Avustralya'da Fırtına Felaketi: 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Avustralya'nın doğu bölgelerinde meydana gelen şiddetli fırtına ve dolu yağışları sonucu dokuz kişi yaşamını yitirdi, 90 binden fazla hane elektriksiz kaldı. Queensland, Victoria ve New South Wales eyaletleri bu doğal afetten en çok etkilenen bölgeler oldu.

Yayınlanma:
Avustralya'da Fırtına Felaketi: 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Avustralya'nın doğusunda etkisini gösteren şiddetli fırtına ve dolu yağışları büyük bir felakete yol açtı. Victoria, New South Wales ve Queensland eyaletlerinde 25 ve 26 Aralık tarihlerinde yaşanan bu doğal afetler sonucunda 90 binden fazla ev elektriksiz kaldı, birçok evin çatısı uçtu ve ağaçlar devrildi.

Afetin Yol Açtığı Can Kayıpları ve Tahribat

Bu fırtına ve yağışlar sırasında Moreton Körfezi yakınlarında bir yatın batması sonucu üç kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Gympie kasabasında iki kadın sel sularına kapılarak ölü bulundu. Brisbane'in güneyinde kaybolan 9 yaşındaki bir kız çocuğunun da ölü olarak bulunması ve Victoria'da sel sularının çekilmesi sonrası bir kadının kamp alanında ölü bulunmasıyla birlikte, iki kişinin daha devrilen ağaçlar sebebiyle hayatını kaybettiği rapor edildi.

Queensland Eyalet yetkilileri, bölgede 24 saatte 280 bin yıldırımın düştüğünü ve 10 santimetreyi aşan 'dev dolu' yağışı yaşandığını açıkladı. Victoria'da ise Melbourne kentine fırtına, şiddetli rüzgar ve sağanak yağış uyarısı yapıldı. Elmore kasabası başta olmak üzere bazı bölgelerde yolların sel nedeniyle ulaşıma kapatıldığı belirtildi. Bu olaylar, Avustralya'nın doğu bölgelerinde yaşanan doğal afetin ciddiyetini ve geniş çaplı etkilerini gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet