Gelin olacakların dikkatine! Bu 5 hareketi yapıyorsanız, Türk toplumunda sevilmeyebilirsiniz

Türk toplumunda ne yazık ki gelin konusunda bir çok algı vardır. Her ne kadar bazı gelin profilleri çok sevilse de; sevilmeyen ve istenmeyen gelinler ülkemizde bi tık daha fazladır. Peki Türk toplumunda en sevilmeyen 5 gelin özelliği hangileri gelin inceleyelim.

Yayınlanma:
Gelin olacakların dikkatine! Bu 5 hareketi yapıyorsanız, Türk toplumunda sevilmeyebilirsiniz

Her toplumun kendine göre aile yapısı, kuralları ve gelenekleri vardır. Türk toplumunda gelin-kaynana, gelin görümce çekişmelerini sık duyarız ve sevilen gelin olmak herkese nail bir durum değildir. Peki, hangi gelinler sevilir, hangi gelinler dedikodu yağmuruna tutulur? Sevilmeyen gelin özellikleri göreceli de olsa toplumda gelinlerle ilgili genel yargıları bir araya getirdik.

5c8cc0e345d2a05010d03543.webp

İŞTE EN SEVİLMEYEN GELİN ÖZELLİKLERİ

1. LAF SOKAN

Kabul edelim ki toplumumuzda gelin demek doğrudan uyum sağlamak demek. Bu genel yargı gelinlerin istediğini söyleyeme özgürlüğünü elinden aldığından gelinler de açık açık konuşmak yerine dolaylı anlatımı halk arasındaki diliyle laf sokma sanatını kullanır. Bu kişiler pek sevilmez.

2. ÇOK HARCAYAN

Artık birçok gelin kendi parasını kazansa da gelen olarak toplumumuzda çok para harcayan ve de harcatan gelinler kayınvalideler tarafından sevilmez.

3. UYUMSUZ

Aileye uyum sağlamayan, kendi istediği gibi ya da olduğu gibi yaşayanlar aile fertleri tarafından pek sevilmez ve daima eleştirilir.

4. AİLEYİ BİRBİRİNE KARIŞTIRAN, DEDİKODU YAPAN

Özellikle büyük ailede yaşayanların en çok yaşadığı sıkıntı her şeyin dedikodu malzemesi yapılmasıdır. Böyle tipler aile üyelerinin her söylediğini diğerlerine yetiştirir ve pek sevilmez.

5. ÇOK GEZEN VE YEMEK YAPMAYAN

Yani bu göreceli olmakla birlikte Türk aile yapısında çok gezen gelin pek sevilen gelin tipi değildir. Bununla birlikte her anne güzel yemek yapan bir gelini olsun ister. Bunlardan bazıları bunu oğlu için ister bazıları da kendisi için..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet