Gazze'de 21. Yüzyılın En Büyük Sivil Kaybı Yaşanıyor

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Med), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu gerçekleşen insan hakları ihlallerini içeren bir rapor hazırlayarak, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ve Birleşmiş Milletler (BM) raportörlerine sundu. Raporda, özellikle infaz vakaları ve sivil kayıpların detayları yer alıyor.

Yayınlanma:
Gazze'de 21. Yüzyılın En Büyük Sivil Kaybı Yaşanıyor

Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Med), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında gerçekleşen insan hakları ihlallerini rapor haline getirerek Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ve Birleşmiş Milletler (BM) raportörlerine iletti. Raporda, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde yaptığı infaz vakalarının ayrıntıları belgelendi.

Raporun Talepleri ve İçeriği

Raporda, uluslararası bir hukuk ekibinin kurulması, Gazze Şeridi'ne girişlerinin sağlanması ve suçların derhal soruşturulması talep edildi. Ayrıca, faillerin sorumlu tutulması ve mağdurlar için adalet sağlanması çağrısında bulunuldu. Rapor, Gazze'de yaşanan "soykırım" olarak nitelendirilen olaylarda, 7 Ekim'den bu yana 28 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve öldürülenlerin yüzde 70'inin kadınlar ve çocuklar olduğunu belirtti.

Uluslararası Tepkiler ve Yükümlülükler

Euro-Med'in açıklamasında, UCM ve BM raportörlerinin İsrail ordusunun saldırı, infaz ve yerinden etme eylemlerine karşı net bir tutum alması ve Gazze'de ateşkes sağlanması gerektiği vurgulandı. BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Maurice Tydball Benz, BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese ve diğer ilgili kurum yetkililerine sunulan rapor, Gazze'deki durumun uluslararası toplum tarafından ciddi bir şekilde ele alınmasını talep ediyor. UCM savcılarının bölgeye girememesi nedeniyle, insan hakları kuruluşları tarafından toplanan delillerin önemli bir role sahip olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet