Cigna, yüksek kadın istihdamı ve kadın yönetici oranlarıyla sektörde fark yaratıyor

Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik A.

Yayınlanma:
Cigna, yüksek kadın istihdamı ve kadın yönetici oranlarıyla sektörde fark yaratıyor

Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik A.Ş. Genel Müdürü Pınar Kuriş, bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen “Türkiye’nin 50 Güçlü Kadın CEO’su” araştırmasında 22. sırada yer aldı. Kuriş, şirketlerin 2020 cirolarına göre belirlenen ‘Türkiye’nin 50 güçlü kadın CEO’su listesindeki tek hayat ve emeklilik sigortası şirketinin kadın lideri olarak dikkat çekiyor.

Ekonomist dergisinin iş dünyasında kadın algısının güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla dokuz yıldır gerçekleştirdiği “Türkiye’nin 50 Güçlü Kadın CEO’su” araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmada 2020 cirolarına göre belirlenen şirketlerin 50 güçlü kadın CEO’su yer aldı. Cigna Genel Müdürü Pınar Kuriş, listede üç kere üst üste yer alma başarısı gösterirken Cigna da üçüncü kez listedeki tek hayat ve emeklilik sigortası şirketi olarak yer aldı. 

“Fırsat eşitliği sunan, eşitlikçi bir kültüre sahip şirketlerin artması kadınların güçlenmesi için çok büyük önem taşıyor.” 

Müşterilerin değişen sigorta ihtiyaçlarını odakta tutarak onların ihtiyaç ve beklentilerine en uygun, farklı ve yeni ürün çeşitlerini sunmanın Cigna’nın sürdürülebilir büyümesinin anahtarı olduğu belirten Cigna Genel Müdürü Pınar Kuriş, Cigna olarak başarılarıyla iş dünyasının önemli endekslerinde yer almaktan gurur duyduklarını ifade etti. Kuriş, kadın bir lider olarak bu başarıda bir rolünün olmasından ve bu kadın algısının güçlenmesine katkı sağlamayı hedefleyen bu önemli listede yer almaktan mutluluk duyduğunun altını çizdi.

Cigna Genel Müdürü Pınar Kuriş, yaklaşık 55’lik bir oranla Türkiye’de kadın istihdamının en yüksek olduğu sektörlerden biri olan sigorta sektörünün, kadın istihdamının artması ve kadın yönetici gelişiminin sağlanması konusunda önem taşıdığını vurgulayarak ekledi: 

“Hem sigorta sektöründe hem de tüm sektörlerde kadın istihdamının artmasıyla fırsat eşitliği sunan, eşitlikçi bir kültüre sahip şirketlerin artması kadınların güçlenmesi için çok büyük önem taşıyor. Biz de Cigna olarak; 65 olan kadın çalışan oranımızla sektör ortalamasının da üzerinde bir kadın istihdamı sağlayarak ve yönetici pozisyonlarımızdaki yüksek kadın çalışan oranlarımızla bu konuda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bugün Cigna’nın yönetici kadrolarına baktığımızda ise; müdür, bölge müdürü ve üstü pozisyonlarda çalışan kadın oranımız 46, genel müdür yardımcısı ve üstü pozisyonlardaki kadın çalışan oranımız ise 37,5.” 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet