ICF Türkiye Uluslararası Koçluk Haftası
ICF Türkiye, tüm dünyada 1999 yılından bu yana her yıl Mayıs ayında kutlanan “Uluslararası Koçluk Haftası (ICW’21)”nı bu yıl, pandemi koşullarının etkisiyle dijital platformda kutluyor.
ICF Türkiye, tüm dünyada 1999 yılından bu yana her yıl Mayıs ayında kutlanan “Uluslararası Koçluk Haftası (ICW’21)”nı bu yıl, pandemi koşullarının etkisiyle dijital platformda kutluyor. Etkinliğin bu yılki teması “Zor Zamanları Aşmak” olarak belirlendi. İş, sanat, akademi, sağlık, sivil toplum ve koçluk dünyasından yerli yabancı birçok ünlü ismin katılımıyla gerçekleşecek etkinliklere, tüm koçların ve koçluk mesleği ile ilgilenenlerin davetli olduğu vurgulandı.
Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Global’in ülkemizdeki imtiyazlı kuruluşu ICF Türkiye, 1999 yılından bu yana her yıl Mayıs ayında tüm dünya ile birlikte kutlanan Uluslararası Koçluk Haftası (ICW’21)’nı, pandemi süreci nedeniyle geçen yıl olduğu gibi dijital etkinliklerle kutluyor. 17-18 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve “Zor Zamanları Aşmak” temalı koçluk haftasında; bu temanın farklı yönlerinin ele alınacağı ve iş, sanat, akademi, sağlık, sivil toplum ve koçluk dünyasından yerli yabancı birçok ünlü ismin katılacağı oturumlar gerçekleştirilecek.
“Sesten Gönüle Dayanışma” ve “İş Dünyasında Koçluk”
Hafta kapsamında, 17 Mayıs 2021 Pazartesi günkü etkinlikler, 14:30’da ICF Türkiye Yönetim Kurulu Üyeleri’nin açılış konuşmasını takiben, 14:45’te gerçekleşecek ve Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan ve ICF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Akmeriç (PCC)’in katılacağı, “Zor Zamanlarda ‘Sesten Gönüle’ Dayanışma” oturumu ile başlayacak. Ardından, İlişki Sistemleri ve Yönetici Koçu, Danışman ve Fasilitatör Arzum Akduran Köseoğlu (MCC) moderatörlüğünde düzenlenecek ve iş dünyasında koçluk uygulamalarının ele alınacağı, Dolmabahçe Rotary Kulübü Başkanı Ayşegül Davutoğlu (PCC), FNSS Genel Müdürü ve Yönetim Danışmanı Mehpare Alp (PCC), Euphoria Hotels & Resorts Grup Oteller Koordinatörü Tevfik Yılmaz ve ÖZ-KAN Makina Genel Müdürü Ümit Şevik’in katılacağı, “İş Dünyasında Koçluk” paneli gerçekleştirilecek.
“ICF Türkiye Profesyonel Koçluk Algı Araştırması 2021”
17 Mayıs Pazartesi günkü etkinlikler, PDRInSight Genel Müdürü Elvin Coşkun, ICF Türkiye Yönetim Kurulu Üyeleri Feyza Ramazanoğlu (ACC) ve Yunus Emre Şentürk (PCC)’ün katılacağı, “ICF Türkiye Profesyonel Koçluk Algı Araştırması 2021”in sonuçlarının paylaşılacağı oturum; Sanatçı, Eğitmen, Oyuncu ve Sanatçı Koçu Süeda Çil, ICF Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Narınç Ataman (MCC)’ın katılacağı, “Zor Zamanlarda Sanat ve Koçluk” oturumu ve Gestalt Coaching Programı İstanbul ve Toronto Kurucusu, Eğitim Direktörü Dorothy E. Siminovitch (PhD-MCC), MareFidelis Kurucusu ve Baş Danışmanı Dost Deniz (MBA-MCC)’in katılacağı “Zor Zamanlarda Gestalt Yaklaşımı” oturumu ile devam edecek. İlk gün programı, ICF Standards & Credentials Başkan Yardımcısı Carrie Abner’in, “ICF Unvan ve Standartlarının Önemi” konuşması ile sona erecek. İlk gün programında ayrıca, “Sosyal Müzik” ve Aim Coaching’in hazırladığı koçluk konulu “Tiyatro Gösterisi” etkinlikleri gerçekleşecek.
