tarım Teknolojileri Yarışması - Üniversite ve Üzeri Seviyesi
- Birinci: DEMETER - EGE ÜNIVERSITESI
- İkinci: Fıratvet - FIRAT ÜNIVERSITESI
- Üçüncü: Genç Makers - SELÇUK ÜNIVERSITESI
- Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışması
- Mansiyon Birinci: SİMURG - GAZİANTEP ÜNIVERSITESI
- Mansiyon İkinci: Tarus - KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ
- Mansiyon Üçüncü: Yıldız Rover - YILDIZ TEKNIK ÜNIVERSITESI
- Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması
- Birinci: AI-DEO - SABANCI ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: GÖKSENİN-AI - SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: XYZ. AI - ANADOLU ÜNIVERSITESI
- Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması
- Mansiyon Birinci: Hüma
- Mansiyon İkinci: İnan - Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Mansiyon Üçüncü: Kotyora - AMASYA ÜNIVERSITESI
- Akıllı Ulaşım Yarışması İlkokul - Ortaokul Seviyesi
- Birinci: ESBİLSEM ERGÜN - AHMET SEZER ORTAOKULU
- İkinci: Yolumuz75 - ÖZEL DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖZEL 75.YIL ORTAOKULU
- Üçüncü: B&B - İZMİR ÖZEL GAZİEMİR UĞUR ORTAOKULU
- Akıllı Ulaşım Yarışması Lise Seviyesi
- Birinci: VuslaT - NAZİLLİ FEN LİSESİ
- İkinci: TEKNO UZMANLAR TAKIMI - Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi
- Üçüncü: FETİHBİKE - Bahçeşehir Vizyon Koleji
- Akıllı Ulaşım Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesi
- Birinci: YTU MAGLEV - YıLDıZ TEKNIK ÜNIVERSITESI
- İkinci: RACLAB Intelligent Traffic Control - KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: KMT
- Eğitim Teknolojileri Yarışması İlkokul - Ortaokul Seviyesi
- Birinci: STEM BİLİM - MERAM İMAM HATİP ORTAOKULU
- İkinci: Zile Gençlik Merkezi 6 (ZGM-6) - NECMİ MUAMMER ORTAOKULU
- Üçüncü: HAREZMİ - Özel İstanbul Mahir Ortaokulu
- Eğitim Teknolojileri Yarışması Lise Seviyesi
- Birinci: UHub - ÖZEL DÜNYA FEN LİSESİ
- İkinci: ASIMIN NESLİ YILDIZ TAKIMI - ASIMIN NESLİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
- Üçüncü: TEKNOGIRLS - ŞEHİT KÜBRA DOĞANAY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
- Eğitim Teknolojileri Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesi
- Birinci: Dü-StemKodLab - DÜZCE ÜNIVERSITESI
- İkinci: MEDAR - SELÇUK ÜNIVERSITESI
- Üçüncü: Sağlık Kahramanları - DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
- Çevre ve EnerJi Teknolojileri Yarışması Lise Seviyesi
- Birinci: Ekoloji Elçileri - TOKAT ZİLE GENÇLİK MERKEZİ
- İkinci: turn-a - 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ FEN LİSESİ
- Üçüncü: Duyarlı_Genç- ABDULKADİR PERŞEMBE VAKFI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
- Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesi
- Birinci: ITU BEES R&D TEAM - İSTANBUL TEKNIK ÜNIVERSITESI
- İkinci: ProLiS - İSTANBUL TEKNIK ÜNIVERSITESI
- Üçüncü: ITU BEES R&D TEAM - İSTANBUL TEKNIK ÜNIVERSITESI
- Jet Motor Tasarım Yarışması
- Birinci: CF-Design - Konya Teknik Üniversitesi
- İkinci: MSÜ İKİ MAVİ - MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSTESİ-DENİZ HARP OKULU
- Üçüncü: schrödinger'sCAD - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- Helikopter Tasarım Yarışması
- Birinci: VEGA HELİKOPTER TAKIMI - Abdullah Gül Üniversitesi
- İkinci: NEU-CFD AVIATION - NECMETTIN ERBAKAN ÜNIVERSITESI
- Üçüncü: AE-ZION - ORTA DOĞU TEKNIK ÜNIVERSITESI
- Turizm Teknolojileri Yarışması - Lise Seviyesi
- Birinci: AdapazarıİHL - Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi
- İkinci: Anatolia Kültür - SELAHADDİN EYYUBİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
- Üçüncü: NP-ASTRO-Cİ - NURİ PAKDİL BİLSEM
- Turizm Teknolojileri Yarışması - Üniversite ve Üzeri Seviyesi
- Birinci: Traveler - ORTA DOĞU TEKNIK ÜNIVERSITESI
- İkinci: DigiChefs - YILDIRIM BEYAZIT ÜNIVERSITESI
- Üçüncü: GoArt - BAHÇEŞEHIR ÜNIVERSITESI
- TÜBA TEKNOFEST DOKTORA BİLİM ÖDÜLÜ
- Birinci: Zihni Onur Uygun - Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Birinci: Yasemin Kahyaoğlu Erdoğmuş - Anadolu Üniversitesi
- Birinci: Turaç Farsadi - Ege Üniversitesi
- İkinci: Abdolali Khalili Sadaghiani - Sabancı Üniversitesi
- ISIF
- GRAND PRIX - TURİNG KİMYA ENDÜSTRİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
- Uluslararası Kimya Olimpiyatı
- Altın Madalya: Berkan TARAK
- Gümüş Madalya: Göktuğ Gülsoy
- Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı
- Altın Madalya: Tolga Atılır
- Uluslararası Matematik Olimpiyatı
- Gümüş Madalya: Ömer Faruk Erzurumluoğlu
- Bronz Madalya: Burak Buğra Önder
- Bronz Madalya: Barış Koyuncu
- Bronz Madalya: Şevket Onur Yılmaz
- Bronz Madalya: Yusuf Kağan Çiçekdağ
- Bronz Madalya: Hayrettin Eren Yıldız
- Uluslararası Fizik Olimpiyatı
- Gümüş Madalya: Yaman Bora Otuzbir
- Bronz Madalya: Eser İlke Genç
- Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatı
- Gümüş Madalya: Ege Kabasakaloğlu
- Bronz Madalya: Yusuf Onur Üşümez
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Afet Yönetimi Kategorisi İlkokul - Ortaokul Seviyesi
- Birinci: EMERGENCY TEAM - İZMİR ARKAS BİLİM VE SANAT MERKEZİ
- İkinci: IOT SAKARYA - AYDIN GÜRDAMAR ORTAOKULU
- Üçüncü: MALATYABEYİNTAKIMI - TÜRKİYEM ORTAOKULU
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Afet Yönetimi Kategorisi Lise Seviyesi
- Birinci: A06 OSMANİYE İHAFAİYESİ - ŞEHİT BİNBAŞI ADİL KARAGÖZ ANADOLU LİSESİ
- İİkinci: QUARTET OF SCİENCE - HASAN AYBABA ANADOLU LISESI
- Üçüncü: OSMANİYE GENÇLİK MERKEZİ TEKNOLOJİ TAKIMI - ASELSAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Afet Yönetimi Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviyesi
- Birinci: FilikaElçi - KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: Vefa Havacılık - iSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: MikroHobist - İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Sağlık ve İlk Yardım Kategorisi İlkokul - Ortaokul Seviyesi
- Birinci: Kod Vadisi - BALIKESİR/EDREMİT - 75.YIL ORTAOKULU
- İkinci: Kalekod - MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU
- Üçüncü: HAZEL - Özel Sanko Okulları
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Sağlık ve İlk Yardım Kategorisi Lise Seviyesi
- Birinci: Ahi Yunus Emre - YUNUS EMRE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
- İkinci: ADAxy - ÖZEL BİLFEN ÜSKÜDAR FEN LİSESİ
- Üçüncü: Kaiden Team - ÖZEL ALMAN LİSESİ
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Sağlık ve İlk Yardım Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviyesi
- Birinci: Selçuk med SOS - SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: CANKAT - SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
- Üçüncü: RoboVision - KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNIVERSITESI
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Engelli Dostu Kategorisi İlkokul- Ortaokul Seviyesi
- Birinci: Engelsizler - İTÜ ETA VAKFI ANTALYA DOĞA KOLEJİ
- İkinci: TEAM SİHO - SERVER GAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU
- Üçüncü: BİLİMAVCILARI - Ertuğrul Gazi İlkokulu
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Engelli Dostu Kategorisi Lise Seviyesi
- Birinci: enka_engelli dostları - ÖZEL ENKA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
- İkinci: EGEli YİĞİT EFEler - Semiha İrfan Çalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
- Üçüncü: EYLÜLLER - TED Antalya Koleji
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Engelli Dostu Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviyesi
- Birinci: TİD3B - TRABZON ÜNİVERSİTESİ
- İkinci: Sigun - KARADENIZ TEKNIK ÜNIVERSITESİ
- Üçüncü: Münhasır - İSTANBUL TEKNIK ÜNIVERSITESI
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Sosyal Inovasyon Kategorisi İlkokul-Ortaokul Seviyesi
- Birinci: DijitalRED - BURDUR BUCAK HÜSEYİN TÜRKER ORTAOKULU
- İkinci: SÜPER BİLİM - ÖZEL ANTALYA MAYA KOLEJİ
- Üçüncü: SorunSavar - BODRUM FEN BİLİMLERİ ORTAOKULU
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Sosyal Inovasyon Kategorisi Lise Seviyesi
- Birinci: İRONİSM - BURSA ULUSLARARASI MURAT HÜDAVENDİGAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
- İkinci: Wonder - ÖZEL DİYARBAKIR BAHÇEŞEHİR KOLEJİ FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ
- Üçüncü: OYM - AYHAN ARI İMKB MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
- İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması- Sosyal Inovasyon Kategorisi Üniversite ve Üzeri Seviyesi
- Birinci: Baykoca Fezakadı Teknoloji Takımı - KOCAELI ÜNIVERSITESI
- İkinci: Ecrel Teknoloji - DÜZCE ÜNIVERSİTESİ
- Üçüncü: Social-Tech - KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.