Bir adet elma kaç kalori? Elmanın hiç duymadığınız yararları!

Hem lezzetli hem de sağlıklı olmasıyla elma, tatlıların ve meyve saatinin vazgeçilmezidir. Özellike spor yapanlar tarafından tercih edilen bu meyve kaç kalori? Elmanın faydaları neler?

Yayınlanma:
Bir adet elma kaç kalori? Elmanın hiç duymadığınız yararları!

Bir elmanın kalori içeriği, elma türüne, boyutuna ve olgunluğuna göre değişebilir. Ancak genel olarak, orta büyüklükte bir elmanın (yaklaşık 182 gram) yaklaşık 95 kalori içerdiği söylenebilir. Elmanın çekirdekleri ve kabuğu çıkarıldığında, elmanın içindeki şeker ve lif oranı nedeniyle bu kalorilerin büyük bir kısmı karbonhidratlardan gelir.

Elmanın Besin Değeri

Elma, sadece düşük kalori içermekle kalmaz, aynı zamanda çeşitli besin maddeleriyle doludur. İşte bir orta büyüklükteki elmanın tipik besin değerleri:

  • Karbonhidratlar: Yaklaşık 25 gram karbonhidrat içerir. Bu karbonhidratların çoğu doğal şekerlerdir, ancak elma aynı zamanda lif açısından da zengindir.

  • Lif: Elma, bağırsak sağlığını destekleyen yaklaşık 4 gram lif içerir. Lif, sindirim sistemini düzenler ve tokluk hissini artırır.

  • C Vitamini: Elma, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan C vitamini açısından zengindir.

  • Potasyum: Potasyum, kas fonksiyonu ve kan basıncını düzenlemede önemlidir. Elma, yaklaşık 195 mg potasyum içerir.

  • Vitamin A ve C: Elma, göz sağlığını destekleyen A vitamini ile cilt sağlığını ve antioksidan savunmayı artıran C vitamini içerir.

  • Antioksidanlar: Elma, antioksidanlar açısından zengindir. Bu maddeler, hücresel hasarı önleyebilir ve kronik hastalıklara karşı koruyucu etkilere sahip olabilir.

Sonuç

Elma, düşük kalori içeriği ve yüksek besin değeri nedeniyle sağlıklı bir atıştırmalık olarak kabul edilir. Ayrıca, lif içeriği sayesinde tokluk hissi verir ve sindirim sistemini destekler. Elma ayrıca çeşitli vitamin, mineraller ve antioksidanlar açısından da zengindir. Bu nedenle, günlük beslenme rutininize düzenli olarak elma eklemek, genel sağlığınızı desteklemek için harika bir seçenektir. Elmanın tadını çıkarırken sağlığınıza da katkıda bulunduğunuzun bilincinde olabilirsiniz.

elmanin-10-etkileyici-saglik-faydasi-052c6cee-ed1d-4731-8ba7-93713c877a61.webp

Elma Yemenin Faydaları Nelerdir?

  • Elma faydaları arasında en çok bilineni, diş sağlığına olan yararlarıdır. Isırarak tüketilen taze elma, diş sağlığı için olumlu etkilere sahiptir. Elma, ağız içinin temiz kalmasına da yardımcı olur.
  • Elmanın faydaları kısaca nedir diye soracak olursanız ne yazık ki bunu özetlemek pek de mümkün değildir çünkü elmanın faydaları ve vitaminleri saymakla bitmez. Özellikle besin içeriğini yükselten vitamin ve minerallerin vücut sağlığına büyük katkıları vardır.
  • A, E, B6, C ve K vitaminlerine ve birçok minerale sahip olan elma, bağışıklığı güçlendirir. İdeal miktarda tüketilen elma, bünyenizin hastalıklar karşısında daha kuvvetli olmasını sağlayacaktır.
  • Bu yüzden de elmanın faydaları özellikle okul öncesi grubundaki çocuklar için daha da büyük önem taşımaktadır.
  • Elma, C vitamini zengini olduğundan dolayı özellikle kış aylarında karşılaşabileceğiniz hastalıklardan korunmanıza yardımcı olacaktır.
  • Antioksidan maddelere sahip olan elma, karaciğer sağlığı ve kolesterolün ayarlanması gibi konularda da oldukça faydalıdır.
  • Elma tüketimi sinir sistemine iyi gelmektedir. İçindeki mineral ve vitaminler, yaşlılığın beyin üzerinde yarattığı olumsuz bazı etkilerin azalmasına yardımcı olabilmektedir.
  • Elma ideal miktarda lif içerir. Sindirim sistemi sorunlarının azaltılması sürecinde olumlu etkileri bulunur.
  • Elma kemiklere de iyi gelir. Romatizma problemleri ve eklem ağrılarında tedaviyi desteklemek amacıyla tüketilebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet