Novartis İlaç, Yaşasın Engelsiz Sağlık projesiyle “görme engelsiz marka” olma yolunda emin adımlarla ilerliyor
Yetenek çeşitliliğini destekleyen, tedavilerini toplumun her kesimi tarafından erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan Novartis İlaç, görme engelli bireylerin sağlık hizmetlerinde yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için BlindLook’la iş birliği yaptı.
Yetenek çeşitliliğini destekleyen, tedavilerini toplumun her kesimi tarafından erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan Novartis İlaç, görme engelli bireylerin sağlık hizmetlerinde yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için BlindLook’la iş birliği yaptı.
Sağlık alanında dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Novartis İlaç, hayata geçirdiği “İçimizdeki Özel Yetenekler” projesiyle sosyal sorumluluk, iş hayatında çeşitlilik ve dahil etme kapsamında engelsiz yaşamı destekliyor. İçimizdeki Özel Yetenekler projesi çatısı altında şirket içi ve dışında, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve üniversiteler gibi paydaşlarla çok sayıda etkinlik ve uygulama hayata geçiren Novartis İlaç, proje kapsamında konumlandırdığı “Yaşasın Engelsiz Sağlık” inisiyatifiyle görme engellilere yönelik teknolojiler geliştiren Türkiye merkezli sosyal girişim BlindLook’la iş birliği yaparak EyeBrand sertifikalı “görme engelsiz marka” olma yolunda ilk adımlarını atıyor.
Görme engelli bireylerin Novartis İlaç’ın sunduğu tedavileri daha iyi anlayabilmesi ve ürün bilgilerine arada üçüncü bir kişiye ihtiyaç duymadan ulaşabilmeleri için başlatılan BlindLook iş birliği, üç aşamadan oluşuyor. İlk aşamada, her kademeden tüm Novartis İlaç çalışanlarına zihinlerdeki engelleri dönüştürmek üzere “engellilik” kavramı üzerine eğitimler verilecek. İkinci aşamada, özellikle görme engelli bireylerle iletişimde olan departmanlara bu alanda yeni projeler geliştirilmesi ve desteklenmesi yönünde derinlemesine uygulamaların yer alacağı eğitimler düzenlenecek. Projenin son aşamasında ise, Novartis İlaç’ın 100’den fazla ürününün kullanım talimatları BlindLook tarafından geliştirilen sesli simülasyon teknolojisi kullanılarak seslendirilecek. Proje tamamlandıktan sonra Novartis İlaç, Türkiye’de EyeBrand sertifikasını alan ilk ilaç firması olacak.
“İlaç sektöründe engelsiz yaşamı destekleme hareketine öncülük etmeyi hedefliyoruz”
Engelsiz yaşamı desteklemek üzere önümüzdeki yıl da birçok proje hayata geçireceklerini belirten Novartis İlaç Türkiye Genel Müdürü Avinash Potnis, “Erişilebilirlik, herhangi bir ürün, hizmet veya teknolojinin engelliler ve yaşlılar dâhil olmak üzere herkes tarafından ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasını ifade ediyor. Başka bir deyişle, bizi çevreleyen dünyayla ‘mevcut halimizle’ bağlantı kurabilmemiz anlamına geliyor. Novartis İlaç olarak insan odaklı yaklaşımımızla toplumun her kesimi tarafından erişilebilir tedaviler geliştirmek üzere çalışıyoruz. Novartis kültürünün vazgeçilmez parçası olan ‘kurumsal vatandaşlık’ ve ‘sosyal sorumluluk’ bilinciyle, faaliyet gösterdiğimiz her alanda ‘sorumlu ve iyi vatandaş’ olma hedefiyle hareket ediyoruz. Engelsiz yaşamı desteklemek ve daha geniş kitleler tarafından erişilebilir olmak üzere hayata geçirdiğimiz projelerle sektörümüze ilham veriyoruz. Bu doğrultuda, görme engelli bireylerin üçüncü bir kişiye ihtiyaç duymadan, ürünlerimizin bilgilerine doğrudan ve kolayca erişebilmeleri için BlindLook ile çok anlamlı bir iş birliğine imza attık. EyeBrand sertifikamızı alarak ‘görme engelsiz marka’ olmak üzere başlattığımız proje kapsamında ilaç sektöründe engelsiz yaşamı destekleme hareketine öncülük etmeyi hedefliyoruz. Sorumluluk alan, toplumdan aldığını topluma veren, toplumun ihtiyaçlarını takip edip en doğru çözümü uygulayan global bir ilaç firması olarak çeşitlilik ve dahil etme kapsamında güçlü iş birlikleriyle fark yaratan projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”
Novartis Grup Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü Dr. Senay Kızılkaya ise “Novartis İlaç olarak çeşitlilik ve kapsayıcılık konularına çok önem veriyoruz. Bu doğrultuda, her bireyin eşit haklara sahip olması gerektiğini savunuyor ve çalışanlarımızın benzersiz kimliklerini kucaklıyoruz. Engelsiz yaşama destek olmak Novartis kültürü için büyük önem taşıyor. Farklı yetkinliklere sahip her bireyin hem şirketimiz hem de toplum için eşsiz birer değer olduğunu biliyoruz. Şirket olarak bugüne dek engellilik alanında toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla pek çok proje hayata geçirdik. İçimizdeki Özel Yetenekler projesi kapsamında EyeBrand sertifikamızı alarak ‘görme engelsiz marka’ olmak üzere çıktığımız bu yolculuğu da bu projelerin en önemlilerinden biri olarak konumlandırıyoruz. Bu doğrultuda, teknolojinin gücüyle tedavilerimizi görme engelli bireyler için erişilebilir kılarak, eşit ve engelsiz bir dünyayı desteklemeyi hedefliyoruz. Bu yolculukta Novartis çalışanları olarak hep birlikte zihinlerdeki engelleri kaldırmak ve engelli bireylerin toplumsal hayattaki yerini ve katılımını daha da artırmak üzere çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.
Novartis İlaç’ın engelsiz yaşam odaklı çalışmalarını heyecanla takip ettiklerini belirten BlindLook’un kurucuları Sadriye Görece ve Cihat Ersin Aydın, bu iş birliğiyle ilgili şunları söyledi: “Erişilebilirlik günümüzde artık zorunlu bir ihtiyaç. Çünkü teknoloji, görme engelli bireylerin özgürce hayata katılabilmesi için benzersiz fırsatlar sunuyor. Özellikle sağlığa ve ilaca erişimde bu durum kritik öneme sahip. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon görme engelli birey yaşıyor ve ilaca erişim konusunda karşılaştıkları engeller sağlıklarını tehdit edebiliyor. Novartis İlaç’la “Yaşasın Engelsiz Sağlık” projeleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde, görme engelli bireylerin ilaca erişim konusunda yaşadıkları engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, Novartis İlaç’ın 100’den fazla ürünü seslendirilerek görme engelli bireylerin toplumda tek başlarına var olabilme ve bağımsız yaşama gayretleri desteklenecek. Her aşamasıyla gurur duyduğumuz bu projenin diğer ilaç firmalarına örnek olacağına inancımız sonsuz. Eşitlikçi ve engelsiz bir dünya yaratma hayalimizi paylaştığı ve bu hayali gönülden desteklediği için Novartis İlaç’a teşekkür ederiz.”
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.