Alanya'da Evsiz Kalan Baba ve İki Kızına Belediyeden Yardım Eli

Alanya'da ev sahibi tarafından sokağa atılan bir baba ve iki kızına, Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından destek sağlandı. Belediye, ailenin konaklama ve maddi ihtiyaçlarını karşılayacak.

Yayınlanma:
Alanya'da Evsiz Kalan Baba ve İki Kızına Belediyeden Yardım Eli

Alanya’da bir kiracı ev sahibi tarafından 2 kızı ile birlikte sokağa atıldı. Üzücü olayın ardından eşyalarıyla sokakta kalan kiracıya Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden destek geldi. Düzenli olarak yardım aldığı belirlenen ailenin konaklama ve maddi ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanacağı öğrenildi.

'MAHKEME BİR ANDA ORTAYA ÇIKTI'

Edip Ayhan, "Devlet bana destek de oluyor. Buraya 500 liraya girdim. Sonradan kirayı 1000 TL'ye çıkardılar. 'Tamam' dedik. En son kirayı verdiğim zaman ev sahibi, 'Burayı sattım' dedi. Benim yanıma ne gelen oldu ne giden. Sonra gelen kağıtları sakladılar mı ya da ne yaptılarsa bir anda ortaya mahkeme çıktı" dedi.

mahkeme-karari-ile-evden-cikarildi-2-kiziyla-sokakta-kaldi-6314-dhaphoto1.webp

'BUGÜN ÇIKACAKSIN, SÜRE DOLDU DEDİLER'

Mahkemenin tahliye kararı almasıyla çaresiz kaldığını söyleyen Ayhan, "Şu anda paramız da yok. Devlet destekli oturuyoruz. Bugün geldiler, 'İlla çıkacaksın' dediler. Süre doldu. Eşyaları alırız, yediemine götürürüz' dediler. Herhangi bir işle uğraşmıyorum. Yürüyemiyorum. Çalışma imkanım da yok. Devlet destek veriyor. Devletin verdiği destekle benim şu anda bir evde oturma imkanım yok" diye konuştu.

mahkeme-karari-ile-evden-cikarildi-2-kiziyla-sokakta-kaldi-6314-dhaphoto3.webp

'OKULA NASIL GÖNDERECEĞİM'

Eşinin 1 sene önce vefat ettiğini belirten Ayhan, çocuklarının okul durumu hakkında da endişeli olduğunu anlattı. Ayhan, "Bugün bitti, o okul. Evden dolayı. Artık nasıl göndereceğim? Çocuğun cebine para koyamazsın. Üstü başı yıkanacak. Bu çocuğun her gün yıkanması, temizlenmesi lazım" dedi.

mahkeme-karari-ile-evden-cikarildi-2-kiziyla-sokakta-kaldi-6314-dhaphoto4.webp

Şehirde uygun bir yerde oturacaklarına dair umutsuzluğunu ifade eden Ayhan, "Bizim şu anda bu pahalılıktan dolayı herhangi bir apartman dairesinde oturma imkanımız zaten yok. Derdimizi kime anlatacağız?" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet