Fatih Altayı'ya Suç Duyurusu

Ankara Adliyesi önünde toplanan avukatlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, gazeteci Fatih Altaylı'nın sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Bu gruplar, Altaylı'nın ifadelerini "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Türk milletini aşağılama" olarak değerlendiriyor.

Yayınlanma:
Fatih Altayı'ya Suç Duyurusu

Ankara 2 No'lu Baro ve çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri, gazeteci Fatih Altaylı'nın ifadelerine tepki göstererek Ankara Adliyesi önünde toplandı. Grup, suç duyurusu dilekçesini vermeden önce konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Sabri Hafif, yaptıkları yürüyüşün amacını ve terörü lanetlediklerini vurguladı.

Baro ve Memur-Sen'in Tepkisi ve Suç Duyurusu

Baro Başkanı Hafif, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine karşı da baro olarak savcılığa ve Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurduklarını belirtti. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Fatih Altaylı'nın sözlerinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, İsrail'e destek çıkanları ve ürünlerini boykot edeceklerini söyledi.

Fatih Altaylı'nın İfadeleri ve Suçlamalar

Altaylı'nın Ankara'daki mitinge katılanlar hakkında kullandığı "Ulan alçaklar, ulan şerefsizler, ulan aşağılık herifler. Bizim evladımızın Gazze’dekiler kadar değeri yok mu?" şeklindeki ifadeler, grup tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Türk milletini aşağılama" suçlarından dolayı suç duyurusuna neden oldu. Bu suç duyurusu dilekçeleri, açıklamanın ardından savcılığa verildi. Bu olay, toplumsal hassasiyetler ve medya etiği konularında önemli bir tartışmayı gündeme getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet