Duracell ve Migros’tan örnek sürdürülebilirlik projesi

Dünyanın bir numaralı alkalin pil üreticisi Duracell, 67 yıldır perakende sektörüne yön veren Migros ile sürdürülebilirlik alanında çok önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

Yayınlanma:
Duracell ve Migros’tan örnek sürdürülebilirlik projesi

Dünyanın bir numaralı alkalin pil üreticisi Duracell, 67 yıldır perakende sektörüne yön veren Migros ile sürdürülebilirlik alanında çok önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Proje kapsamında 31 Aralık 2021 tarihine dek Migros geri dönüşüm noktalarına getirilen piller, görme engelli bireyler için beyaz bastona dönüşecek. Duracell ve Migros iş birliği ile yürütülen kampanyada, toplanan her 3 kilogram pil ile Görme Engelliler Derneği GÖZDER’e 1 adet beyaz baston bağışlanacak. Kampanya ile hem sürdürülebilirlik hem çevre hem de ekonomiye katkı anlamında önemli bir adım atılırken, görme engelliler için çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi de hayata geçmiş olacak.

Sürdürülebilirlik raporu olan ve karbon ayak izini ölçümleyip takip eden tek pil markası olan Duracell, sürdürülebilirlik alanında hem ulusal hem de global arenada öncü çalışmalara imza atan Migros ile çok yönlü bir proje başlattı. Projeyle birlikte evlerdeki atık piller, iyiliğe dönüşecek. Atık pillerini biriktirerek Migros geri dönüşüm noktalarına getirenler, Duracell ve Migros aracılığıyla Görme Engelliler Derneği’ne (GÖZDER) 1 adet beyaz baston bağışlamış olacak. Kampanyada her 3 kilogram pil için 1 adet beyaz baston bağışı gerçekleşecek. Migros mağazalarında atık pil kutularında biriken bu pillerin geri dönüşümü ise daha sonra Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP Derneği) tarafından gerçekleştirilecek.          

Hedef 4,5 ton atık pil, 1500 beyaz baston!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Duracell Türkiye Genel Müdürü Mehmet Kerem Sinanoğlu “Duracell olarak her yıl, üretim sürecimizi çevreye duyarlı şekilde yeniliyoruz. Uzun ömürlü piller üreterek daha az atık oluşmasını amaçlıyoruz. Ayrıca ürünlerimizi yüzde 90 karton ve yüzde 100 geri dönüştürülmüş paketlerde tüketicilere sunuyoruz. Bu noktada Duracell olarak, sürdürülebilirliği bir proje değil yolculuk olarak görüyoruz ve sürdürülebilirlik yolculuğumuzda toplum için, çevre için ve ekonomi için önemli iş birliklerine imza atmaya devam ediyoruz. Perakende devi Migros ile hayata geçirdiğimiz bu çalışma da sürdürülebilirlik yolculuğumuzun önemli bir parçasını oluşturuyor. ‘Duracell ile Atık Pilleriniz İyiliğe Dönüşecek’ sloganıyla, Migros ile birlikte hayata geçirdiğimiz çalışma kapsamında atık pillerin geri dönüşümü, bir yandan ekonomiye katkı sağlarken, bir yandan çevrenin korunmasına destek verecek, en önemlisi ise engelli bireylerimiz için beyaz bastona dönüşecek. Hedefimiz 4,5 ton atık pil toplayarak, 1500 beyaz baston bağışı gerçekleştirmek. Çok yönlü bu çalışma bizler için çok büyük bir anlam taşıyor. Bu çalışmanın önemli birer parçasını oluşturan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ne ve Görme Engelliler Derneği’ne (GÖZDER) de teşekkürlerimizi sunuyorum. Duracell olarak ilerleyen süreçte çalışmamızın kapsamını daha da geliştirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Migros Ticaret A.Ş. Hızlı Tüketim Ürünleri Pazarlama Direktörü Aysun Zaman ise proje ile ilgili olarak; “Migros olarak sürdürülebilirliği çevresel, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla ele alıyor ve İyi Gelecek Planımız çerçevesinde ölçülebilir hedefler doğrultusunda takip ediyoruz. Bu alanda stratejik önem arz eden konularda derinlemesine çalışmalar yaparak dünyada örnek teşkil eden öncü projelere imza atıyoruz. Bu kapsamda Duracell iş birliğinde birçok açıdan fayda yaratan yeni bir iyilik hareketini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor, tüm müşterilerimizi atık pilleri iyiliğe dönüştürecek bu projenin bir parçası olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Görme Engelliler Derneği GÖZDER Başkanı Ali Varlık ise “GÖZDER olarak, kuruluşumuzdan bu yana görme engelli bireylerin sosyal hayata adapte olmasını sağlamak adına çalışıyor ve açtığımız atölyelerle katılımcılarımızı destekliyoruz. Duracell ve Migros iş birliğiyle yürütülen bu proje hem yarattığı fayda açısından hem de görme engelli bireyler için bir mecburiyet olan beyaz bastona farkındalık oluşturmak adına çok önemli. Beyaz baston, görme engelli bir birey için bağımsızlık ve güvenliği temsil ediyor. Ona her koşulda rehberlik eden bir arkadaş gibi hep yanında oluyor.  Bu kadar zorunlu bir ihtiyaç olan beyaz bastonun Duracell & Migros tarafından karşılanıyor olması bize de mutluluk veriyor. Türkiye’nin dört bir yanından bizi arayarak beyaz bastona ihtiyacı olduğunu söyleyen görme engelli vatandaşlarımız için de bir umut oluyor. Önümüzdeki dönemde bu iki markayla yeni projeleri de hayata geçirmeyi çok isteriz. Projenin sonuçlarını biz de heyecanla bekliyoruz” diyerek bu iş birliği ile ilgili görüşlerini paylaştı.

 Duracell’den çocuklara geri dönüşüm bilinci semineri

Duracell alkalin piller, çinko-karbon pillere kıyasla 10 kata kadar daha uzun ömre sahip. Bu, daha az pil tüketimi dolayısıyla da daha az atık anlamına geliyor. Duracell alkalin piller, 100’e yakın geri dönüştürülebilir özellik taşıyor. Duracell’in tüm birincil ve ikincil karton ambalajının 98'i de geri dönüştürülmüş malzemeden üretiliyor. Sürdürülebilirlik konusunda geri dönüşüme dair çok olumlu verilere sahip ve 2030'a kadar karbon emisyonunu 30 azaltma hedefi olan Duracell, geri dönüşüm bilincinin çocukluk döneminden başladığı düşüncesiyle okullarda seminerler vermeye de başladı. Duracell çalışanlarının gönüllülük esası ile dahil olduğu seminerler ile hedef olabildiğince çok çocuk ve aileye ulaşmak. Yeni başlayan bu çalışma kapsamında sadece bir ayda 1000’den fazla öğrenciye ulaşıldı. Hedef 3 yıl içinde 10,000’den fazla öğrenciye ulaşabilmek.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet