Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Emzirme Haftası'nda bilinçlendirdi

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak amacıyla özel etkinlikler düzenledi. Anne ve anne adaylarına anne sütünün faydaları ve emzirme teknikleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Yayınlanma:
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Emzirme Haftası'nda bilinçlendirdi

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası'nda anne sütünün önemine dikkat çekmek ve emzirmenin faydalarını vurgulamak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlikler, hastane bünyesinde hizmet veren gebe okulu ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği'nde gerçekleştirildi.

Anne ve anne adaylarına yönelik düzenlenen etkinliklerde, anne sütünün ve emzirmenin önemi anlatılarak bilgilendirmeler yapıldı. Hastane yönetimi, Gebe Okulu Sorumlu Uzman Hekimi, hemşireler ve sağlık çalışanları etkinliklere destek verdi. Ayrıca, Kadın Doğum Kliniği'nde kurulan bir standta, anne sütünün ve emzirmenin yararları hakkında bilgilendirme yapıldı ve broşürler dağıtıldı.

Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, yaptığı açıklamada anne sütünün yeni doğan bebekler için gerekli tüm besin ögelerini içerdiğini belirtti. Hastanenin "Bebek Dostu Hastane" unvanına sahip olduğunu vurgulayan Güler, anne ve gebelere anne sütü ve emzirme konularında bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Anne ve anne adaylarının, Gebe Bilgilendirme Sınıfı ve Gebe Okulu'na başvurarak bu konularda yardım alabileceklerini belirten Güler, sağlıklı bebeklerin yetiştirilmesinde anne sütünün önemini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet