Avrasya Bölgesinin En Büyük Kozmetik Fuarı BeautyEurasia Son Gününde de Ses Getiren Etkinliklerle Devam Etti
Hyve Group tarafından organize edilen ve Avrasya’nın en büyük kozmetik fuarı olan 16.
Hyve Group tarafından organize edilen ve Avrasya’nın en büyük kozmetik fuarı olan 16. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı BeautyEurasia’nın üçüncü gününde de konferanslar, teknolojik sunumlar ve saç şovları tüm hızıyla devam etti.
Pandemi sonrası dönemde dünyada gerçekleştirilen ilk güzellik ve kozmetik fuarı olma özelliğini taşıyan ve sektöre yön veren kurum ile kuruluşların iş birliğinde düzenlenen sektör profesyonelleri ve influencerları ağırlayan fuar; sektörel trendler, teknolojik gelişmeler, piyasa analizleri ve ihracatı artırmak başlıklı konularda bilgiler aktarıldı. Ayrıca BeutyEurasia, yabancı yatırımcılar, yerel üreticiler, satın almacılar ve karar vericiler için sektörel bir yol haritası oluşturuyor.
Age Provocateur kurucularından Duygu Birecikli ve Gülşah Akın’ın yönettiği konferansa HifaceApp Kurucusu Hüseyin Tamer ve Melo App CEO’su Melis Bilgili Baki konuşmacı olarak katıldı.
HifaceApp Kurucusu Hüseyin Tamer, geliştirdikleri HIFACEAPP uygulamasıyla ilgili şunları söyledi: “HIFACEAPP, artırılmış gerçeklik desteğiyle kozmetik ürünlerini satın almadan önce denemenizi sağlıyor. İster bilgisayarlardan ister mobil cihazlardan giriş yapıp kullanabiliyorsunuz. Geliştirdiğimiz uygulama, yeni nesil bir kullanıcı deneyimi yaratıyor ve iade oranlarını azaltıp satışları artırıyor. Müşteri memnuniyetinin yükselmesini sağlıyor. Pandemi öncesine göre e-ticaret kullanımının 159 arttığını düşünürsek hedef kitle için oldukça yararlı olduğunu söyleyebiliriz… Kişisel bakım ürünlerinin online satış oranları da bir hayli yüksek. Pandemi, alışkanlıklarımızı ciddi anlamda değiştirdi. Insanların artık dışarı çıkmadan, ürünleri evlerinde deneyerek alacaklarını düşünüyoruz. Ipad, mobil cihazlar hatta akıllı TV’lerinizde bile bu uygulamayı kullanabiliyorsunuz. Yurt dışında özellikle giyim alanında da bu teknolojiler kullanılmaya başlandı.”
Melo App CEO’su Melis Bilgili Baki ise pandemi koşullarında geliştirdiği Melo App hakkında “Melo App, kişisel bakım ve güzellik hizmetlerine evinizde ulaşmanızı sağlayan ilk uygulama oldu. 17 binden fazla kullanıcımız var. Bunların binden fazlası güzellik uzmanı, kuafor ve berberlerden, alanlarında uzmanlaşmış profesyonellerden oluşuyor. Bu hizmetleri Melo App ile alabiliyorsunuz. Bir yemek siparişi kadar hızlı şekilde ödeme yapıp evinize ya da istediğiniz ortama çağırabiliyorsunuz. Hiçbir ek ücret ödemeden, uygulamamız vasıtasıyla bu hizmetlere ulaşabiliyorsunuz. Uzmanlarımız da kuaförler ve berberler kapalıyken ekstra para kazanmaya başladılar böylece. Dijital bir hizmet sunmamızın en önemli sebebiyse zaman. Zaman kazandıran bir uygulama sunuyoruz. Bir kere hizmet alıp uygulamamızı tekrar kullananların oranı da 78 gibi yüksek bir rakam. Artık zaman çok değerli.” dedi.
BeautyEurasia’nın bir sonraki konferansında ise Selin Beuty’nin kurucusu ve sahibi Selin Ciğerci, Bir Girişimcinin Markalaşmış Başarı Hikayesi başlıklı konferansta katılımcılara ve girişimcilere marka serüvenini anlattı. Ciğerci, “Markamın o kadar güzel bir hikayesi var ki… Ben makyaj yapmayı bilmeyen bir insandım bu kozmetik işlerine girmeden önce… Bir baktım ki yurt dışında bu işler çok moda. Yurt dışından, Kanada’dan kirpik getirttim, tanıtımını yaptım, aynı günün akşamına tükendi. Yanlış anlaşılma olmasın, 10.000’e yakın kirpikten bahsediyoruz. İşini iyi yapmak, iyi yaptığını hissettirmek çok önemli. En başa dönecek olursak; DJ’lik yaparken 40 bin TL kredi çektim ve kozmetik işine girdim. Kirpik, krem derken ürün çeşitliliğimiz de bir hayli gelişti. Eczanelerde satacak kadar iyi kimyagerlerle çalıştık. Çok iyi bir başarı yakaladık. Baktık ki artık markanın büyümesi gerekiyor, para biriktirmeye ve yatırım yapmaya başladık. Çok bilinen online satış platformlarında yaklaşık 1 yıl en çok satanlar listesinde kalmayı başardık. Her hikayede olduğu gibi bizde de kavga, gürültü çok oldu. Ama başarıya başka şekilde ulaşmak mümkün değil. Artık hedefimiz daha da global olmak. Yaklaşık 170 kişilik bir ekiple çalışıyorum. Bu sayı arttıkça daha da mutlu oluyorum. İsviçre, Almanya, Hollanda, Danimarka gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Sırada İngiltere ve ABD var. Bu anlamda fuarlar çok kıymetli. İnanılmaz guzel bir fuar. Çok güzel insanlarla tanıştık bu fuarda. Bu arada BeautyEurasia bizim ilk fuarımız. İnşallah her sene böyle güzel iş birliklerimiz olur. İnşallah birbirimize uğurlu geliriz.” dedi.
Fuar yerli yabancı sektör profesyonellerine yeni iş ve iş birliği fırsatları sunarken VIP Alım Heyeti (Hosted Buyer) Programı çerçevesinde katılımcı firmalar Fransa, Almanya, Lübnan, Mısır, Kolombiya, İspanya, Gürcistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Uruguay, Bosna Hersek, Bahreyn, Hindistan, Polonya, Hollanda, Filistin, Sırbistan, Malezya, Ukrayna, Gana, Tunus ve Fas’ın da aralarında bulunduğu 55 ülkeden 150’ye yakın davetli satın almacıyla hem fuar alanında hem de Hyve Connect Eşleştirme Programı (Matchmaking Sistemi) aracılığı ile online olarak bir araya gelme fırsatı buldular.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.