İsrail Askerlerine Tüm Erkekleri Öldürme Emri Verildi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde "yanlışlıkla öldürdüğü" açıklanan 3 İsrailli esirin olayına dair yapılan ön soruşturmada, askerlere "savaşabilen erkekleri öldürme emri" verildiği iddiaları ortaya çıktı.

Yayınlanma:
İsrail Askerlerine Tüm Erkekleri Öldürme Emri Verildi

İsrail'in 7 Ekim'den itibaren yoğun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin Şucaiyye bölgesinde, 15 Aralık'ta trajik bir olay yaşandı. İsrail ordusuna ait 828. Tugay tarafından yürütülen bir ön soruşturmada, o gün İsrail güçleri tarafından 3 İsrailli esirin öldürülmesi olayı detaylandırıldı. İsrail ordusunun bu bölgedeki askerlerine, sivil kıyafetli kişilerin önceki gün gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle, "kendilerine yaklaşan savaşma yaşındaki tüm erkeklere ateş açma" emri verildiği belirtildi.

Yanlış Tanımlama ve Esirlerin Ölümü İsrail ordusu, 15 Aralık'ta bir yazılı açıklama yaparak, Şucaiyye'deki çatışmalar sırasında yaşanan bu trajik hatayı duyurdu. Açıklamada, "İsrail ordu güçleri, çatışma esnasında 3 İsrailli rehineyi yanlışlıkla tehdit olarak tanımladı ve sonuç olarak askerler tarafından ateş açılarak öldürüldüler" ifadesi yer aldı. Olay yerinde yapılan aramalar ve kontroller sonucunda, ölenlerin kimlikleri hakkında şüphelerin ortaya çıktığı ve cesetlerin İsrail'e nakledilerek incelendiği belirtildi. Bu inceleme sonrasında, cesetlerin Yotam Haim, Samer Talalka ve ailesi adının yayımlanmasını istemeyen bir diğer İsrailli esire ait olduğu doğrulandı.

Soruşturmanın Sonuçları ve Tartışmalar Bu ön soruşturmanın sonuçları, İsrail ordusunun savaş kuralları ve uygulamaları hakkında ciddi soruşturmaları ve tartışmaları beraberinde getirdi. İsrail askerlerine verilen bu emrin, özellikle sivil kayıpları önleme konusunda uluslararası hukuk ve insan hakları standartlarına uygun olup olmadığı sorgulanmaktadır. Ayrıca, olayın yanlış tanımlama sonucu gerçekleşip gerçekleşmediği, askerlerin karar verme süreçleri ve saha koşullarının etkileri de detaylı bir şekilde inceleniyor. Bu trajik olay, savaş bölgelerindeki askeri operasyonların karmaşıklığı ve riskleri konusunda yeniden düşünmeyi gerektiren bir vaka olarak tarihe geçmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet