Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar? Yağ lekesi çıkarmanın en pratik yolu

Halıya dökülen yağların nasıl çıkacağı bir çok insan tarafından araştırılıyor. Bazı insanlar, halıdaki bu inatçı lekelerin çıkmayacağını düşünür. Oysa ki halıdaki yağ lekelerini çıkarmak işte bu yöntemle çok kolay!

Yayınlanma:
Halıdaki yağ lekesi nasıl çıkar? Yağ lekesi çıkarmanın en pratik yolu

Halıda oluşan yağ lekesi pek çok farklı sebepten dolayı ortaya çıkmış olabilir. Ancak her ne sebepten ortaya çıkarsa çıksın, bu problem pek çok insan için can sıkıcı bir hale dönüşebilir. Bu nedenle halıda oluşan yağ lekesini çıkartmanın pratik yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca bu konuda tercih edilecek bir yöntem, halıda oluşan yağ lekesini çıkartmak için meğer bu kadar kolaymış bile dedirtebilir.

4m3i6-1678458953-5131.webp

HALIDA OLUŞAN YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTMANIN PRATİK YÖNTEMİ

Halıda oluşan yağ lekesine zamanında müdahale edilmediğinde daha inatçı bir hale dönüşebilir. Bu sebeple yağ lekesi oluştuğunda öncelikle yayılması engellenmeli. Bu işlem bir kağıt havlu veya bez ile gerçekleşebilir. Nitekim kağıt havlu halıda oluşan yağ lekesine hafifçe bastırılır ve fazla olan yağın emilmesi sağlanır. Devamında halıda oluşan yağ lekesini çıkartmak için şu yöntem uygulanabilir;

Lekenin çıkartılabilmesi için 2 su bardağı sıcak su ile 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği bulunmayan çamaşır deterjanı karıştırılır. Sünger yardımı ile halıda oluşan yağ lekesi iyice ovalanarak temizlenir. Ovalama tamamlandıktan sonra lekeli kısım su ile durulanır ve kuruması için beklenir. Bu sayede lekenin çıktığı gözlemlenebilir. Ancak halıların yapısı değişiklik gösterebilir. Bu nedenle halının üretici temizlik notları da okunmalı. Eğer söz konusu yöntem halının yapısına zarar verecek nitelikteyse uygulanması tavsiye edilmez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet