Hayırlı Evlat’ı yakından tanıyalım
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, kitsch kavramının günümüz görsel kültürüyle kurduğu yakın ilişkiye ve beğeninin şekillenmesindeki kritik rolüne odaklanan Zevk Meselesi sergisi kapsamında bir konuşma etkinliği...
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, kitsch kavramının günümüz görsel kültürüyle kurduğu yakın ilişkiye ve beğeninin şekillenmesindeki kritik rolüne odaklanan Zevk Meselesi sergisi kapsamında bir konuşma etkinliği düzenliyor. Sergide Bırak Kendini (2019) başlıklı videosuyla yer alan sanatçı Hayırlı Evlat, serginin küratörü Ulya Soley moderatörlüğünde çevrimiçi bir söyleşi gerçekleştiriyor.
Bir mutluluk anketine ağıt: “Bırak Kendini”
Hayırlı Evlat’ın Bırak Kendini çalışması, anket sonuçlarına göre yıllardır Türkiye’nin en mutlu şehri seçilen Sinop’tan yola çıkarak yazılan bir pop şarkısı ve video klip. Sanatçının Sinoplulara yönelttiği soruların yanıtlarına göre, turizm şirketlerinin işine yarayan bu istatistik gerçek durumu pek yansıtmıyor. Türkiye’nin siyasi ortamında mutlu olmayı “yumuşak bir direniş” olarak tarif eden Hayırlı Evlat, kumsaldan ormana, oradan sahilde bir okey masasına ve son olarak rakı sofrasına uzanan bu videoda ortaya koyduğu sahte oyunculuklarla turizm reklamlarında yaratılan mutluluk tablolarına gönderme yapıyor.
Hayırlı Evlat’ın üretim pratiğine, kitsch kavramı ve popüler kültürle ilişkilenme biçimlerine odaklananan çevrimiçi söyleşi, 21 Nisan 2021 Çarşamba günü saat 19.00’da Zoom uygulaması üzerinden ücretsiz izlenebilir.
Kitsch kavramının farklı yansımalarını Zevk Meselesi’nde keşfedin!
Ulya Soley küratörlüğünde hazırlanan Zevk Meselesi, ortaya çıktığı 19. yüzyıldan bu yana anlamı değişikliğe uğrayan kitsch kavramının günümüz görsel kültürüyle kurduğu yakın ilişkiye ve beğeninin şekillenmesindeki kritik rolüne odaklanan bir grup sergisi. 13 sanatçı ve kolektifin işlerini bir araya getiren sergide; Alex Da Corte ve Jayson Musson, Bruno Miguel, Cameron Askin, FAILE, Farah Al Qasimi, Gülsün Karamustafa, Hayırlı Evlat, Miao Ying, Nick Cave, Olia Lialina ve Mike Tyka, Pierre et Gilles, Slavs and Tatars ve Volkan Aslan’ın yapıtları yer alıyor. Sergi, 6 Haziran’a kadar Pera Müzesi’nde ziyaret edilebilir.
Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek konuşmanın dili Türkçedir. Katılım için rezervasyon gereklidir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.