Canan Karatay'dan uzun yaşatan kahvaltı sırrı!

Ezber bozan açıklamalarıyla ünlü Türk hekim, bilim insanı, kalp ve iç hastalıkları profesörü Canan Karatay, kahvaltıda pankek, poğaça gibi sağlıksız gıdalar yerine, ömrü uzatan besin yumurtayı tavsiye etti.

Yayınlanma:
Canan Karatay'dan uzun yaşatan kahvaltı sırrı!

Canan Karatay kahvaltıda hafızayı güçlü tutan yumurtayı az pişmiş öneriyor. Yumurtanın özellikle kalp ve damar hastalıkları için kıymetli olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, kahvaltıda 2 adet az pişmiş, kayısı kıvamında yumurtayı öneriyor. Karatay mutfağının fit kahvaltı tarifini sizler için hazırladık.

Canan Karatay, sabah öğle akşam gün içine dağıtarak günde 10 yumurta yenilebileceğini söyledi. Prof. Dr. Canan Karatay, yeni kitabında anne adayları ve hamilelere sesleniyor: Şekerden uzak durun, ekmek yemeyin, makarnaya elinizi sürmeyin, bol yumurta tüketin.

GÜÇLENDİREN KARATAY KAHVALTISI

Az pişmiş 2 yumurta: Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilebilir.

Bir avuç içi kadar az tuzlu peynir: Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak. Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu ya da yöresel peynirler olabilir. Yanında poğaça, simit gibi türler yenmeyecek.

1 ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi kuru yemişler kavrulmamış ve tuzlanmamış olacak.

Az tuzlu 10-15 zeytin: Üzerine zeytinyağı, limon, kekik ve pul biber eklenebilir.

Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb.

Limonlu çay veya süt içilebilir, şekersiz ve tatlandırıcısız olarak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet