Fayans aralarındaki kiri temizlemek bu yöntemle çok kolay!

Fayans aralarındaki kirden şikayetçi olanlar artık endişelenmesin! Bu yöntemle fayanslarınız ilk günkü kadar temiz olacak. İşte o harika yöntem...

Yayınlanma:
Fayans aralarındaki kiri temizlemek bu yöntemle çok kolay!

Fayans aralarında oluşan kiri temizlemenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken bazıları, 'oysa çözümü bu kadar kolaymış' bile dedirtebiliyor. Bu nedenle söz konusu kolay yöntemler pek çok insan tarafından araştırılabiliyor.

Fayans aralarında oluşan pas lekeleri genelde suyun sertliği veya havadaki nemle ilgili olabiliyor. Bu sebeple fayans aralarında oluşan pas lekelerini önleyebilmek için düzenli bir şekilde havalandırma ve temizleme işleminin yapılması öneriliyor.

ara.jpeg

BEYAZ SİRKE VE KARBONAT

Fayans aralarında oluşan kir ve pas lekelerini temizlemenin en kolay yöntemlerinden biri; beyaz sirke, karbonat ve diş fırçası ile gerçekleşiyor. Nitekim söz konusu yöntemin uygulanışı şu şekilde;

· Beyaz sirke fayans aralarına dökülür ve birkaç dakika kadar beklenir.

· Devamında fayans aralarına karbonat serpiştirilir ve diş fırçası ile ovalanmaya başlanır. Ancak ovalama işleminin dikkatli bir şekilde yapılması tavsiye edilir. Nitekim fırça çok fazla bastırılmamalı. Ayrıca yapılan temizlik fayans aralarına zarar vermemeli.

· Akabinde temizlenen bölge bol su ile durulanır ve kurumaya bırakılır

temz.webp

Bu işlemlerin sonucunda fayans aralarındaki kirin ve pas lekelerinin adeta ortadan kalktığı gözlemlenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet