CLPA Küresel Üyelik Ağıyla Otomasyonun Geleceğine Rehberlik Ediyor

Endüstriyel haberleşme alanında faaliyet gösteren Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association), başta Asya kıtası olmak üzere dünya çapında 11 farklı bölgede bulunan faaliyet merkezleriyle otomasyon sistemlerindeki siber değişime öncülük ediyor.

Yayınlanma:
CLPA Küresel Üyelik Ağıyla Otomasyonun Geleceğine Rehberlik Ediyor

Endüstriyel haberleşme alanında faaliyet gösteren Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association), başta Asya kıtası olmak üzere dünya çapında 11 farklı bölgede bulunan faaliyet merkezleriyle otomasyon sistemlerindeki siber değişime öncülük ediyor. 133 üyeyle başladığı yolculuğuna 3 bin 900’ü aşkın şirketle devam eden CLPA, yüzde 80’ini yurt dışındaki şirketlerin oluşturduğu güçlü ortaklık sistemiyle endüstriyel haberleşme sistemlerinin gelişmesinde global bir oyuncu olarak konumlanıyor. İmza attığı teknolojilerle fabrikaları ve üretim hatlarını 21. yüzyılın dijital dinamiklerine entegre eden CLPA, küresel üyelik ağıyla da şirketlere danışmanlık sağlayarak otomasyon yolculuklarına rehberlik ediyor. 

 

Endüstrinin gelişimine paralel olarak cihazlar ve makineler arası iletişimin hızı ve niteliği giderek artarken değişen ve kişiselleşen beklentilere cevap verebilmek de aynı oranda önem kazanıyor. Bu noktada fabrikaların tüm katmanlarında kullanılabilmesi, mesafeden bağımsız veri iletişiminin belirli protokoller dahilinde yapılması ve seri üretimin standardize edilmesi için uygulanan endüstriyel haberleşme sistemleri küresel rekabet için gerekli argümanları sağlıyor. Uyumlu ürünler geliştirmenin yanı sıra verdiği teknik ve pazarlama desteğiyle de üye şirketler için birçok avantaj sunan Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association), endüstriyel CC-Link ağ teknolojisini dünyanın her noktasına ulaştırmayı hedefliyor.

 

Dünya çapında 11 merkezle yerel üyelerin potansiyelini açığa çıkartıyor

CLPA, tüm üye şirketlerin kapasitelerini birleştirmek ve CC-Link teknolojisinin gelişimini sağlamak amacıyla çalışmalarını Japonya merkezli olmak üzere 11 yerel ofis üzerinden sürdürüyor. CLPA'nın 11 ofisi Japonya, Kore, Tayvan, Kuzey Amerika, Avrupa, Çin, ASEAN, Hindistan, Türkiye, Meksika ve Tayland'da bulunuyor. Her ofis, bu bölgelerde faaliyet gösteren cihaz, makine üreticileri ve son kullanıcılar tarafından CLPA ağlarının benimsenmesini artırmak için çalışıyor.

 

Sektörle ilgili tüm gelişmeler, fuar ve yazılı materyallerle üyelere ulaştırılıyor

Üye şirketlerin gelişimini desteklemek için birçok yatırımı hayata geçiren kuruluş, sektörle ilgili tüm gelişmeleri aktarabilmek için konvansiyonel ve interaktif çözümler sunuyor. Çeşitli fuarlara katılma ve seminerler planlayıp organize etme yoluyla CC-Link kullanımını daha geniş bir boyuta taşımak üzere çalışmalar yapan CLPA, ilgili ürünler özelinde internet üzerinden bilgi akışı da sağlıyor. Üyeler, güncel CC-Link teknik verilerini ve özellik sayfalarını da ücretsiz olarak indirebiliyor. CC-Link uyumlu ürünleri seçmeye yönelik katalogların ve referans materyallerin dağıtılması sürecini üstlenerek en yeni bilgi ve belgeleri üyelerine ulaştıran CLPA, dünya genelinde yayınladığı faaliyet raporuyla da hem şirketin faaliyetlerini hem de endüstriyel otomasyon trendlerini kamuoyuyla paylaşıyor.

 

Üyelere ürün seçiminden ürün geliştirmeye kadar bütünleşik destek sağlıyor

CCLink’in basit entegrasyon protokolünü kullanarak ürünlerin hızlı bir şekilde geliştirilmesini sağlayan CLPA, bu süreci daha da pratik hale getirmek için ücretsiz geliştirme numuneleri ve teknik destek sunuyor. Dünyanın dört bir yanındaki üretim tesislerinden yararlanabilen üyeler, CLPA’nın uzman kadrosu ve entegre hizmet anlayışı ile her süreci kolayca yürütebiliyor. CC-Link Partner Association'a katılan satıcı firma sayısının artmasıyla birlikte CC-Link ailesi uyumlu ürünlerin toplam sayısı artık 2 bin 311 modeli aşarken, sevk edilen toplam cihaz sayısı ise yaklaşık 31 milyona ulaştı.

 

Pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinden yararlanmak mümkün 

Rekabetin küresel bir boyuta ulaştığı yeni endüstri çağında üretimi desteklemenin en önemli yolunun etkili şekilde yürütülen pazarlama faaliyetlerinden geçtiğine inanan CLPA, fizibiliteden ürün geliştirmeye kadar her süreçte üye firmaların yanında yer alıyor ve şirketlerin tanıtım faaliyetlerine destek sağlıyor. Ortak şirketler, Elektronik Ortak Ürün Kataloğu da dahil olmak üzere çeşitli CC-Link Ortakları Derneği etkinliklerinde ürünlerinin tanıtılması avantajından ücretsiz olarak yararlanabiliyor.  

 

Asya’ya açılan kapının anahtarı CLPA’da

CLPA; CCLink ürünü geliştirmeye ve daha sonra Asya'ya pazarlanmasına yardımcı olmak için bir dizi faydalı çıktı sağlıyor. Dil ve farklı ticari kültür sorunlarını aşmak için üye firmaların yanında yer alan CLPA, geliştirilen ürünlerin Asya pazarında doğru konumlanması için etkili pazarlama faaliyetleri yürütülmesine katkı sunuyor. Asya’daki yaygın varlığını kullanarak üyelerin pazarlama faaliyetlerine de destek olan CLPA; Asya medyasındaki önemli mecralardaki online ve yazılı reklamlar, web seminerleri, tanıtım gezileri, fuarlar ve diğer etkinliklerle bu faaliyetleri güçlendiriyor. Asya otomasyon pazarı için kilit teknoloji olan CCLink’in konumundan yararlanarak Asya'da işini güçlendirmek isteyen firmalar için tasarlanan CCLink Partner Association’s Gateway to Asia (G2A) programı ise çok büyük Avrupalı CC-Link üyeleri tarafından destekleniyor. Asya’ya açılmak ya da bu pazardaki işlerini büyütmek isteyenler ve Sanayi 4.0’a uyumlu dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketler, detaylı bilgi almak için CLPA Türkiye temsilciliğiyle iletişime geçebilirler.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet