Gazipaşa Havalimanı Büyütme Projesinin Gecikmesi Endişe Yaratıyor

Gazipaşa Alanya Havalimanı'nın genişletilmesi planlanan projesi, aralık sonuna gelinmesine rağmen başlamadı. Bu durum, bölge turizmi ve ekonomisi için endişe yaratırken, yetkililerin bu gecikmeye dair net bir açıklama yapmaması eleştiriliyor.

Yayınlanma:
Gazipaşa Havalimanı Büyütme Projesinin Gecikmesi Endişe Yaratıyor

Büyütme projesi kapsamında, Gazipaşa Alanya Havalimanı'nın mevcut 6 bin 400 metrekarelik alanının 10 bin metrekareye çıkarılması planlanıyordu. Ayrıca, iç hatlar ve dış hatlar salonunun genişletilerek modernizasyonu ve bir VIP salonun eklenmesi hedefleniyordu. Ancak aralık sonuna gelinmesine rağmen proje çalışmalarının başlatılmamış olması, tepkileri de beraberinde getirdi. Yetkililer, projenin onaylandığını ve sürecin devam ettiğini belirtse de, çalışmaların ne zaman başlayacağı konusunda net bir bilgi verilmedi. Vatandaşlar ve turizmciler, büyütme çalışmalarının gecikmesinin bölgenin turizm potansiyelini olumsuz etkileyebileceği konusunda endişeli. Gazipaşa Alanya Havalimanı'nın büyütme projesi, bölge ekonomisine canlılık kazandırması ve turizmi daha da güçlendirmesi beklenen önemli bir girişimdi. Ancak, çalışmaların henüz başlamamış olması, bölge halkını ve turizm sektörünü hayal kırıklığına uğrattı.


'Gzp’nin Büyütülmesi Otoyol Projesi Kadar Önemli'


Alanya dostu duayen gazeteci Yavuz Donat, Gazipaşa Alanya Havalimanı terminalinin büyütülmesinin de en az otoyol projesi kadar önemli olduğunu ifade ederek acil ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Donat, "Sıra geldi terminale" başlıklı köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:
"Mevlüt Çavuşoğlu gibi güçlü bir siyasetçi olmasaydı... Gazipaşa-Alanya Havalimanı, sittin sene yapılamazdı.
Bürokratik kale surlarını yıkana... Direnci kırana kadar Çavuşoğlu'nun anasından emdiği süt burnundan geldi... 2023. Uçak sefer sayısı 6 bin 190. Yolcu sayısı 831 bin 934. Acil ihtiyaç... Havalimanına yeni bir terminal... Şu kadarını söyleyelim, gerisini düşünün artık: Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali bile Gazipaşa-Alanya Havalimanı terminalinden kat kat büyük... Ve modern."

"YILLARDIR YETERSİZ DÜZEYDE SEYİR EDİYOR"

Konu ile ilgili açıklama yapan diğer bir isim ise Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan oldu. Orkan, "Alanya turizmi açısından çok büyük etkiye sahip olan Antalya-Alanya otoyolu büyük önem arz ediyordu çünkü misafirlerimizin şehrimize gelmesi neredeyse 4 saati buluyordu. Bunun ihalesinin gerçekleşmesi bizler için büyük bir sevinç kaynağıdır. Bununla birlikte en önemli ulaşım noktalarımızdan olan GZP Havalimanı ise maalesef yıllardır yetersiz düzeyde seyir etmektedir. Gerek pistle ilgili düşünülen yenilemeler gerek terminal binasının genişletilmesi ile ilgili planlamaların da bir an önce hayata geçmesi turizmcileri ve bütün şehri mutlu edecektir. Umuyoruz ki GZP Havalimanı ile ilgili de gerekli adımlar bir an önce atılır" dedi.


ULAŞIM ZORLUĞUNDA ÇÖZÜME YAKLAŞILDI

Alanya’nın turizmde elini kuvvetlendirecek projelerden bir tanesi olan Alanya-Antalya Otoyolu Projesi’nin imzalarının atıldığını belirten ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise “Yıllardır önümüzdeki en büyük engellerden biri olan, Alanya tatilinin en caydırıcı sebebi olan ulaşım zorluğu çözüme yaklaşacak. Ayrıca Alanya-GZP Havalimanı’nın da kapasitesi artar, şartları iyileşirse değmeyin keyfimize. Rakiplerimizle daha eşit şartlarda mücadele etme şansımız olur. Motivasyonumuz ve inancımız artar. Alanya-GZP Havalimanı’ndaki çalışmalar da umarım önümüzdeki günlerde başlar. Alanya’nın misafir odası olarak gördüğümüz havalimanının daha konforlu ve ihtiyaca cevap veren bir duruma gelmesi bizleri mutlu eder. Havalimanı yönetiminin konuya gerekli önemi ve özeni göstererek çalışmalara yakın zamanda başlayacağına inanıyorum. Dilerim önümüzdeki sezona, çok daha hazır ve iyi şartlarda girme şansı buluruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet