Kentsel dönüşüm için umutlanırken eşyalarınızdan olmayın!
Kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor, bugün yalnızca İstanbul’da 118 bin 500 konut için dönüşüm çalışması sürüyor. Bu süreçte eşya depolarına olan talep artarken, Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu fırsatçılara...
Kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor, bugün yalnızca İstanbul’da 118 bin 500 konut için dönüşüm çalışması sürüyor. Bu süreçte eşya depolarına olan talep artarken, Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu fırsatçılara karşı uyarıyor “Eşyaların profesyonel ve güvenli bir ortamda muhafaza edildiğinden ve daha da önemlisi sigortalandığından emin olunmalı.”
Türkiye genelinde afet riski taşıyan binalar, 2012’den bu yana kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Özellikle olası büyük bir depremin beklendiği İstanbul’da ise çalışmalar her geçen gün hız kazanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yalnızca İstanbul’da 118 bin 500 konut için dönüşüm çalışmaları sürüyor. Bu durum, halihazırda ikamet ettiği evden geçici olarak taşınması gereken vatandaşın eşya depolama ihtiyacını da artırıyor. Genellikle kısa bir süre içerisinde çözüm bulunması gereken bu ihtiyacın zaman zaman fırsatçılara kapı araladığına dikkat çeken Depo Palas CEO’su Ulaş Gümüşoğlu , “Tamamlanması bina başına yaklaşık 1-2 yıl süren kentsel dönüşüm çalışmalarının sonunda, eşyaların kullanıma hazır ve hasarsız bir şekilde depolandığı yerden teslim alınması gerekiyor. Bu noktada hizmet alınacak eşya depolarının seçiminde eşyaların profesyonel ve güvenli bir ortamda muhafaza edildiğinden ve daha da önemlisi sigortalandığından emin olunmalı” uyarısında bulundu.
Yanlış seçimler geri dönüşü olmayan maddi ve manevi zararlara neden olabiliyor
Vatandaşın daha güvenli konutlara sahip olma umuduyla çıktığı yolda tedbirsiz davranarak zaman zaman büyük kayıplarla karşı karşıya kalabildiğini belirten Ulaş Gümüşoğlu, "Bu süreçte binasını terk eden ve kiraya çıkan haneler, tüm eşyalarını taşımak yerine belli bir kısmını depolara emanet ediyor. Aynı şekilde tüm eşyalarını depolamak ve bu süreci yazlığında veya yakınlarının yanında geçirmek isteyenler de oluyor. Her iki şartta da vatandaş, umutla tamamlanmasını beklediği bu sürecin sonunda eski düzenine olabildiğince çabuk dönmek istiyor. Ne var ki iyi araştırılmadan yapılan seçimler, eşyaların kaybolması, nem gibi dış etkenlerden zarar görmesi veya depodaki güvenlik açıklarından kaynaklı su basması, yangın gibi nedenlerle vatandaşı geri dönüşü olmayan maddi ve manevi zararlarla karşı karşıya bırakıyor” dedi.
Eski adresten alınıp yeni adrese teslim edilene kadarki tüm süreç güvence altında
Depo Palas olarak geliştirdikleri eşya depolama sistemiyle mağduriyetlerin önüne geçtiklerine de değinen Ulaş Gümüşoğlu, İstanbul’da 3 farklı lokasyondaki depolama tesisimizde oluşturduğumuz ve Depo Oda adını verdiğimiz sistem kapsamında eşyaları listeli olarak sözleşme karşılığında teslim alıyor ve kullanıcılara ait bağımsız odalarda saklıyoruz. Taşınma öncesinde istenilen anda eşyalara ulaşabilme olanağı sunarken, eşyaların adrese teslimine kadarki tüm süreci nakliye ve depolama sigorta poliçeleriyle güvence altına alıyoruz. Depolarımızda 7/24 kamera kayıtlı özel güvenlik sistemleri, güvenlik merkezlerine bağlı alarm sistemleri, yangın dedektörleri, ultrasonik haşere kovucular ve nem alıcı cihazlar bulunuyor. Eşyaları depomuzda kaldığı müddetçe evlerden alındığı ambalajlarla muhafaza ediyoruz. Taşıma esnasında hasarlanan eşya olursa, sigorta şirketi tarafından tespit edilen hasarın bedeli karşılanıyor” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.