Meliha Okur: “Zor Zamanlarda Ekonomi ve Koçluk”
Uluslararası Koçluk Haftası’nın ikinci günü olan 18 Mayıs Salı ise, yine oldukça zengin bir program katılımcıları bekliyor. İkinci günün açılışını, ICF Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuna Aktuna (PCC) yapacak ve program Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sanatçısı ve profesyonel koç Zeynep Alnıaçık Ulutaş’ın müzik dinletisi ile devam edecek. Ardından, ICF Türkiye Pazarlama Kurulu Üyesi Beyza Erdem Balcı (PCC) moderatörlüğünde, Gazeteci Meliha Okur ve FOX TV’de birlikte program yaptığı sunucu Merve Yıldırım’ın katılacağı, “Zor Zamanlarda Ekonomi ve Koçluk” oturumu; bugüne kadar ICF Türkiye’nin STK işbirlikleriyle hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinin ele alınacağı “Koçluğun Kelebek Etkisi” paneli gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü ICF Türkiye Üye İlişkileri Kurulu Üyesi Mürşide Demirkol’un yapacağı panelde; Türk Eğitim Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, GelecekDahaNet, Öğretmen Akademisi Vakfı, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ve BizBizze STK’larında gerçekleştirilen ICF Türkiye sosyal sorumluluk projelerinin katılımcıları koçluk deneyimlerini paylaşacak.
Zor Zamanlarda Bütünsel Sağlık
Etkinliğin ikinci günü kısa bir aradan sonra, BRAAS Çatı Sistemleri Türkiye CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Daniş Navaro’nun “İnsan-sonrası dünyaya doğru zamanı ve bireyi anlamak” konuşması; Evrensel Ağız ve Diş Sağlığı Kurucusu Zerrin Işık Tüfekçi moderatörlüğünde, Altınbaş Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Necmettin Ünal’ın katılacağı, “Zor Zamanlarda Bütünsel Sağlık” paneli; ICF Türkiye Antalya Temsilcisi Asena Taniş Ulugergerli, Ege Bölge Temsilcisi Çakır Dilek Yunar, İç Anadolu Bölge Temsilcisi Ece Özkan Akan (PCC), Çukurova Bölge Temsilcisi Deniz Balıkçı (PCC)’nın katılacağı, “ICF Türkiye Bölge Temsilcilikleri Koçluk Faaliyetleri”nin tanıtılacağı oturum; Denge Merkezi Kurucusu Dr. Zerrin Başer (MCC) ve Erickson Coaching International Kurucusu Marilyn Atkinson katılacağı “Koçluk Yaklaşımı ile Zor Zamanları Aşmak” oturumu ile devam edecek.
Etkinlik, Oyuncu, Sunucu ve İçerik Üreticisi Demet Tuncer’in, “Sil Baştan Yeni Hayat” koçluk hikayesi konuşması ve ICF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Akmeriç (PCC)’in kapanış oturumu ile sona erecek.
Neden “Zor Zamanları Aşmak”?
ICF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Akmeriç Koçluk Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ICF Türkiye olarak temel misyonlarımız birisi, koçluk mesleğinin uluslararası etik standartlara göre icra edilmesine katkı sunmaksa; bir diğeri ise, sosyal fayda içeren projelerle toplumumuza katkı sunmaktır. 1999 yılından bu yana her yıl Mayıs ayında tüm dünyada Uluslararası Koçluk Haftası kutlanıyor ve bu etkinliklerin temel amaçlarından birisi, belirlenen tema ile ilgili ülkenin en önemli gündemine dikkat çekmektir. 2020 başında göreve gelen ICF Türkiye Yönetim Kurulu olarak, ilke ve niyetlerimizi tüm koçluk camiasına duyurmak amacıyla, kısaca 4D olarak adlandırdığımız, 8 maddeden oluşan bir manifesto hazırlamıştık ve manifestonun özünü oluşturan ve sağlıklı değişimin gereksinimleri olan “Dayanışma”, “Dayanıklılık”, “Denge” ve “Dönüşüm” kavramlarını, geçen yılki Uluslararası Koçluk Haftası’nın teması olarak belirlemiştik. Ve bu yılki haftamızın temasını da benzer bir yaklaşımla “Zor Zamanları Aşmak” olarak belirledik çünkü insanlığın ortalama 100 yılda bir yaşadığı küresel salgın halen devam etmekte ve belki de insanlık artık, geri dönüşü olmayan yeni bir döneme girdi. Haftamıza tüm koçlar ve koçlukla ilgilenen herkes davetlidir.”
Deal Room platformunda gerçekleştirilecek bu yılki Uluslararası Koçluk Haftası etkinliklerinin her iki gününde de, Saat 10:00-18:45 arası, sponsor kurumlar ve katılımcılar arasında birebir buluşmaların ve “Kahveni Al Gel” ve sürpriz başka etkinliklerin gerçekleştirileceği de vurgulandı.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.