Limonla Çamaşır Makinesi Nasıl Parlatılır?

Çamaşır makinelerinin temizliği, ev hijyeninin temel bir parçasıdır. Pahalı temizlik ürünlerine ihtiyaç duymadan, evde bulunan basit malzemelerle çamaşır makinesini temizlemek mümkün. İşte limon, diş macunu, sirke ve kabartma tozu kullanarak çamaşır makinenizi nasıl temizleyebilirsiniz.

Yayınlanma:
Limonla Çamaşır Makinesi Nasıl Parlatılır?

Çamaşır makinesi evde hijyeni sağlayan en önemli cihazların başında geliyor. Peki, çamaşır makinesi temizliğinde limonun etkili olduğunu biliyor muydunuz?

Çamaşır makinesi, basit ve ekonomik bir tüyoyla ilk günkü kadar verimli olabilir. Pahalı temizleyicileri unutun ve bir marketten sadece limon ve kabartma tozu alın. Suyu sayesinde parfüm ve temizlik amacıyla yaygın olarak kullanılan bu meyve, kusursuz bir çamaşır makinesi için harikadır.

MALZEMELER

Bir limon

Diş macunu

Sirke temizleme

Karbonat

Çamaşır Makinesinde Limon Nasıl Kullanılır?

Limonun Hazırlanması: Limonu ikiye bölerek ve içinde hiçbir kıyafet olmadan çamaşır makinenizin tamburuna koyarak başlayın.

Diş Macunu Kullanımı: Daha fazla temizlik için makine kapısının iç kısmına diş macunu sürün.

Kabartma Sodası ve Sirke Ekleme: Temizliği, hoş olmayan kokuları ve dezenfeksiyonu sağlamak için kabartma tozu ve temizlik sirkesi ekleyin.

Son Adım: Son olarak tam bir temizlik için yumuşatıcı ve deterjan ekleyin.

Temizleme Sıklığı

Çamaşır makinenizin düzenli kullanımına bağlı olarak bu işlemi en az ayda bir kez yapmanız önerilir.

t25-bilenler-camasir-makinesi-159.webp

Filtreleri Ve Boruları Temizleyin

Çamaşır makinenizdeki filtreler tıkanarak cihazın verimini düşürebilir. Her üç ayda bir temizlenmesi önemlidir. Aynı şekilde, tıkanmadıklarından veya hasar görmediklerinden emin olmak için besleme ve drenaj borularını da kontrol edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet