Dünya Çevre Günü’nde Banvit BRF sürdürülebilirlik gündemini paylaştı
Banvit BRF ürün inovasyonu, tasarruf ve geri dönüşüm projeleri, sıfır atık sertifikasyonu, çevre ve eğitim projeleriyle sürdürülebilirlik alanındaki adımlarını hızlandırdı 1972 yılında İsveç'in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan kararla o günden bu yana 5 Haziran, Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor.
Banvit BRF ürün inovasyonu, tasarruf ve geri dönüşüm projeleri, sıfır atık sertifikasyonu, çevre ve eğitim projeleriyle sürdürülebilirlik alanındaki adımlarını hızlandırdı
1972 yılında İsveç'in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan kararla o günden bu yana 5 Haziran, Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor. Dünya Çevre Günü nedeniyle Banvit BRF’in sürdürülebilirlik gündemi ve buna yönelik uygulamaları hakkında bilgi veren Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, iklim değişikliği ile mücadelede kurum ve kuruluşlara, şirketlere ve bireylere önemli görevler düştüğünü belirtti.
Gündüz, 2007 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin imzacılarından biri olan BRF’in global sürdürülebilirlik taahhüdünün; iklim değişikliği, sorumlu gıda üretimi, etik, dürüstlük ve insan hakları gibi çeşitli sosyo - çevresel girişimlere dayandığını ifade ederek; “BRF’in Türkiye operasyonu olara biz de hassasiyetimizi koruyor ve bu alandaki gündemimizi global stratejiye paralel olarak oluşturuyoruz. Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticilerinden biri olarak, üretim süreçlerimizi sürdürülebilirlik perspektifinde optimize ediyoruz. Şirket olarak doğadaki ayak izimizi azaltmak üzere; eğitimden tasarruf tedbirlerine, enerjiden geri dönüşümlü ambalajlara, hayvan refahından atık yönetimine kadar uzanan, farklı alanlarda uygulamalarımız var. 2021 yılında ürün inovasyonu, tasarruf ve geri dönüşüm projeleri, sıfır atık sertifikasyonu, çevre ve eğitim projeleriyle sürdürülebilirlik alanındaki adımlarımızı daha da hızlandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Özellikle su ayak izini azaltmak için uzun yıllardır çalışmalar sürdüren Banvit BRF, 2008 yılından bu yana piliç eti üretiminde kg başına 11 su tasarrufu sağlamayı başardı. Şirket, 2025 yılına kadar bu oranı 13’e çıkarmayı hedefliyor. Bu alandaki çalışmaları sonucunda arıttığı suyun 34’ünü içme suyu kalitesinde yeniden kullanıma kazandıran Banvit BRF, yaklaşık 5.000 hanenin bulunduğu ortalama 20 bin nüfuslu bir ilçenin yıllık kullanım ve içme suyunu geri kazanmış oluyor.
Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, 2020 yılındaki sıfır atık sertikasyonu çalışmalarını 2021 yılında da devam ettireceklerini ve yıl sonuna kadar Elazığ’daki piliç eti üretim tesisi ile İzmir’deki hindi eti üretim tesisinin de bu belge kapsamına alınmasının hedeflendiğini açıkladı. Gündüz; “Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasımız olan yaşanabilir bir dünya için sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarımızı önümüzdeki yıllarda da artırarak devam ettireceğiz” dedi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.