Genetiği Değişmeyen Gacer Buğdayından Ekmek Üretildi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kent Ekmek tesislerinde Ar-Ge çalışmaları tamamlandı ve genetiği değişmemiş ata tohumundan ekmek üretmeye başladı. 22 çeşit ekmek üreten Kent Ekmek, 28 krozomlu genetiği değişmeden...
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kent Ekmek tesislerinde Ar-Ge çalışmaları tamamlandı ve genetiği değişmemiş ata tohumundan ekmek üretmeye başladı. 22 çeşit ekmek üreten Kent Ekmek, 28 krozomlu genetiği değişmeden günümüze kadar ulaşan Gacer Buğdayı’ndan Develi Gacer Ekmeği’ni satışa sundu. Gacer buğdayı, Kayseri’nin Develi ilçesinin köylerinde yetiştirilmektedir.
Bilindiği gibi genetiği değiştirilen tohumlardan üretilen yiyeceklerin, ileride herhangi bir rahatsızlıklara yol açıp açmayacağı bilinmemektedir.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Gacer ekmeğini üretim listemize aldık. Kaplıca buğday grubuna giren 28 kromozomlu tahıl, Kayseri ve çevresinde gacer ismiyle biliniyor. Develi’nin köylerinde yetiştirilen Gacer buğdayı, genetiği değiştirilmemiş ata soyu olan antik bir buğday türüdür. Develi ilçesiyle adı özdeşleşmiş Gacer buğdayından yapılan ekmek, zengin protein içeriği, kepekli öğütülmesi ve tam organik olması ile diğer ekmeklere rakip olacaktır. Yüksek lif ve kepek içeriği, düşük glisemik indeksi ile hazmı kolaylaştıran ekmek, kilo problemi yaşayanlar için çare olabilecektir. Gluten içeriğinin düşüklüğü ile de dikkat çeken Gacer buğdayı, posa içeriği bakımından çok iyi ve protein içeriğinin kaliteli olmasından dolayı tercih edilmektedir. Gacer diğer tahıllardan farklı olarak hiçbir işlem görmeden direk tarladan harman sonrası tüketilebildiği için besin kayıplarına da uğramamaktadır. Gacer ekmeğimizi afiyetle yiyebilirsiniz.” dedi. (BSHA Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.