Mars Logistics'in Otomotiv Yedek Parça Taşımacılığındaki Hacmi 10 Arttı

Mars Logistics Otomotiv Grubu Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yanık, otomotiv sektörü özelinde bakıldığında, pandemi sebebiyle otomotiv firmalarının yurt içi ve yurt dışı üretimlerini durdurduğunu, fabrikaların tekrar açıldıktan sonra hem pandemi öncesi alınan siparişlerin hem de yeni siparişlerin oluşmasından dolayı piyasada bir talep patlaması yaşandığını, mayıs ayının ortasından itibaren otomotiv sektörünün ivme kazandığını belir

Yayınlanma:
Mars Logistics'in Otomotiv Yedek Parça Taşımacılığındaki Hacmi 10 Arttı

Mars Logistics Otomotiv Grubu Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yanık, otomotiv sektörü özelinde bakıldığında, pandemi sebebiyle otomotiv firmalarının yurt içi ve yurt dışı üretimlerini durdurduğunu, fabrikaların tekrar açıldıktan sonra hem pandemi öncesi alınan siparişlerin hem de yeni siparişlerin oluşmasından dolayı piyasada bir talep patlaması yaşandığını, mayıs ayının ortasından itibaren otomotiv sektörünün ivme kazandığını belirtti.

2019 ile 2020 yılını kıyaslayan Yanık, pandemi sonrası döneme bakıldığında, 2020 yılının önceki yıla kıyasla daha iyi geçtiğini ve hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Otomotiv Milk Run’ında 10luk büyüme

Milk Run hizmetinin yurt dışı otomotiv yedek parça taşımacılığı ile hemen hemen paralel yürüdüğünü ifade eden Yanık, “Milk Run hizmetimizi daha çok, Türkiye’de üretim yapan otomotiv firmalarına sağlıyoruz, bunlar da satış rakamlarıyla paralel ilerliyor.” dedi ve mayıs ayının ortasından itibaren Milk Run’da da aynı ivmenin başladığını, pandemi sonrası rakamlardan memnun olduklarını söyledi.

2020 yılında otomotiv Milk Run’ında cirosal bazda yaklaşık 10’luk bir büyüme sağladıklarını söyleyen Yanık, “2020 pazar payımız öngördüğümüz gibi 51 olarak gerçekleşti. 2021 yılında ise bünyemize yeni eklediğimiz firmalar ile pazar payımızın artacağını ve 55-60 civarında bir pay elde edeceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Şu anda otomotiv Milk Run’ında 7 firma ile çalıştıklarını ifade eden Yanık, 2021 yılında da mevcut müşterileri derinleştirmeyi ilk hedef olarak gördüklerini, çalışmadıkları firmaların işlerini de alarak daha da büyümeyi öngördüklerini belirtti. 

Müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda çözümler üretiyoruz”

Sürekli olarak değişen ve gelişen bir sektörde olduklarını ifade eden Yanık, “Teknolojik değişmelere ayak uydurduğumuz ve yeni taşıma modelleri geliştirdiğimiz sürece otomotivde ciddi bir hacimle devam edeceğimizi öngörüyorum” dedi ve müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni çözümler ürettiklerini şu şekilde belirtti: “Müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda inovatif çözümler üretiyoruz ve üretmek de zorundayız. Hatta müşteri talep etmese bile, biz mevcut durumu analiz edip, süreçleri nasıl daha iyileştirebiliriz, nasıl daha kısaltabiliriz diye plan yapıp müşterimize önerilerimizi sunuyoruz.”

Mars Logistics’in esnek bir firma olduğunu ifade eden Yanık, “Mars Logistics’te hiçbir iş için olumsuz cevap yok. İstenilen işle ilgili çeşitli çözümler üretilip müşterinin tercihine bırakılan bir sistem var. Mars Logistics olarak her zaman sözümüzün arkasındayız ve her zaman müşteri memnuniyetini hedef alan bir sistemimiz var.” dedi.

Mars Logistics Hakkında:

1989 yılında kurulan Mars Logistics, tüm lojistik hizmetlerinin sunulduğu bir grup şirketi olarak faaliyet göstermektedir. Uluslararası karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığı hizmeti sunan Mars Logistics, proje taşımacılığı, intermodal taşımacılık, fuar ve etkinlik lojistiği, depolama, gümrük yönetimi ve sigorta alanlarında da hizmet vererek müşterilerine entegre bir sistem sunmaktadır. Merkezi İstanbul’da olan, yurtiçinde ve yurtdışında şubeleri bulunan Mars, 174.550 m²’lik açık ve kapalı alanda gümrüklü ve gümrüksüz depolama hizmetleri ile müşterilerine akıllı çözümler sağlamaktadır. Mars Logistics başta otomotiv ve tekstil olmak üzere kimya, sağlık, kozmetik, enerji, perakende gibi birçok sektöre sektör bazında özel çözümler geliştirmektedir. Türkiye’nin en genç ve en büyük filolarından birine sahip olan Mars Logistics, 2.650 araçlık filosu ile Avrupa, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler’e karayolu taşımacılığı hizmeti vermektedir. WIN’in kurucu üyesi olan Mars Hava ve Deniz Kargo ise dünyanın tüm ülkelerine ulaşmakta ve havayolu & denizyolu taşımacılığında da profesyonel bir sistem sunmaktadır. Türkiye’nin en büyük 200 şirketi arasında yer alan Mars, yayınladığı son sürdürülebilirlik raporu ile Türkiye’deki GRI onaylı A+ seviyesindeki ilk 10 firmadan birisi olmayı başarmıştır. 1500’ün üzerinde çalışanıyla, lojistik sektöründe fark yaratarak büyümesini sürdüren Mars Logistics, Intermodal Taşıma Sistemi ile çevreci ve sürdürülebilir bir hizmet modeli sunmaktadır.  Sektörde sürekli gelişimi ve değişimi hedefleyen Mars, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde özellikle eğitime destek vermeye odaklanmıştır.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet