Eris varyantı belirtileri ve Türkiye'deki vaka sayısı!

Dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgınında alt bir varyant olarak ortaya çıkan Eris varyantının belirtileri ve Türkiye'deki vaka sayısı hakkında bilgilendirme.

Yayınlanma:
Eris varyantı belirtileri ve Türkiye'deki vaka sayısı!

Dünya genelinde koronavirüsle mücadelede kullanılan maske tedbiri ortadan kalkarken şimdi de koronavirüsün alt varyantı olan Eris tüm dünyayı panikletti. Çok sayıda ülkede Eris varyantı görülmeye başlarken bu varyantın ülkemize sıçrayıp sıçramadığı merak edilmişti. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 9 kişide Eris varyantının görüldüğünü duyurmuştu. Hastalığın boyutu ve tüm detayları aktaran Bakan Koca, ‘Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme’ ifadelerini kullanmıştı. Peki, Eris varyantının belirtileri nelerdir? Eris varyantı tedavisi nedir? İşte tüm detaylar…

TÜRKİYE’DEKİ ERİS VARYANTI VAKA SAYISI

Dünya genelinde koronavirüs salgınıyla mücadele uzun bir süre devam etmiş ve çok sayıda tedbir alınmıştı. Şimdilerde ise koronavirüsün alt varyantı olan Eris varyantı pek çok ülkede görülmüş ve yine tüm dünyada panik etkisi yaratmıştı. Ülkemizdeki son durum ve Eris varyantının Türkiye’ye sıçrayıp sıçramadığı merak edilirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan önemli açıklamalar gelmişti. Koronavirüs salgınının başından beri sürekli mutasyona uğradığını belirten Bakan Koca, bir virüsün tamamen yük olmadığını, genel olarak giderek daha zayıf varyantlara dönüştüğünü ifade etti. Eris adı verilen varyantın sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldüğünü açıklayan Bakan Fahrettin Koca, ‘Bunda endişe edecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil. Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim.’ ifadelerine yer vermişti.

9 VAKA TESPİT EDİLDİ

Türkiye’deki Eris varyantı vaka sayısı merak ediliyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vaka sayısı duyurdu. Bu varyant Türkiye’de 9 kişide görüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Koca, ‘Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurt dışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz.’ dedi.

ERİS VARYANTI BELİRTİLERİ

Dünya gündeminde olan Eris varyantının belirtileri merak edilmeye başlandı.

Eris varyantının belirtileri şu şekilde:

- Ateş

- Boğaz ağrısı

- Burun akıntısı veya burun tıkanıklığı

- Öksürük

- Tat ve koku kaybı

- Baş ağrısı

- Kas ve vücut ağrıları

- Hapşırma

- Nefes darlığı

- İshal

- İştah kaybı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet