İsrailli Kahve Şirketi, Ürün Ambalajlarından 'Türk' İfadesini Kaldırdı

İsrailli kahve üreticisi Strauss, kamuoyundan gelen baskılar nedeniyle kahve ürünlerinden 'Türk' kelimesini geçici olarak çıkardığını açıkladı. Yeni ambalajlarda, Türk bayrağı yerine İsrail bayrağı ve vatansever sloganlara yer verilmesi planlanıyor.

Yayınlanma:
İsrailli Kahve Şirketi, Ürün Ambalajlarından 'Türk' İfadesini Kaldırdı

İsrailli kahve üreticisi Strauss, kamuoyunun tepkileri sonucu kahve ürünlerindeki 'Türk' kelimesini geçici olarak kaldırma kararı aldı. İsrail medyasının haberine göre, şirket yeni ambalajlarında Türk bayrağının yerine İsrail bayrağını ve çeşitli vatansever sloganları kullanacak.

Strauss'un Ambalaj Değişikliği ve Kahve Talebi

Yediot Aharonot gazetesinde yer alan haberde, şirketin CEO'su Avi Laufer, ambalaj değişikliğinin Gazze'de savaşan İsrailli askerlere moral verme amacı taşıdığını ifade etti. Laufer, Türkiye'den gelen boykot çağrılarına cevap olarak kahvenin adını 'İsrail kahvesi' olarak değiştirmeleri yönünde talepler olduğunu belirtti.

1kapak-001.webp

Laufer ayrıca, "Türk kahvesi" olarak bilinen ürünlerinin Türkiye ile bir bağlantısı olmadığını, çekirdeklerin Brezilya, Vietnam ve Etiyopya'dan geldiğini ve öğütüm tarzının Türkiye ve Yunanistan'dakiyle aynı olduğunu vurguladı. Bu ambalaj değişikliği, kahve talebinin artmasıyla birlikte şirketin stratejik bir kararı olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet