Borçelik, “Kadına Güç İş Yok” Projesi İle Çelik Sektöründe Kadın İstihdamını Artırıyor
Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, 2018 yılında hayata geçirdiği Kadına Güç İş Yok Projesi’nin 2.
Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, 2018 yılında hayata geçirdiği Kadına Güç İş Yok Projesi’nin 2. faz çalışmalarına başladı. Borçelik Teknik Akademi bünyesinde açılan meslek edindirme kursları ile kadın istihdam oranlarının arttırılması hedefleniyor.
Borusan Grup şirketlerinden Borçelik, “Kadına Güç İş Yok” projesinin 2. faz çalışmalarına başladı. İlki 2018 yılında hayata geçirilen, 26 kadını meslek sahibi yapan Kadına Güç İş Yok projesi, kadınların işgücüne katılımlarının artırılmasına ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin gelişimine destek veriyor.
Borusan Holding’in toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda insan kaynakları politikalarından iletişime geniş bir yelpazede somut sonuçlar elde etmeyi hedeflediği Borusan Eşittir Platformu çatısı altında hayata geçirilen Kadına Güç İş Yok projesi, erkek egemen ağır sanayi sektöründe kadınların da her alanda çalışabileceğini vurguluyor.
Borçelik Teknik Akademi ile 210 saatlik kapsamlı eğitim
Program kapsamında başvuruda bulunan kadın adaylara teorik, sahada uygulamalı ve vinç simülatöründe uygulamalı olmak üzere Borçelik Teknik Akademi bünyesinde toplam 210 saatlik kapsamlı bir eğitim veriliyor. İlk fazdan sonra genişletilen eğitim içeriğiyle kadın istihdamının vinç operatörlüğü seviyesinde daha çok artması üzerinde çalışılıyor. Program sonunda adaylar MYK Köprülü Vinç Operatörü Sertifikası ve Yüksekte Çalışma Belgesi alabiliyor. Kadına Güç İş Yok Projesi ile belirli periyotlarla eğitimler açıp hem kurum hem de sektör ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen Borçelik, bölgedeki kadın istihdam oranının arttırılmasını amaçlıyor.
Program için aday arayışında İŞKUR ile iş birliği yapılırken Gemlik ve Bursa bölgesinde iş arayan kadınlara SMS aracılığıyla duyurular yapılıyor, kariyer siteleri üzerinden başvurular alınıyor. Sürecin sürdürülebilirliği de dikkate alınarak üretim bölümlerindeki ihtiyaçlar için meslek ve meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin de istihdamı söz konusu olacak.
“Kadınların iş gücüne katılımını çok önemsiyoruz”
Kadın ve erkeğin hayatın her alanında eşit olması gerektiğini ifade eden Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır, “Toplumsal gelişim için kadınların iş gücüne katılımını çok önemsiyoruz. Bir meslek edindirme projesi olan Kadına Güç İş Yok ile sadece Borçelik için değil farklı kurumlar ve sektörler için de kaliteli insan kaynağının yetişmesine olanak tanıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda sektörümüze öncülük edecek ve ilham verecek çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.”
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.