Saçlarınızın sağlıksız olmasının sebebi meğer buymuş! Yıllarca yanlış uyumuşuz

Saç her insanın makyajıdır diyebiliriz. Saçın güzelliği, saçın bakımlı olmasıyla doğru orantılıdır. Uzman isim sakın ama sakın saçlarınız açık uyumayın diyerek sebeplerini açıkladı. İşte tüm detaylar…

Yayınlanma:
Saçlarınızın sağlıksız olmasının sebebi meğer buymuş! Yıllarca yanlış uyumuşuz

Amerikalı kuaför Jonathan Van Ness, saçları açık uyuyan kişilere kötü haberi verdi.Günlük hayatta yaptığımız ufak hataların saçları büyük zararı olabileceğine değinen Amerikalı Kuaför, saçların açık bir şekilde uyunmasının Çok sağlıksız bir durum olduğunu söyledi. İşte tüm detaylar…

uyku-bagisiklik-sistemini-nasil-etkiler-6114-1.jpeg

SAKIN AÇIK UYUMAYIN

Saçları açık uyuyan kişileri hedef gösteren Kuaför Jonathan, saçların vücut ısısı ile Yastık arasında sıkıştığını belirterek 100 derecelik bir ütüyü saçların ucuna bastırmakla aynı etkiye sahip olduğunu söyledi.

Saçları açık bırakmak hakkında önemli detayları paylaşan Jonathan, "Yani, gecede sekiz saat boyunca saçlarınız vücut ısınızın sıcaklığına ve çarşaflarınızın sürtünmesine karşı bastırılmış halde uyumak bir sürtünme gerilimi yaratır, bu da sonuçta saç uçlarınızın parçalanmasına veya kopmasına neden olur." sözlerini dile getirdi.

SAÇLAR NASIL KORUNUR?

Jonathan saç uçlarını korumanın en etkili yolunun saçları gevşek bir topuz ya da atkuyruğu yaparak uyumak olduğunu söyledi. Uyumadan önce saçları gevşek bir şekilde toplamak gerektiğini söyleyen Jonathan, ipek saç aksesuarlarından birini kullanmanın da oldukça sağlıklı olduğunu söyledi. Saçları gevşek bir şekilde başın üzerine topladıktan sonra sabitlemek için ipek saç lastiği kullanılması gerektiğini vurgulayan Jonathan, bu şekilde en kırılgan saçlarınızı yani saç uçlarını vücut ısısından uzak tutarak koruma sağlanacağının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet