Bim Malzemeleriyle Enfes Marlenka Tarifi!

Türkiye'de popülerleşen Marlenka, Orta Avrupa kökenli bir tatlı olarak damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. İşte bu benzersiz tatlıyı evde yapmak için gereken malzemeler ve aşama aşama hazırlanışı.

Yayınlanma:
Bim Malzemeleriyle Enfes Marlenka Tarifi!

Gastronomi dünyası, farklı kültürlerden gelen lezzetleri bir araya getirerek, damakları şenlendiren bir mozaik sunmaya devam ediyor. Bu çeşitlilik, özellikle de tatlılar konusunda birbirinden özgün ve keyifli deneyimlere kapı aralıyor. Son zamanlarda Türkiye'de giderek popülerleşen bir tatlı, kökeni Orta Avrupa'ya dayanan ve ismiyle de öne çıkan Marlenka. İşte bu benzersiz lezzetin peşine düşenler için Marlenka tarifi...

Malzemeler

3,5 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 su bardağı Şafak toz şeker

4 adet Bili bili yumurta

150 gr Balkaşık bal

6 su bardağı Efsane un

1 tatlı kaşığı Destan karbonat

1 paket Dost krema

1 paket Daphne krem şanti

Yarım paket Kerem kaymak

3 çorba kaşığı Balkaşık bal

1 çay kaşığı Dost süt

3 paket Süsse fındıklı bisküvi

basliksiz-4.webp

Yapılışı

Geniş bir pilav tenceresini ocağa alın. Tencereye 3,5 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Kızan tereyağına 1 su bardağı toz şeker ve 150 gr bal ekleyerek ısıtın. Isınıp eriyen şekerlerin üzerine 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Bu aşamada karıştırarak pişirin. Tencereye hızlı bir şekilde 4 adet çırpılmış yumurta ve 3 su bardağı unu ekleyip karıştırarak soğutun. Soğumaya başlamış harç içerisine 3 su bardağı un ilave edin ve el yardımı ile tezgâhta hamuru yoğurun. Gerekirse 2 çorba kaşığı un ekleyebilirsiniz. Hamuru iyice yoğurun ve dinlendirin. Hamuru tezgâh üzerinde yağlı kâğıda koyun ve hamuru açmaya başlayın. Hamurun ince açılması önemli. Hamuru 4 eşit parçaya kesin. Her bir parçayı çatal yardımı ile delin. Önceden ısıtılmış alt üst fansız ayarında 160 derece fırında 8 dakika pişirin. 1 paket krem şantiye 1 paket krema, 1 çay bardağı süt, 3 çorba kaşığı bal, yarım paket kaymak ekleyip çırpın. Sert bir kıvam elde edince şantiyi buzdolabında hazır bekletin. Fırından çıkmış soğumuş kurabiyeleri süt ile ıslatın. Her bir kat üzerine hazırlanan şantiden ekleyin. Bu işlemi elinizdeki malzeme bitine kadar tekrarlayın. En son kurabiyeleri şanti ile kaplayın. 3 paket fındıklı bisküviyi ufalayın. Şanti ile kaplanmış pastaya bisküvileri yapıştırın. Marlenka pastasının üzerine bal gezdirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet