Bu haberi duyan, duşa girmeyecek! Duşta bulaşan hastalık ne?

Sosyal medyada sıklıkla kişilerin karşısına çıkan, duş başlığından bulaştığı belirtilen o hastalık herkesi duşa girmekten soğuttu. Peki duş başlığından bulaşan hastalıktan nasıl korunulur?

Yayınlanma:
Bu haberi duyan, duşa girmeyecek! Duşta bulaşan hastalık ne?

Sosyal medyada gündem olan duş hastalığına dair detaylar gelmeye devam ediyor. Hastalığı gören vatandaşlar, duşa girmekten vazgeçiyor. Hastalıktan korunmanın yollarını arayanlar için detaylı paylaşım geldi.

DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

Duş başlığı hastalığı, paylaşılan videolar ile gündeme bomba gibi oturdu. Temizlik açısından büyük merakla araştırılan duş başlığı hastalığına karşı uzmanlardan da uyarılar geldi. Duş esnasında, su damlacıklarının vücudunuza girmesiyle birlikte, akciğerlerinizde iltihaplanmaya sebebiyet verebilir.

Bakteri yuvası olan duş başlığı hastalığa davetiye çıkartıyor. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde, hastalık daha ciddi ilerlerken rahatsızlığa sebep olabilir. rahatsızlık nedeniyle şiddetli bir şekilde enfeksiyon hatta ölüme kadar götürebilir.

1273417.jpeg

HASTALIK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Sosyal medyada viral olan görüntülerde, duş başlığının aslında ne kadar kirli olduğuna dair paylaşımlar yapılıyor. Bu paylaşımın üzerine, temizlik için deneme yapan sosyal medya kullanıcıları, temizlik sonucu karşısında şok geçiriyor.

Duş başlığı hastalığına sebep olan bakteriler, duş esnasında vücudunuza nüfus ederek akciğerinizde iltihaplanmaya sebebiyet veriyor. Hastalık kapsamında kuru öksürük, yorgunluk ve nefes darlığı gibi göğüste oluşan ağrılar belirti olarak işaret ediliyor.

thumbs-b-c-d6c73cabf711dde214ab07b1c82064b5-001.jpeg

HASTALIKTAN KURTULMANIN YOLLARI

Duş başlığı hastalığından korunma yöntemleri paylaşıldı. Duş başlığı hastalığından korunmak için yapmanız gerekenler şu şekilde;

  • Duş başlığınızı düzenli olarak değiştirmeniz gerekir.
  • Duş başlığını sürekli olarak ılık sirke ya da deterjanla temizleyebilirsiniz.
  • Duş başlığınızı en az ayda 1 kere sökerek kurumaya bırakmalısınız.
  • Duş başlığınızı havalandırmak ise sağlık için oldukça önemlidir.
  • Duş sıcaklığını 60 derece üzerinde tutarak bakterilerin çoğalmasını engelleyebilirsiniz.

2-002.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet