Malatya Doğanşehir'de 4.3 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'ın bildirdiğine göre, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. 9.69 kilometre derinlikte olan deprem, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da hissedildi.

Yayınlanma:
Malatya Doğanşehir'de 4.3 Büyüklüğünde Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. 10.55'te kaydedilen bu deprem, yerin 9.69 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Depremin Etkilediği Bölgeler Ve İlk Bilgiler

Bu deprem, sadece Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde değil, aynı zamanda Şanlıurfa ve Adıyaman gibi komşu illerde de hissedildi. Şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybına ilişkin bilgi verilmedi, ancak depremin etkisiyle yaşanan endişe ve paniğin ardından bölgede incelemeler devam ediyor. Yetkililer, vatandaşları sakin olmaya ve olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmaya çağırıyor. Depremin meydana geldiği bölgede, AFAD ve diğer ilgili kurumlar tarafından gerekli değerlendirmeler yapılıyor ve halkın güvenliği için gerekli önlemler alınıyor.

Ali Yerlikaya'dan Açıklama

Depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD ile ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramaları için yönlendirildiğini bildirdi.

Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

"Malatya Doğanşehir’de 4,3 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. Gelişmeleri an be an takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet