Arı Sütü Eğitim Projesi’nin Üçüncüsü İstanbul Silivri’de Gerçekleştirildi

Balparmak Arıcılık Akademisi’nin “Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Arı Ürünleri Üretim Programı” kapsamında, İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliğiyle hayata geçirdiği arı sütü üretimine yönelik eğitimlerin üçüncüsü, İstanbul Silivri’de tamamlandı.

Yayınlanma:
Arı Sütü Eğitim Projesi’nin Üçüncüsü İstanbul Silivri’de Gerçekleştirildi

Balparmak Arıcılık Akademisi’nin “Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Arı Ürünleri Üretim Programı” kapsamında, İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliğiyle hayata geçirdiği arı sütü üretimine yönelik eğitimlerin üçüncüsü, İstanbul Silivri’de tamamlandı. Teorik ve uygulamalı olarak üç ayrı bölgede düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan İstanbullu toplam 80 arıcı sertifikalarını aldı.

 

40 yıldır dünyaya faydalı olmak için çalışan Balparmak, arıcılık mesleğinin geleceğine katkı sağlamak amacıyla Balparmak Arıcılık Akademisi çatısı altında gerçekleştirdiği “Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Arı Ürünleri Üretim Programı” eğitimlerini sürdürüyor. Bu çerçevede İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği (İAYB) ile Nisan 2021 tarihinde önemli bir iş birliğine imza atan Balparmak Arıcılık Akademisi, proje kapsamında ilki İstanbul Aydos, ikincisi Çatalca, üçüncüsü ise İstanbul Silivri’de olmak üzere verimli ve kaliteli arı sütü eğitimlerini üç ayrı bölgede gerçekleştirdi. Arıcılık Akademisi uzmanları tarafından Arıcılık Akademisi gezici eğitim aracı ve mobil arı sütü üretim konteynırında gerçekleştirilen eğitimlerin her biri 1 gün teorik, 3 gün pratik olmak üzere toplamda 4 gün sürdü. 27-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen eğitimde, eğitimi başarıyla tamamlayan 30 arıcıya sertifikaları Çatalca ve Silivri protokolünün de katıldığı özel bir törenle teslim edildi.

 

29 Temmuz Perşembe günü İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nin Silivri Bekirli Koruluğu’nda bulunan arılığında gerçekleştirilen sertifika törenine Silivri Belediye Başkanlığı’nı temsilenZiraat Yüksek Mühendisi Aslı Uçman, Orman Genel Müdürlüğü Çatalca Bölge Müdürü Murat Çakır, İstanbul İl Tarım Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hatice Yağmur, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer ve Silivri Tarım Orman İlçe Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, Balparmak Genel Müdürü Onur Özyurt, Balparmak Hammadde Tedarik Direktörü İsfendiyar Üzümcü, Balparmak Arıcılık Akademisi Eğitim Uzmanı Dr. Ali İhsan Öztürk ve İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Onur Çilenk katıldı. 

 

“İstanbul’da önemli bir arıcılık potansiyeli var”

İstanbul’daki zengin bitki örtüsünün arıcılara metropolde de arıcılık yapma imkânı sağladığını belirten Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, şehrin önemli bir arıcılık potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. Bu potansiyeli değerlendirmenin ve verimliliği artırmanın yolunun mesleki eğitimden geçtiğini hatırlattı. En büyük amaçlarından birinin arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak olduğunun altını çizen Altıparmak şunları söyledi: “Türkiye’de arıcılık mesleğine olan ilgi gün geçtikçe azalıyor, gençler ve kadınlar bu mesleğe yönelmiyor. Bunun yanı sıra birçok arıcımız geleneksel yöntemlerle üretim yapıyor. Bu nedenle katma değerli arı ürünlerinden yeterli verim alınamıyor ve gelir arttırılamıyor. Biz de bu amaçla 2018 yılında Balparmak Arıcılık Akademisi’ni kurduk. Akademide verdiğimiz eğitimlerle gençleri ve kadınları mesleğe kazandırmak için çalışıyoruz. Ayrıca üretimin modern arıcılık teknikleriyle, hijyenik koşullarda devam ettirilmesi için mevcut arıcılara ve arıcı adaylarına eğitimlerle destek veriyoruz. Böylece bal ve diğer katma değerli arı ürünlerinin üretiminin arttırılmasını hedefliyoruz. Eğitimlerimizde katma değeri yüksek olan arı sütünün daha kaliteli ve verimli şekilde üretimine odaklandık. Arıcılık mesleğinin gelişimi için üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz ve eğitimlerimizi yaygınlaştırarak daha fazla arıcı ve arıcı adayına ulaşacağız.”

 

Balparmak hakkında:

Tüketicisine sunduğu kalite standardı ile farklılaşan Balparmak, bu anlamda sektörün öncülüğünü üstleniyor. Gıda güvenliği konusunda uluslararası standartlara göre çalışan Balparmak, FSSC 22000 (Food Safety System Certification) ve BRCGS (British Retail Consortium Global Standarts) gibi uluslararası gıda güvenliği sistemleri sertifikalarına da sahip. Türkiye’nin bal ve diğer arı ürünleri alanındaki ilk, gıda alanında 8’inci Ar-Ge Merkezi’ne sahip olan Balparmak; TÜRKAK tarafından akredite olan Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve Kalite Kontrol Laboratuvarı sayesinde, tüketicilerine sunduğu ürünlerini en az 100 parametrede analiz ediyor.

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet