Girişte Solda Müzik Sohbetleri Üstün Dökmen ile Başlıyor
CRR’de “Girişte Solda” Müzik Sohbetleri Üstün Dökmen ile 19 Şubat’ta Başlıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda; “Girişte Solda” isimli müzik sohbetleri, 19 Şubat’ta Üstün Dökmen’in konuk olacağı etkinlik ile başlıyor.
CRR’de “Girişte Solda” Müzik Sohbetleri
Üstün Dökmen ile 19 Şubat’ta Başlıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda; “Girişte Solda” isimli müzik sohbetleri, 19 Şubat’ta Üstün Dökmen’in konuk olacağı etkinlik ile başlıyor. Müzikolog Ersin Antep’in hazırlayıp yönettiği söyleşilerde; müziğe dair konular, alanlarının uzmanı olan konuklarla ele alınacak. CRR’de girişte soldaki fuaye alanında gerçekleşecek sohbetlerde; sosyoloji, tarih, psikoloji, sanat, felsefe başta olmak üzere, müziğe dair alanlardan katılımcılarla farklı meslek gruplarından temsilciler buluşacak.
Üstün Dökmen ile “Müzikte Psikoloji, Psikolojide Müzik”
CRR’de, “Girişte Solda” başlıklı müzik sohbetleri, 19 Şubat’ta, Psikolog-Yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen ile başlayacak. “Müzikte Psikoloji, Psikolojide Müzik” başlığı ile gerçekleşecek bu ilk sohbette; müziğin içindeki gizli psikolojik ögeler ve psikolojide müziğin etkileri konuşulacak. Konuya dair müzikal örnekler, genç Piyanist İrem Yalçıner’in seslendireceği eserler ile söyleşide yer bulacak. Saat 16.00’da başlayacak sohbet, bir saat sürecek.
Girişte Solda’da Neler Olacak?
“Girişte Solda: Müzik Sohbetleri” adını, CRR’de söyleşilerin gerçekleşeceği konumdan alıyor. CRR’de girişte solda yer alan fuaye alanında yapılacak sohbetlerde; bir kültür aracı olan müziğin üretimi, etkilendiği süreçler, seslendiriciler, toplumsal koşullar, ses iletim ortamları, dijital araçlar gibi konular; söyleşiler çerçevesinde tartışılacak. Sosyoloji, tarih, psikoloji, sanat, felsefe başta olmak üzere, müziğe dair alanlardan katılımcılarla farklı meslek gruplarından temsilciler buluşacak. Müzik ve müzisyenlerin güncel sorunları, besteci ve müzikologların çalışmaları gibi konular yanında, müziğin üretiminden paylaşım ortamlarına, geçmişle ve kültürle bağlantılı olarak müziğin günümüzdeki durumuna değin konular, çözüm önerileriyle birlikte ve geniş kapsamlı bir içerikle sunulacak.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.