Darülaceze, Kızıl Goncalar Dizisinin Çekim İznini İptal Etti

Darülaceze Başkanlığı, Fox TV'nin yeni dizisi Kızıl Goncalar'ın çekim izinlerini iptal ettiğini açıkladı. Dizinin halkı kutuplaştıran ve manevi değerlere aykırı sahneler içerdiği gerekçesiyle alınan karar, yapımcı Faruk Turgut tarafından paylaşıldı.

Yayınlanma:
Darülaceze, Kızıl Goncalar Dizisinin Çekim İznini İptal Etti

Fox TV'nin yeni dizisi Kızıl Goncalar'ın, Okmeydanı Darülaceze'de yapılacak çekimler için alınan izin, Darülaceze Başkanlığı tarafından iptal edildi. Yapımcı Faruk Turgut'un paylaştığı kararda, dizinin halkı kutuplaştırıcı, manevi değerleri aşağılayıcı ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahneleri nedeniyle çekim izninin iptal edildiği belirtildi.

Kararın Gerekçesi ve Yapımcının Tepkisi

128 yıldır dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmayan Darülaceze'nin varoluş felsefesine aykırı bulunan dizinin çekimleri, daimi heyetin oy birliği ile iptal edildi. Turgut, alınan kararla ilgili, "Biz her koşulda mekan bulup çekimlerimize devam ederiz ancak Darülaceze sakinlerine yazık oldu" şeklinde tepki gösterdi.

Kızıl Goncalar Dizisinin Konusu

Kızıl Goncalar dizisi, tarikatların kamusal alandaki ve devlet dairelerindeki etkisini ele alıyor. Ayrıca, tarikatların kendi üyelerine uyguladığı baskı ve zulmü de gözler önüne seriyor. Gold Film yapımı dizinin yönetmen koltuğunda Ömür Atay otururken, başrollerini Özgü Namal ve Özcan Deniz üstleniyor. Namal, Meryem karakteriyle tarikatın içinde mücadele verirken, Deniz ise Atatürkçü doktor Levent karakterini canlandırıyor. Dizi, her Pazartesi Fox TV'de yayınlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet