Komançero Çetesi İle İlgili Yeni İddialar Ortaya Çıktı

Kırmızı Bülten ile aranan Yeni Zelandalı uyuşturucu baronu ve çete lideri Duax Ngakuru'nun Türkiye'de yaşaması ve yabancılara vatandaşlık satması, büyük bir skandal olarak ortaya çıktı. Timur Soykan'ın BirGün gazetesindeki yazısında bu skandallar ve baronun faaliyetleri detaylandırıldı.

Yayınlanma:
Komançero Çetesi İle İlgili Yeni İddialar Ortaya Çıktı

Dünyada Kırmızı Bülten ile aranan Yeni Zelandalı uyuşturucu baronu Duax Ngakuru'nun İstanbul’a yerleştiği ve Pakistanlıların Türkiye’ye yerleşmesi için çalışmalar yürüttüğü belirlendi. Bu baronun Türkiye'de yaşaması ve vatandaşlık ile oturum hizmetleri satması, ciddi tepkilere yol açtı.

Anom Mesajları Ve Komançero Çetesi'nin Faaliyetleri

BirGün gazetesinden Timur Soykan'ın yazısında, Ngakuru'nun ve Avustralya doğumlu Türk asıllı Hakan Ayık'ın, uyuşturucu ticareti ve kara para aklama suçlarından aranmalarına rağmen Türkiye'de nasıl yaşadıkları anlatıldı. FBI ve Avustralya Federal Polisi tarafından çökertilen çetenin, ANOM adlı şifreli bir haberleşme sistemi kullandığı ve bu sistemin çözülmesiyle İstanbul'un çetenin ana üssü olduğu ortaya çıktı. Bu mesajlarda, Ngakuru'nun ‘Big Chef’ kod adıyla Pakistanlıların Türkiye’ye yerleşmelerine yardım ettiği ve Türkiye'de korunduklarını iddia ettiği belirtildi.

Duax Ngakuru'nun Türkiye'deki Faaliyetleri ve İddialar

Ngakuru'nun Türkiye'de oturum ve çalışma izni alarak eşi ve çocuklarına da oturum izni sağladığı ifade edildi. Ayrıca, Visal Danışmanlık Hizmetleri Şirketi adlı bir şirkette 'Pazarlama Danışmanı' olarak çalıştığı ve Türk vatandaşlığını pazarladığı iddiaları gündeme geldi. Komançero Motosiklet Çetesi'nin 1968 yılında Avustralya'da kurulduğu ve 2000'li yıllarda global bir uyuşturucu kaçakçılığı şebekesine dönüştüğü belirtiliyor. Bu olay, Türkiye'nin uluslararası suçlarla mücadeledeki pozisyonu ve güvenlik açıkları konusunda ciddi soru işaretleri yaratıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet