GoDaddy anketi, dijitalleşen işletmelerin pandemiden daha güçlü çıkacağını ortaya koyuyor

GoDaddy Girişimcilik Anketi, Türkiye’deki küçük işletmelerin ve girişimcilerin pandemiden nasıl etkilendiğine ve dijitalleşmenin, işletmelerin zorluklarla başa çıkmalarına nasıl yardımcı olduğuna ışık tutuyor.

Yayınlanma:
GoDaddy anketi, dijitalleşen işletmelerin pandemiden daha güçlü çıkacağını ortaya koyuyor

GoDaddy Girişimcilik Anketi, Türkiye’deki küçük işletmelerin ve girişimcilerin pandemiden nasıl etkilendiğine ve dijitalleşmenin, işletmelerin zorluklarla başa çıkmalarına nasıl yardımcı olduğuna ışık tutuyor. 

 

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy (NYSE: GDDY), pazar araştırması ve veri analizi şirketi YouGov tarafından geçen yılın sonlarında gerçekleştirilen GoDaddy Girişimcilik Anketi’nin sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, Türkiye’deki küçük işletmeler ve girişimciler pandemi sonrası döneme olumlu bakıyorlar. Katılımcıların yüzde 56’sı pandemiden eskisinden daha güçlü çıkacaklarını, yüzde 78’i ise daha fazla dijitalleşen işletmelerin daha iyi toparlanacaklarını ve büyüyeceklerini düşünüyor. 

 

GoDaddy MENAT Genel Müdürü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “GoDaddy Girişimcilik Anketi, bir online varlığa sahip olmanın ve teknolojinin, küçük işletmelerin pandemi sırasında ve sonrasında aktif ve müşterileriyle etkileşim halinde kalmalarına yardımcı olma konusundaki önemini açıkça gösteriyor. GoDaddy, işletmeleri online yolculuklarının her adımında ihtiyaçları olan online ürün ve hizmetleri sağlayarak destekliyor.” 

 

İnternette satış yapmanın önemi 

 

Anket sonuçlarına göre, Türkiye’deki küçük işletmelerin ve girişimcilerin yüzde 45’i web sitelerini satış kanalı olarak kullanıyor, yüzde 37’si sosyal medya üzerinden, yüzde 35’i ise fiziksel bir mağazadan satış yapıyor. Sosyal medyayı kullananlar arasında yüzde 77 ile Facebook, yüzde 64 ile Instagram ve WhatsApp en popüler kanallar olarak karşımıza çıkıyor. 

 

Türkiye’deki küçük işletmelerin ve girişimcilerin yüzde 39’u gelirlerinin online satış kanallarından elde edildiğini bildiriyor. Anket katılımcılarının yüzde 42’si ürün veya hizmetlerini iki yıl veya daha kısa süredir internetten sattıklarını söylüyor. Bu da, katılımcıların yüzde 40’ının pandeminin işlerini yürütme biçimlerini değiştirdiğini ve yüzde 20’sinin bir online mağaza açtıklarını ya da mevcut online mağazalarını geliştirdiklerini belirtmesiyle paralellik gösteriyor. 

 

Türkiye merkezli bir el işi seramik tasarım takı markası dem-atelier’un kurucusu Deniz Yavuz, online girişimine pandemi sırasında sosyal medyanın yanı sıra bir web sitesi ile başladı. Yavuz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Online bir iş kurdum çünkü bu, dünyanın her yerinden insana sınırlara bağlı kalmadan ulaşmanın en uygun yolu. Markam için online bir varlığa sahip olmayı planladığım gün aklıma gelen ilk çözüm ortağı GoDaddy oldu. Kullanımının kolay olmasını seviyorum. Web sitem ile işimi büyütmek hedeflerime doğru bir adım daha atmamı sağladı ve işlerini internette büyütmeyi düşünen herkese, kendilerine özgürlük veren bir ürün kullanmalarını tavsiye ediyorum.” 

 

Mevcut müşterileri korumak ve yeni müşteriler kazanmak

 

Ankete göre, Türkiye’deki küçük işletmelerin ve girişimcilerin işletmeleri için çok önemli olduğunu belirttikleri ilk üç zorluk şöyle: 

  1. Müşteri sadakatini artırmak (88)
  2. Yeni müşteri sayısını artırmak (87)
  3. Pandemi sırasında işin devam etmesini sağlamak (86)

 

Anket ayrıca, online satış kanalları kullanan işletmelerin satışlarında artış olduğunu gösteriyor. Katılımcıların yüzde 36’sı dijital kanallardan satışlarının “biraz” arttığını belirtirken, yüzde 27’si “önemli ölçüde” artış olduğunu söylüyor. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet