EPDK, Deprem Bölgesindeki Dağıtım Şirketlerinin Avans Ödemelerini Erteledi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş'taki depremler nedeniyle bazı şehirlerde elektrik faturaları için avans ödemelerinin ertelenmesi ve temerrüt faizi uygulanmaması kararı aldı.

Yayınlanma:
EPDK, Deprem Bölgesindeki Dağıtım Şirketlerinin Avans Ödemelerini Erteledi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bazı önlemler aldı. Bu önlemler, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketlerini kapsıyor. EPDK'nin aldığı karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Avans Ödemeleri ve Temerrüt Faizi Kararı

Karara göre, belirlenen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi şirketler, görevli tedarik şirketleri ve Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili tedarik şirketleri için, Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği'nin ilgili maddesi uyarınca yapılması gereken avans ödemeleri ertelendi. Bu erteleme, 31 Mart'a kadar geçerli olacak ve ilgili fatura dönemine ait son ödeme tarihine kadar uzatıldı. Ayrıca, EPDK bu süre zarfında piyasa işletmecileri ve katılımcılarından herhangi bir temerrüt faizi talep etmeyecek.

Bu kararın, deprem nedeniyle zor durumda olan şehirlerdeki şirketlere ve vatandaşlara bir nebze olsun rahatlama sağlaması bekleniyor. Söz konusu kurul kararı 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek ve afet bölgelerindeki elektrik tedarik süreçlerinde önemli bir kolaylık sağlayacak. Bu adım, doğal afetler sonrası ekonomik zorluklarla mücadele eden bölgeler için önemli bir destek olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet