CHP, AKP İle Yan Yana Gelmemekte Kararlı

CHP, Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaşanan asker ölümlerinin ardından hazırlanan ortak bildiriye imza atmama kararını sürdürecek. Parti, asker ölümlerinde ihmal olup olmadığının araştırılmasını talep ediyor ve “AKP ile hiçbir konuda yan yana gelmeme” politikasını uygulayacak.

Yayınlanma:
CHP, AKP İle Yan Yana Gelmemekte Kararlı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Pençe-Kilit Operasyonları'nda 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardından hazırlanan ve AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet-Gelecek grubu tarafından imzalanan ortak bildiriye imza atmayarak, bu tutumunu devam ettireceğini duyurdu. Parti, asker ölümlerinde ihmal olup olmadığının araştırılması çağrısında bulunan kendi metinlerinin daha etkili olduğunu savunuyor.

CHP'nin Seçmenlere Açıklama Yapma Kararı

CHP, “Ortak bildiriye imza atmama kararını tabana anlatmak zor” görüşüne rağmen, bu kararın gerekçelerini seçmenlere anlatacak. AKP ve MHP'nin ardından İYİ Parti'den gelen tepkilere karşı duran CHP, “Kimseden korkmuyoruz” ve “İktidarın değirmenine su taşımayacağız” görüşleri doğrultusunda hareket edecek.

Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında bir kapalı oturum düzenlenmesi ve Pençe-Kilit Operasyonu hakkında bilgilendirme yapılması konusunda da ısrarlı. CHP, AKP'nin “Bölücü örgütü bitirdik” söyleminin gerçeği yansıtmadığını ve 21 yıldır yaşanan asker ölümlerinin sorumlusunun iktidar olduğunu seçmene anlatacak. Bu bağlamda, iktidarın asker ölümlerine karşı takındığı umursamaz tavıra dair örnekler verilecek. Örnekler arasında, Ankara'da şehit cenazesi varken Meclis'te yapılan mangal partisi, TRT'deki müzik yayınları ve Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılması yer alacak.

CHP, bütçenin ardından verilen aranın tamamlanmasıyla 19 Ocak'ta başlayacak yasama faaliyetlerinde Pençe-Kilit Operasyonları'ndaki olayların anlatılması konusundaki tavrını sürdürecek. Bu süreçte, “Milli Savunma Bakanı TBMM'yi neden bilgilendirmedi? Ulusal yas neden ilan edilmedi?” gibi sorulara yanıt aranacak. Bu durum, parti politikalarının ve yaklaşımlarının önemli bir parçası olarak görülüyor. CHP'nin bu kararlı tutumu, Türkiye'nin siyasi gündeminde önemli bir yer tutmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet