Alanya KYK yurdunda skandal! İhmaller inanılmaz boyutta

Alanya'daki KYK yurtlarında çökme riski taşıyan binalar, hijyen problemleri ve su kesintileri öğrencileri bezdirdi. KYK Kız Yurdu'nda çöken katın hala kullanılması, yetkililerin duyarsızlığıyla birleşince öğrencilerin can güvenliği tehlikeye atılıyor.

Yayınlanma:
Alanya KYK yurdunda skandal! İhmaller inanılmaz boyutta

Alanya'da bulunan 7 katlı KYK yurdunun en üst katının çökmesine rağmen, yurt yönetimi tarafından tahliye edilmeyip kullanılmaya devam edildiği ortaya çıktı. Öğrenciler, yaşadıkları bu tehlikeli durumu yetkililere iletmelerine rağmen sorunların hala çözülmediğini belirtiyor.

ŞİKAYETLER ARTIYOR

Alanya'da farklı bölgelere dağılmış olan KYK kız ve erkek yurtlarındaki sorunlar sadece çökme ile sınırlı değil. Yemek hijyeninden bozuk asansöre, su kesintilerinden bina çökmesine kadar bir dizi sorun öğrencileri tedirgin ediyor. Şikayetler, öğrencilerin "Şikayetvar" adlı internet sitesinde paylaştıkları detaylı raporlarla gün yüzüne çıkıyor.

alanya-yurt.jpg

KYK YURTLARI STANDARTLARA UYGUN DEĞİL

Alanya'daki devlet yurtlarının standartlara uygun olmadığını belirten Antalya Çevre ve Kent Çalıştayı raporuna göre, yapıların çoğu apartmanlardan veya otellerden dönüştürülmüş. KYK Kız Yurdu'nda yaşanan çökmenin ardından yapılan incelemede, yurt yönetiminin sadece çöken katı tahliye ettiği, geriye kalan kısımların ise hala kullanıldığı tespit edildi.

"TAVAN MANTARLAŞMAYA BAŞLADI, YAVAŞ YAVAŞ ÇÜRÜYOR"

Çöken katın hemen altındaki katta yaşayan öğrenciler, tavanın mantarlaşmaya başladığını ve yavaş yavaş çürümeye başladığını iddia ediyor. Yapılan başvurulara rağmen sorunların çözüme kavuşturulmaması, öğrencilerin güvenli bir yaşam alanından yoksun bırakıldığı endişesini arttırıyor.

"BU ASANSÖRÜ KULLANMAYIN"

Öğrenciler, yemeklerdeki hijyen problemlerinin yanı sıra bozuk asansörlerle de mücadele ediyor. Bir öğrenci, asansörü tamir eden ustanın kendilerine "Bu asansörü kullanmayın" dediğini paylaşıyor. Aynı şekilde, su kesintileri nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrenciler, yaşadıkları zorlukları anlatıyor.

alanya-yurt-1.jpg

"EKONOMİK ŞARTLARDAN DOLAYI YURTTAN AYRILAMIYORUZ"

Yaklaşık 3 aydır devam eden başvurulara rağmen sorunların çözülmemesi, öğrencileri çaresiz bırakıyor. Tıp Fakültesi öğrencisi, tavanında mantarlaşma başlayan odasında her an tehlike yaşadığını, ancak ekonomik şartlardan dolayı yurttan ayrılamadığını belirtiyor.

"LAVABOYA GİDEMİYORUZ, MAĞDUR OLUYORUZ"

KYK Kız Yurdu'nda da KYK Erkek Yurdu'na benzer şekilde uzun su kesintileri yaşanıyor. Öğrenciler, suyun saatlerce gelmemesi nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Yemeklerin de sorunlu olduğunu belirten öğrenciler, yaşadıkları şikayetleri "Şikayetvar" platformunda paylaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet