Boğaziçi Ventures’tan Tarentum’a 1.4 milyon USD yatırım!
Türkiye’nin en iyi yapay zeka şirketlerinden biri olan ve özellikle yenilenebilir enerji ve oyun sektöründe önemli başarılara imza atmış olan Tarentum, Boğaziçi Ventures’tan 1.4 milyon USD yatırım aldı.Teknoloji şirketlerine...
Türkiye’nin en iyi yapay zeka şirketlerinden biri olan ve özellikle yenilenebilir enerji ve oyun sektöründe önemli başarılara imza atmış olan Tarentum, Boğaziçi Ventures’tan 1.4 milyon USD yatırım aldı.
Teknoloji şirketlerine yatırım yapan fonlar kuran ve yöneten Boğaziçi Ventures, Oyun, fintech, dijital sağlık ve perakende teknolojileri alanlarındaki erken aşama girişimlere odaklanan yatırım fonu BV Growth aracılığı ile yenilenebilir enerji ve oyun sektöründe yapay zeka ve makine öğrenmesi çözümleri sunan ve büyük başarılara imza atmış olan Tarentum girişim şirketine 1.4 milyon USD yatırım yaptı.
Tarentum kurucu ortakları Oğuz Silahtar, Bora Tokyay ve Gün Makinabakan MIT, Lafayette College ve Purdue University gibi okullarda lisans ve master eğitimlerinin ardından uzun yıllar Amerika’da lider şirketlerde çalıştıktan sonra Tarentum’da yapay zeka alanında yıkıcı teknolojiler ve çözümler geliştirmek üzere buluştu. 27 kişiden oluşan ekibin yapay zeka alanındaki tecrübesi ortalama on yılın üzerinde.
Yatırım haberini ilk kez Youtube üzerinden gerçekleştirdiği bir etkinlikle duyuran Boğaziçi Ventures, yayında Tarentum kurucu ortakları Oğuz Silahtar ve Bora Tokyay’ı ağırlayarak, Tarentum’un kuruluş sürecinden, ekipten, yenilenebilir enerji, oyun ve perakende sektöründeki faaliyetlerinden söz etti. Yayında aynı zamanda Tarentum’un sunduğu yapay zeka ve makine öğrenmesi çözümlerinin pazardaki çözümlerden farkından da söz edildi.
“Türkiye’nin en iyi ekibiyle enerji ve oyun firmalarına yapay zeka ile değer katıyoruz.”
Tarentum kurucu ortaklarından Oğuz Silahtar, “Tarentum olarak kurulduğundan bugüne kadar Türkiye’de farklı sektörlerde lider şirketlere makine öğrenmesi ve yapay zeka çözümleri sunduk. Son olarak 3 yıldır hizmet verdiğimiz oyun ve enerji sektörlerine odaklanma kararı aldık. Oyun sektöründe dijital reklam optimizasyonları gerçekleştirirken, enerji sektöründe ise rüzgar santralleri üzerine çalıştığımız ürünlerimiz mevcut.” dedi.
Bora Tokyay ise mobil oyun alanında geliştirdikleri GrowAds adlı ürünü, “Oyun sektöründeki hızlı büyüme hepimizin sıkça konuştuğu ve farkında olduğu bir konu ancak harcanan pazarlama bütçesine baktığımızda oradaki büyümenin daha büyük, yüzde 30’lar civarında olduğunu görüyoruz. Bu rakamın oyuncu sayısı ve oyun firma sayısının artışıyla paralel olarak bu kadar yüksek seviyede olması çok doğal. Biz de bu alanda bir fırsat görerek bu alana odaklanmak istedik. Kullanıcı kazanımı alanında şu anda çok fazla data mevcut ve bu data insan zekasının müdahale edemeyeceği kadar büyük. Bu sorunun yapay zeka ile çözülebileceğini düşünerek dijital reklam optimizasyonu sağlayan ürünümüzü geliştirdik.” şeklinde açıkladı.
Gün Makinabakan, “Geliştirdiğimiz ürünler sayesinde veri analizinde uzman olmayan iş birimi kullanıcılarını yapay zeka ve makine öğrenmesinin faydalarından istifade eder hale getirdik. Ölçeklenebilir altyapımız ve kuvvetli ekbimizle bu ürünlerin daha da yaygın coğrafyalarda kullanılması yolunda hızla ilerliyoruz.” açıklamasıyla ürünlerin temelinde yatan yaklaşımı paylaştı.
“Tarentum’un unicorn olacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.”
Boğaziçi Ventures kurucu ortağı Barış Özistek ise, Tarentum’un geliştirdiği ürünün gerçekleştirdiği optimizasyon sayesinde firmalara para kazandıran bir çözüm olduğunu ve bu ürünü herkesin denemek isteyeceğini belirtti. Barış Özistek, oyun endüstrisi içinse ölçeklenmenin sınırsız olduğunu ancak bu sektörde rekabetin çok yoğun olduğunu ve büyümenin bu nedenle sınırlandığını ekleyerek, Tarentum’un sunduğu çözümün kendisini oldukça heyecanlandırdığını ve ekibin unicorn olacağı günü sabırsızlıkla beklediğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.