Antalya ve Alanya çöl olacak

Uzmanlar, El-Nino etkisiyle gitgide yükselen mevsim normallerinin üstündeki sıcaklıklar nedeniyle, şartların tarımda yarattığı tehlikelerle beraber Antalya ve Alanya'nın çöle döneceğini vurguluyor.

Yayınlanma:
Antalya ve Alanya çöl olacak

Küresel ısınma ve El-Nino etkisiyle kış aylarında adeta bahar havası yaşadığımız günümüzde yaz aylarında ise tam bir çöl ikliminin yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İlker Eroğlu, Türkiye'nin yakın gelecekte Mısır'la aynı iklim özelliği taşımasının söz konusu olabileceğini ifade etti. İklim değişikliğinin etkilerini azaltacak çalışmalara hız verilmesi gerektiğini söyleyen Eroğlu, "İklim değişikliği, özellikle sıcaklığın artması, yağışın azalması ve kuraklık, ekosistemlerin bozulmasına, tarımsal verimliliğin düşmesine neden oluyor" diye konuştu.

KÜRESEL ISINMA ANTALYA VE ALANYA'YI ÇÖLLEŞTİREBİLİR

Küresel ısınmadan tüm dünyanın yanı sıra Türkiye, Antalya ve Alanya'nın da etkileneceğinin, bu konunun herkes tarafından ciddiye alınması gerektiğinin altını çizen Eroğlu, iklim değişikliği dolayısıyla subtropikal kuşağın gittikçe kuzeye doğru genişlediğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet