Evler küçüldü, fazla eşyalar depolara taşındı
Son yılarda artış gösteren kira fiyatları vatandaşları farklı arayışlara itiyor.
Son yılarda artış gösteren kira fiyatları vatandaşları farklı arayışlara itiyor. Öne çıkan çözümlerden ilki oda sayısını azaltarak daha küçük evlere taşınmak oldu. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde fazladan bir odanın aylık ortalama maliyeti 1.250 TL ila 7.500 TL arasında değişiyor. Ancak küçülen evler atılamayan fazla eşyaların nasıl değerlendirileceği sorununu da beraberinde getiriyor. Çözüm olarak ise eşya depolama hizmetleri öne çıkmış durumda. 2007’den beri bu alanda faaliyet gösteren PratikDepo’nun verileri de yaşanan bu değişimi doğruluyor.
Ortakları arasında Ali Sabancı ve Özcan Tahincioğlu gibi iş insanlarının yer aldığı PratikDepo’nun Genel Müdürü Okan Artemiz’in verdiği bilgilere göre evini küçültme arayışına girenlerin oranında ciddi bir yükseliş var. 2021 yılında özellikle büyük şehirlerde yüzde 50’lere varan kira artışlarının yaşandığına dikkat çeken Artemiz, “Metrekare ve oda sayısı arttıkça kira fiyatları çok daha yüksek seviyelere gelebiliyor. Durum böyle olunca, özellikle son yıllarda daha küçük alanlar tercih edilmeye başlandı. Öte yandan aile yadigârı eşyalarımızdan, hobi malzemelerimizden, kitaplarımızdan, çocuğumuzun fazla eşyalarından vazgeçme ve elden çıkarma lüksüne de sahip değiliz. Bu ve benzeri ihtiyaçlar sebebiyle, yaşam alanlarımızda her zaman artı bir odaya ihtiyaç duyuyoruz. Tabii kiraların bu denli yüksek olduğu bir ortamda, İstanbul gibi bir şehirde fazladan bir oda aylık ortalama 1.250 TL – 7.500 TL arasında ek kira maliyetine sebep oluyor. Bu noktada devreye giren PratikDepo, ihtiyaç duyanlara eşyalarını evlerindeki kadar güvenle muhafaza eden bir eşya depolama hizmeti sunuyoruz” diyor.
Ev değiştirmeden +1 Oda Kazanın
Taşınma ihtiyacınızı ortadan kaldıracak çözümler sunduklarını kaydeden Okan Artemiz, “PratikDepo’da tüm eşyalar sigortalı olarak depolanır. Kullanıcılarımızın eşyaları yangın, sel, deprem gibi doğal afet durumlarında sigorta teminatı altındadır” diyerek standart eşya depolamanın yanında, sundukları +1 Oda konseptinin özellikle büyük şehirlerde kira artışlarına bağlı küçük evlere geçenlere veya ev değiştiremeyenler için hayat kurtarıcı bir çözüm olduğunu belirtiyor.
Antika ve müze depolamacılığı da yaptıklarının altını çizen Artemiz, şunları söyledi: “+1 Oda; evinizde dönemsel olarak kullandığınız ve zaman zaman ihtiyaç duyduğunuz yazlık – kışlık kıyafetler veya hobi eşyaları gibi malzemeleri depolamanız için tasarlanmış bir hizmet. PratikDepo’nun mobil eşya depolama çözümleri ile deponuzu yıl içerisinde tekrar eve çağırıp içerisinden almak istediğiniz eşyaları alabiliyor, depolamak istediğiniz eşyayı PratikDepo’nuza yerleştirebiliyorsunuz. Aslında tam olarak evinize, istediğinizde ulaşabildiğiniz ama gözünüzün önünde yer kaplamayan ekstra bir oda eklemiş oluyorsunuz.”
Anadolu’ya açılıyor
Ortakları arasında Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Emiroğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Emiroğlu, Atsina S.A., Işıl Oytaç ve Engin Oytaç’ın yer aldığı PratikDepo, 29 bin metreküplük depolama alanında yaklaşık 13 bin kişiye eşya depolama hizmeti veriyor. İstanbul, İzmir ve Ankara’da aktif bir şekilde faaliyet gösteren firma, önümüzdeki dönemde profesyonel eşya depolama hizmetini Antalya, Bursa, Eskişehir ve Muğla’ya da taşımayı hedefliyor. Yüzde 96 gibi yüksek bir müşteri memnuniyetine sahip olduklarına vurgu yapan Okan Artemiz, 2022 sonuna kadar müşteri sayısında yüzde 20’lik bir artış yakalamayı hedeflediklerini belirtti.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.